Boluspor'da Çapa Dönemi - Son Dakika
Güncel

Boluspor'da Çapa Dönemi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkcı'nın açıklaması Teknik Direktör Fuat Çapa'nın açıklaması Çapa'nın sözleşmeyi imzalaması PTT 1. Lig takımlarından Bolsupor'da teknik direktörlük görevine Fuat Çapa getirildi.

13.06.2016 19:30

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkcı'nın açıklaması

Teknik Direktör Fuat Çapa'nın açıklaması

Çapa'nın sözleşmeyi imzalaması

PTT 1. Lig takımlarından Bolsupor'da teknik direktörlük görevine Fuat Çapa getirildi.

Kulübün Karaçayır mahallesinde bulunan tesislerinde Çapa ile 2 yıllık sözleşme imzalandı. İmza törenine Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkcı ve yönetim kurulu üyeleri ile takımın yeni teknik direktörü Fuat çapa ve teknik ekibi katıldı.

İmza töreninde konuşan Boluspor Kulüp Başkanı Çarıkcı, Fuat Çapa ile 2 yıllık bir mukavele imzaladıklarını ifade ederek, Çapa ile anlaşma yapa süreci hakkında bilgi verdi.

Fuat Çapa ile 2011 tarihinde Belçika'da tanıştığını ve o dönemde Boluspor'a alma girişimleri bulunduğunu anlatan Çarıkcı, "O zaman çok niyetlenmiştik ama Emin başkanımdan sonra ben geldiğim zaman hocamızın kalitesinden dolayı zorlandık ve alamadık. Hocamız o sene Kasımpaşa daha sonra Gençlerbirliği ve Kayseri Erciyesspor ile görev yaptı. Ben hocamızı yakından tanıyorum. Buraya gelmesinde en büyük etken kendisinin bizi tanıması, altyapı konusundaki projeleri ve Bolusporla kısa vadeli değil uzun vadeli çalışma yapma düşüncesi oldu." diye konuştu.

Çarıkcı, bu durumun kendilerini çok memnun ettiğini belirterek, "Kendisi bu konuda idealist bir hoca. Fuat Çapa Boluspor'un kısa, orta ve uzun vadedeki planlarında bize değer ve güç katacak. Kendisine bu konuda da çok inandığım için kendisiyle 2 yıllık bir mukavele yapacağız. Kendisi Boluspor ile çalışmayı kabul etti. Bolu'muza ve takımımıza hayırlı olsun." dedi.

"Bizim amacımız kısa vadede Boluspor'u süper lige hazırlamak olacaktır"

Boluspor'da teknik direktörlük görevine getirilen Çapa ise, Bolusporla anlaşmasının 2-3 günlük bir mesele olmadığına dikkat çekerek, "Daha önceden de takip ettiğimiz için PTT 1. ligde de çok fazla çalışmadığımız için Boluspor'u çok fazla düşünmemiştik. Ama başkanımın da söylediği gibi son 5-6 yılda sürekli diyaloğumuz oldu. Başkanımızla 2011 yılında da görüştüğümüzde de kendisi hedeflerini anlatmıştı. O süreçte de baktığımız zaman Süper lig hariç bütün hedeflerini gerçekleştirdi. Her şeyden önemlisi verilen sözlerin harfiyen yerine gelmesi oldu. Bu bizdeki olan inancı bir kat daha arttırdı." şeklinde konuştu.

Çapa, Boluspor'da uzun vadeli bir çalışma programı izlemek istediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Maalesef Türkiye'de her şey bir anda olsun bitsin diye bakılıyor. Çabuk yapılan şeyler çabuk yıkılır. Ama düşünerek kalıcı yapılan şeyler de uzun vadede başarıyı getirir. Bizim amacımız kısa vadede Boluspor'u süper lige hazırlamak olacaktır. Ama bunu hazırlarken takım olarak değil. Kulüp olarak süper lige çıktığınız zaman kalıcı olursunuz. Bunun çok fazla örnekleri var. Kısa vadede çok büyük başarılar yakalamış ama akabinde düşüşler yapan ve şu anda 2 ligde olan takımlar var. Bunlar doğru örnekler değil. Doğru örnekleri almamız lazım."

-"İnşallah 2 yıl sonunda Boluspor'u süper ligde birlikte görürüz"

Bolu'nun süper lig özleminin çok fazla olduğunu da ifade eden Çapa, Bolsupor gibi süper lig görmüş olan şehirlerde ve kulüplerde bu özlemin çok fazla olduğunu dile getirdi.

Amaçlarının süper lige çıkmak ve orada kalıcı olmak olduğunu belirten Çapa, "Amacımız, oraya çıktığınız zaman da çoğu kulübümüzün yaptığı gibi 17-18 tane transfer yapmamak. Çıktığınıza yapacağınız 3-4 tane transferle o ligde kalıcı olmak başarıyı yakalamak önemli. Aynı zamanda da altyapıdaki gençlerinizin A takımda değerlendirmek bence Boluluların en büyük arzusu olacaktır. Biz de bunu gerçekleştirmek için ekibimizle birlikte bütün gayretimizi göstereceğiz." ifadesini kullandı.

Çapa, Kulüp Başkanı Necip Çarıkcı'nın geçtiğimiz dönemlerde yaptığı açıklamalar nedeniyle transfer konusunda konuşmak istemediğini ifade ederek, takımın hedeflerinin ise kendisine değil kulüp yönetimine sorulması gerektiğini söyledi.

Kulüp yönetiminin eldeki imkanlar doğrultusunda bir hedef belirlediğini kendilerinin de teknik adamlar olarak bu hedefleri gerçekleştirmek için gayret gösterdiğini kaydeden Çapa, "Çünkü bu işler kaynakla olduğu için kaynağı da yönetimler oluşturduğu için teknik adamlar da eline gelen malzeme ile en iyisini yapmaya çalışır. İnşallah 2 yıl sonunda Boluspor'u süper ligde birlikte görürüz. Amacımız sadece 2 yıl kalmak değil. İnşallah buradan ayrıldığımız zaman CV'mizde 4-5 yıllık Boluspor çalışması yazar." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Boluspor'da teknik direktörlük görevine getirilen Fuat Çapa ile Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkcı, 2 yıllık sözleşmeyi imzaladı. Daha sonra Çapa ile kulüp yöneticileri takımın atkısı ve bayrağı ile fotoğraf çektirdi.

Boluspor\'da Çapa Dönemi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Boluspor'da Çapa Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement