Bodrum Mehmet Metiner'den Bodrum'dan Açıklamalar - Son Dakika
Güncel

Bodrum Mehmet Metiner'den Bodrum'dan Açıklamalar

Bodrum Mehmet Metiner\'den Bodrum\'dan Açıklamalar

Mehmet Metiner'den Bodrum'dan açıklamalarMEHMET METİNER 'BELEDİYELER ASKERLİK ŞUBESİ GİBİ ÇALIŞIYOR"Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul milletvekili Mehmet Metiner, Ak Parti Bodrum İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

13.12.2016 23:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mehmet Metiner'den Bodrum'dan açıklamalar

MEHMET METİNER 'BELEDİYELER ASKERLİK ŞUBESİ GİBİ ÇALIŞIYOR"

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul milletvekili Mehmet Metiner, Ak Parti Bodrum İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Metiner, Kayyum atanan belediyeler ile ilgili 'Belediyeler bir anlamda terör örgütüne parasal imkan sağlarken aynı zamanda da Askerlik Şubesi gibi çalışıyorlar. Dağa adam genç gönderen Askerlik Şubesi gibi çalışıyorlarö dedi.

Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen ve Ak Parti İlçe teşkilatını ziyaret eden İstanbul milletvekili Mehmet Metiner'i ilçe başkanı Macit Gündoğdu ve partililer karşıladı. Metiner gazetecilerin sorusu üzerine açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz sürecinin hala devam ettiğini belirten Metiner, 'Asker üniforması içindeki teröristleri millet olarak yendik ama o teröristlere arka çıkan Batı dünyası terör örgütleri üzerinden Türkiye'yi hizaya getirmeye çalışıyorlar. Ekonomik yaptırımlar dövizle oynamalar 15 Temmuz sürecinin çok daha farklı bir biçimde devam ettiğinin göstergesi. Terör örgütleri üzerinden Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışıyorlar. Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin tarihsel dönüşümünü durdurmaya çalışıyorlar. FETÖ'nün PKK'nın Dehaşkpc'nin arkasındaki güç odaklarına baktığınız zaman hep aynı adresleri görüyorsunuz. Bizim üst akıl diye tanımladığımız güç odaklarını görüyorsunuz. Yani PKK'nın efendileri ile FETÖ'cülerin efendileri birö dedi.

Ana muhalefet partisi CHP'nin de tutumunu değerlendiren Metiner,?Ana muhalefet partisinin Umarım bundan sonraki siyaseti farklı olur terörle topyekün mücadele etmek zorundayız. Umarım ve dilerim bu süreçte CHP'de Tıpkı MHP gibi milli ve yerli bir siyasetin inşasında terörle mücadele konusunda hükümetimize gerekli desteği sunarö dedi.

TERÖR BİZİM EN HASSAS ÇİZGİMİZDİR

Kayyyum atanan belediyeler ilgili de konuşan ve bu belediyeleri sadece terör örgütünün finansal desteğini oluşturmadığını aynı zamanda insan lojistiğini de oluşturduğunu belirten Metiner, 'Belediyeler bir anlamda terör örgütüne parasal imkan sağlarken aynı zamanda da Askerlik Şubesi gibi çalışıyorlar. Dağa adam genç gönderen Askerlik Şubesi gibi çalışıyorlar. Hiçbir demokratik hukuk devletinde bu tür faaliyetler yapan terör örgütünün talimatı ile terör örgütünün ekonomik beşeri lojistiğini sağlayan belediyelere asla müsamaha gösterilmez. Dolayısıyla seçimle gelen seçimle gider mantığı doğru değil kimse seçildikten sonra terör örgütünün yardım ve yataklarını yapamaz terör bizim en hassas çizgimizdir. Onun için belediyelere kayyum atanması da seçilmiş olmasalar bile fezlekeleri kaldırılmış milletvekillerinin tutuklanması da hukuk devletinin bir gereğidirö diye konuştu.

HEDEF DOĞRUDAN ERDOĞAN LİDERLİĞİNDEKİ TÜRKİYE'DİR.

Suriye'de yaşanan olayların büyük bir insanlık dramı olduğunu söyleyen Metiner, 'Ama bu aynı zamanda Amerika'nın ve Avrupa'nın utancıdır. Amerika ve Avrupa Birliği'nin kimi başkentleri Suriye'deki diktatörlüğün yıkılmasını kendi bölgesel çıkarları için artık gerekli görmüyorlar. Ama Erdoğan liderliğini demokratik bir liderlik olmasına rağmen meşruiyetini halktan alan bir liderlik olmasına rağmen bir diktatörlük diye suçluyor. Hedef doğrudan Erdoğan liderliğindeki Türkiye'dir. Gezi sürecinden beri yapılmak istenen şey şudur: Erdoğansız bir Ak Parti AK Partisiz bir Türkiye. Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin güçlü bir biçimde tarih sahnesine çıkmasından büyük bir rahatsızlık duyuyorlar. Diz çöktürecek bir lider arıyorlar ve onun Erdoğan olmadığını olmayacağını çok iyi görüyorlar. Dolayısıyla Erdoğan itibarsızlaştırmaya Erdoğan'ı iktidardan alaşağı etmeye AK Parti hükümetini de sonlandırmaya dönük terör örgütleri üzerinden ekonomik boyutu da olan geniş kapsamlı küresel operasyonlar düzenliyorlarö dedi.

CUMHURBAŞKANI SEÇİYORUZ KRAL SEÇMİYORUZ.

Türkiye'de bir süredir gündemde olan başkanlık sistemi ile ilgi de açıklamalarda bulunan Metiner, 'Bizim başkanlık sistemi dediğimiz sistem güçlü bir Cumhurbaşkanlığı sistemidir. Yani yönetimin tekleştirildiği Bir siyasal modelden bahsediyoruz. Biz rejim değiştiremiyoruz hükümet sistemimizi değiştiriyoruz. Yani başbakanlığı aradan çıkartıyoruz sadece. Yürütme, yasama, yargı birbirinden bağımsız ama birbirini de aynı zamanda denetleyen kuvvetler ayrılığına dayalı bir yeni model getiriyoruz. Cumhurbaşkanlığı yetkileri de çok da demokratik bir zemine çekiliyor mevcut anayasaya göre cumhurbaşkanının cezai sorumluluğu yok ama bizim şu an MHP ile birlikte getirdiğimiz hükümet değişikliğinde cumhurbaşkanının cezai sorumluluğu var. Biz Cumhurbaşkanı seçiyoruz Kral seçmiyoruz padişah seçmiyoruz. Ama Cumhuriyet Halk Partisi anlam veremediğimiz bir biçimde bunu bir rejim tartışmasına sürüklüyor Hatta daha da ileri giderek Başkanlığı kan dökülmeden getirilemeyecek söylüyor Hatta daha da üzücü olanını söyleyeyim referandumda halkın tamamına yakını Evet dese bile bu iradeyi tanımayacağım söylüyor bir tür iç savaş çığırtkanlığı yapıyor kışkırtıcılığı yapıyor. Sayın Kılıçdaroğlu bir kez daha durduğu yeri gözden geçirmesi gerekiyor. o Başkanlığı ancak kan dökerek getirebilirsiniz dedikten sonra Beşiktaş'ta bombalar patlıyorsa ondan sonra CHP'nin kalkıp teröre karşıyız demesinin elbette bir anlamı var ama toplum nezdinde yeterince inandırıcılığı olmuyorö dedi.

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bazı yayın organlarının kapatılmasına yönelik yaptığı söylemleri de değerlendiren Metiner, 'Sayın Kılıçdaroğlu'ndan artık şöyle bir itiraz beklemiyoruz 'Efendim FETÖ ile mücadele edin ama niye Zaman gazetesini kapatıyorsunuz' demesin lütfen. 'PKK terör örgütü ile mücadele ediniz ama PKK'nın Özgür Gündem gazetesini ve televizyonlarını niye kapatıyorsunuz' demesini beklemiyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu terörle topyekün mücadele edilmesi gerektiğini bizden daha iyi bilecek bir konumda. Aksi takdirde 'Şu PKK'ya destek veren akademisyen neden tutukladı akademik özgürlüğü elden gidiyor derse PKK'ya destek veren Feto'ya destek veren sözde gazeteciler gazeteci kılıklı teröristler içeri atıldığında Siz gazetecileri içeri tıkıyorsunuz' derse anayasal bir organ olan yönetim biçimi olan OHAL üzerinden diktatörlük eleştirisi yapmaya başlarsa biz CHP'nin terörle mücadele konusunda samimi olmadığına inanırızö dedi.

SAYIN BAHÇELİ'Yİ HER GÖREVE LAYIK GÖRÜRÜZ.

Özellikle 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanı Devlet Bahçeli'nin kendilerine büyük destek verdiğini belirten Metiner, 'Sayın Bahçeli her göreve layıktır büyük bir devlet sorumluluğu Ciddi olan bir siyasetçidir. Cumhurbaşkanlığına da layıktır Cumhurbaşkanı yardımcılığına da layıktır. 15 Temmuzdan bu yana da devletin ve milletin bekası söz konusu olduğunda gösterdiği sabırdan dolayı da kendisini yürekten alkışlıyoruz. O yüzden biz Sayın Bahçeli'yi her göreve layık görürüz. İlk defa 15 Temmuzdan sonra AK Parti MHP üzerinden milli ve yerli bir siyasi hak inşa ediliyor. Tam da bu milli ve yerli siyasi hakkın inşa edildiğinin göstergesi olarak hükümet değişikliği teklifinin sunulduğu akşamında Beşiktaş'ta bombanın patlatılıyor olmasının tesadüf olmadığına inanıyoruzö dedi.

LİDERİNE ÖLÜMÜNE BAĞLI OLAN BİR İNSANIM

Ak Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a olan bağlılığını da dile getiren Metiner, 'Ölümüne liderine bağlı olan bir insanım. Partimde hiçbir zaman bir sorunum olmaz. Davama zarar verecek hiçbir söz ve davranışın içinde olmadım, olmam. Ölümü yeğlerim ama asla AK Parti davamızda zarar verecek söz ve davranışlar içinde olmam. 15 Temmuz'da kefeni boynunda meydanlarda olan, silahıyla meydanlarda olan bir insanım. Liderine ölümüne bağlı olan bir insanım. Benim partim ile hiçbir sıkıntım yok. Parti içinde yerinden memnun olan konumundan da memnun olan nadir milletvekillerinden biriyim. AK Parti'nin bir neferi olmayı da herşeyin üstünde tutarım. Bir Milletvekili olarak değil AK Parti'nin neferi olmayı hatta AK Parti teşkilatlarında çaycılık yapmayı, tuvalet temizlemeyi bile her şeyden değerli gören bir dava anlayışına ahlakına sahibimö dedi.

Hülya ELTEŞ/ BODRUM (DHA)

Görüntü;

Mehmet Metiner'in görüntüsü RÖP. vardır.

(KJ: Haber: Hülya ELTEŞ -Kamera: Nilüfer DEMİR/ BODRUM, DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Mehmet Metiner'den Bodrum'dan Açıklamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement