Çanakkale Valisi Erkal Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Valisi Erkal Açıklaması

Valiler Kararnamesi ile Çanakkale Valiliğinden Merkez Valiliğine atanan Hamza Erkal, veda mesajı yayımladı.

12.09.2016 13:39

Valiler Kararnamesi ile Çanakkale Valiliğinden Merkez Valiliğine atanan Hamza Erkal, veda mesajı yayımladı.

Erkal, mesajında, 25 Ağustos 2015 tarihli Kararname ile Bakanlar Kurulunca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile Çanakkale'ye atandığını belirtti.

Çanakkale Valiliği görevinden 12 Eylül itibarıyla ayrıldığına işaret eden Erkal, "Ülkemizin en nadide ili olan ve Türkiye'nin manevi başkenti Çanakkale'de görev yaptığım 4 Eylül 2015 tarihinden 12 Eylül 2016 tarihine kadar sizlerle kader birliği içinde ilimize hizmet etmeye gayret ettim. Kahramanlık destanlarının yazıldığı ve 1915'te tüm dünyaya ispatlandığı mekan olan Çanakkale'de 1 yıl dahi olsa görev yapmış olmak benim için en büyük onurdur. Böyle büyük bir onuru yaşamama vesile olan tüm büyüklerime, Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakanımız ve tüm Hükümet üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Çanakkale gibi müstesna bir şehirde sizlere hizmet nasıl büyük bir onursa aynı zamanda büyük bir sorumluluktu. Elimden geldiğince sizlerle iletişim kanallarını her daim açık tutarak ve istişareyi gözeterek görevimi ifa etmeye çalıştım." ifadesinde bulundu.

Vali Erkal, şöyle devam etti:

"Ümit ederim ki bu konuda iyi bir imtihan vermişimdir. Bu süre içinde attığım her adımda, aldığım her kararda veya önüme gelen her konuda, önceliğim hep Çanakkale olmuştur. Çanakkale ve Çanakkalelilerin menfaatini her türlü vazifenin üzerinde tutmaya gayret ettim. Karşıma çıkan çoktan seçmeli sorularda tereddüt etmeden hep Çanakkale şıkkını seçtim. Çanakkale'mizin daha ileriye taşınması için var gücümüzle bu güzide ilin bir hemşehrisi, bir gönüllüsü ve bir sevdalısı gibi çalıştım. Sarsılmaz bir iradenin tecellisi olarak abideleşen bir tarihe ve Allah vergisi muhteşem bir doğaya sahip olan Çanakkale'nin bir marka kent olması için elimden gelen bütün gayreti gösterdim. Sayın milletvekillerimiz başta olmak üzere mahalli idareler, adli ve askeri kuruluşlar, üniversite, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, basın ve medya kuruluşları ile sürekli beraber olmaya gayret ettim ve Çanakkale'mizi 2023 Türkiye'si hedefine hazırlamaya çalıştım. Hiçbir zaman anlamsız ifadelerle süslenen gerekçelerin arkasına sığınmadım. Yatırımcı dostu, yaşanabilir ve yenilikçi bir şehir vizyonunu hayata geçirmek için çaba sarf ettim. İlimizin güçlü olduğu alanları öne çıkararak, yerel ve bölgesel kalkınma perspektifiyle her alanda yeni ve uygulanabilir projeler hazırlayıp uygulama gayreti içerisinde oldum. Gelecek nesillere daha güzel ve yaşanabilir bir Çanakkale bırakmak için hep çalıştım."

Kendisine verilen görevi kısa bir süre için bile olsa en iyi şekilde yaptığını düşündüğünü aktaran Erkal, mesajında, "Bununla birlikte eksik kaldığım noktalar var ise yine de yüksek hoşgörünüze sığınıyorum. Görev değişikliğimle ilgili olarak kamuoyunun yaygın kanaatini tasdik etmekten öteye söz söylemeyeceğim. Ama şunun bilinmesini isterim ki 'mahkeme kadıya mülk değildir'. Hiçbir makam da baki değildir. Beni Çanakkale'ye atayan siyasi irade ne ise aynı irade beni buradan almıştır. Üzgünüm ama hiç kimseye zerre kadar kırgınlığım yoktur. Benim için önemli olan görevimi layıkıyla ve hakkıyla yapabilmektir. Tek tesellim bu kutlu mekanda hoş bir sada bırakabilmiş olmaktır." ifadesine yer verdi.

Erkal, şunları kaydetti:

"Çanakkale'mize veda ederken elbette ki en büyük teşekkürüm atandığım ilk günden itibaren şahsım ve aileme gönüllerini açan tüm Çanakkalelilere olacaktır. Kıymetli hemşehrilerim sizlerle aynı şehirde geçirdiğim her gün için ayrı ayrı teşekkür ediyor, sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Ben ve ailem bu bayram gününde cennetten bir köşe olan Çanakkale'den ayrılıyoruz. Ancak Çanakkalelilerden asla ayrılmıyoruz. Onlar bizim hep gönlümüzde ve dilimizde olacaklar. Rabbim yar ve yardımcımız olsun."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale Valisi Erkal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement