Çavuşoğlu: "Ermenistan'ın 2015 hazırlıklarını takip ediyoruz" - - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu: "Ermenistan'ın 2015 hazırlıklarını takip ediyoruz" -

Çavuşoğlu: "Ermenistan\'ın 2015 hazırlıklarını takip ediyoruz" -

Bakan Çavuşoğlu, Gezi olayları sırasında Taksim'de uluslararası bir yayın kuruluşunun muhabirinin maruz kaldığı sözlü tacizle ilgili dünyanın her tarafından açıklama yapılırken, Gazze'de hayatını kaybeden 16 ve yaralanan 40 gazeteciye ilişkin dışişleri bakanlığı düzeyinde açıklama yapan tek ülkenin Türkiye olduğunun hatırlatılması üzerine, Gazze'de birçok gazetecinin acımasızca öldürüldüğünü ve bazı kayıtlarda İsrail tarafından açılan taciz atışlarının bir kameraman ve muhabirin arasından geçtiğinin açıkça görüldüğünü belirtti.

08.09.2014 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çavuşoğlu: " Ermenistan'ın 2015 hazırlıklarını takip ediyoruz" - ANKARA

"AA olayların üzerine cesurca gidiyor" -

Bakan Çavuşoğlu, Gezi olayları sırasında Taksim'de uluslararası bir yayın kuruluşunun muhabirinin maruz kaldığı sözlü tacizle ilgili dünyanın her tarafından açıklama yapılırken, Gazze'de hayatını kaybeden 16 ve yaralanan 40 gazeteciye ilişkin dışişleri bakanlığı düzeyinde açıklama yapan tek ülkenin Türkiye olduğunun hatırlatılması üzerine, Gazze'de birçok gazetecinin acımasızca öldürüldüğünü ve bazı kayıtlarda İsrail tarafından açılan taciz atışlarının bir kameraman ve muhabirin arasından geçtiğinin açıkça görüldüğünü belirtti. Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Dünyanın artık bu anlamdaki çifte standarttan vazgeçmesi lazım. İstanbul'daki olaya verilen tepkileri gördük. Peki Anadolu Ajansı'nın Amerika'da muhabirinin kelepçelenip yere yatırılması ve yerde sürüklenmesine ne demeli? Diğeri sadece bir dokunma. İşte bunları her zaman söyleyeceğiz. Bizim hepsi dostumuz, müttefikimiz ama yanlış olduğu zaman da kendine güvenen Türkiye dostane bir şekilde yanlışları açıkça söylüyor, her zaman da söylemeye devam edecek. Anadolu Ajansı'nın sadece burada değil, Amerika'da, Almanya'da karşılaştığı sorunları da biliyoruz. Ama Anadolu Ajansı nerede bir olay varsa cesurca üstüne gidiyor ve oradaki gelişmeleri objektif bir şekilde Türkiye'ye ve dünyaya yansıtıyor. Bizimki ilkesel bir tutum. Burada gazetecilere yapılanları da Gazze halkına yapılanları da kınadık. Ama şunun altını bir kere daha çizmek isterim. Biz Gazze ve Filistin halkının hukukuna zarar veren politikalara hiçbir zaman sessiz kalmayız, kalmayacağız da."

- "Ermenistan'ın 2015 hazırlıklarını takip ediyoruz" -

Ermenistan'la ilgili normalleşme sürecinin ne durumda olduğuna ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Çavuşoğlu, bu ülkenin 2015 yılı için hazırlıkları olduğunu ve bunları yakın bir şekilde takip ettiklerini söyledi.

"Ermenistan'ın bu yönteminin adil olduğunu düşünmüyoruz" diyen Çavuşoğlu, tek taraflı, adil olmayan bir hafızayla bu işleri çözmenin mümkün olmadığının altını çizdi. Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıllar önce o zamanki Ermenistan devlet başkanına bir mektup yazarak, 'Gelin bir komisyon kuralım. Tarihçiler ve bilimadamları bir araya gelsin. Üçüncü ülkelerin ve iki tarafın arşivleri açılsın' dediğini hatırlatarak, Ermenistan'ın buna cevap bile vermediğini belirtti.

Erdoğan'ın nisan ayında insani duygularla 1915'te yaşanan acıların altını çizerek bir açıklama yaptığını ifade eden Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Ama biz bunun siyasete malzeme edilmesini istemiyoruz. Tek taraflı hafızayla bu olmaz. O yüzden bu komisyonun kurulmasına çok önem verdik ama maalesef karşılığını alamadık. Şimdi Ermenistan ve Ermeni diasporası, üçüncü ülkeler nezdinde girişimler yapıyor. Bakıyoruz ki bazen yerel meclisler bazen ulusal meclisler bu konuda kararlar alıyor. Biz siyasetçilerin böylesine tarihi ilgilendiren ve hassas konularda karar almasını da doğru bulmuyoruz. Hele ki çok sınırlı tarihi bilgilerimizle bu kararları alırsak bunun sakıncaları olur, olmuştur. İkili ilişkileri de zedeler ve zedelemiştir de birçok ülkeyle. Biz bu işin tarihçilere bırakılmasını arzu ediyoruz."

- Çavuşoğlu'na ortaokul ve lise arkadaşlarından sürpriz -

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AA Editör Masası'nda soruları yanıtladıktan sonra memleketi Antalya'daki AA bölge ofisinden hoş bir sürprizle karşılaştı. Çavuşoğlu'nun birincilikle bitirdiği Özel H. Emin Paşa Lisesi'nden arkadaşları Handan Ekizoğlu ile Ahmet Doğan, AA'nın Ankara'daki Genel Müdürlüğü'nde bulunan Editör Masası'na Antalya'dan görüntülü olarak bağlandı.

Arkadaşlarını görünce şaşıran Çavuşoğlu, Ahmet Doğan'a "Doğan'ım inşallah tatilini yarıda bırakıp gelmemişsindir" dedi. Doğan ise kendisine sürpriz yapılacağını öğrenince tatilden geldiğini söyledi.

AA Genel Müdürü Öztürk de Ekizoğlu ile Doğan'a Çavuşoğlu'nun nasıl bir öğrenci olduğunu sordu. Ekizoğlu, Çavuşoğlu'nun çok çalışkan, arkadaşları arasında sevilen, esprili bir öğrenci olduğunu anlattı. Hem okul hem de asker arkadaşı olan Ahmet Doğan ile bir anısını anlatan Çavuşoğlu, "Atatürk'ün bir sözü vardır, 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' diye. Ahmet de bana 'Ya Mevlüt, ben devamlı okuyorum Zeki Çevik adını. Atatürk'ün bu sevdiği Zeki Çevik kim acaba?' diye sordu. Ben de onun zeki ve çevik bir sporcuyu kastettiğini anlattım" diye konuştu.

Arkadaşlarına ve AA ekibine teşekkür eden Çavuşoğlu, "Gözlerimi Antalya masasından alamıyorum. Güzel ve hoş bir sürpriz oldu" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu: 'Ermenistan'ın 2015 hazırlıklarını takip ediyoruz' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tekirdağ'da Gizli Bölmede Kenevir Yetiştiriciliği Operasyonu
    11:17 Tekirdağ'da Gizli Bölmede Kenevir Yetiştiriciliği Operasyonu

    Tekirdağ'da jandarma ekipleri, yapılan istihbari çalışmalar sonucunda bir adreste kenevir yetiştirildiği bilgisine ulaştı. Yapılan aramada evin gizli bölmesinde iklimlendirme yöntemiyle yetiştirilen kenevir bitkileri ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • Milli Dartçı Süleyman Can Durmuş, Dünya Şampiyonluğunu Hedefliyor
    11:17 Milli Dartçı Süleyman Can Durmuş, Dünya Şampiyonluğunu Hedefliyor

    16 yaşındaki milli dartçı Süleyman Can Durmuş, 7 yıllık sporculuk kariyerinde 75 madalya kazandı. Türkiye'de katıldığı 82 müsabakanın yarısında şampiyonluğu elde eden Durmuş, dünya şampiyonası için antrenmanlarını sürdürüyor. Dart Milli Takım Antrenörü Halil Durmuş, yeğeni Süleyman'ın başarılarından gurur duyduğunu ve gelecek vaat eden bir sporcu olduğunu belirtti. Süleyman Can Durmuş ise dünya şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

  • Pendik Velibaba Mahallesi Muhtarı Şükrü Aydemir: 'Çakarlı araçlarla yıpratılmak istendim'
    11:15 Pendik Velibaba Mahallesi Muhtarı Şükrü Aydemir: 'Çakarlı araçlarla yıpratılmak istendim'

    Pendik Velibaba Mahallesi muhtarı ve muhtar adayı olan Şükrü Aydemir, çakarlı lüks araçlarla yaptığı konvoyla gündeme gelmesi üzerine açıklama yaptı. Aydemir, çakarlı araçları kendisine aitmiş gibi lanse ederek zor durumda bırakılmak istendiğini belirterek, hizmetleriyle anılmak istediğini söyledi.

  • Erzurum'da kar yağışı ve tipi nedeniyle 21 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor
    11:15 Erzurum'da kar yağışı ve tipi nedeniyle 21 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

    Erzurum'da etkili olan olumsuz hava koşulları, ulaşımda aksamalara yol açtı. Kent genelinde kar ve tipi nedeniyle 21 kırsal mahallenin yolu kapandı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapalı yollardaki karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

  • TÜMOSAN Konyaspor Başkanı: Hedefimiz düşme tehlikesinden uzak kalmak
    11:15 TÜMOSAN Konyaspor Başkanı: Hedefimiz düşme tehlikesinden uzak kalmak

    TÜMOSAN Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, kulübe verilen transfer yasağının yanlış değerlendirildiğini belirterek, hedeflerinin ligde düşme tehlikesinden uzak bir sıralamada kalmak olduğunu söyledi. Korkmaz, takımın güvenli bölgede kalmak için mücadele ettiğini ve şampiyonluğu belirleyebilecek güce sahip olduklarını ifade etti. Ayrıca taraftarlardan tribünleri doldurmalarını ve takıma destek vermelerini istedi.

  • Cam Kemik Hastası Esat Balcı, Tekerlekli Sandalyesiyle Seçmenlerle Buluşuyor
    11:15 Cam Kemik Hastası Esat Balcı, Tekerlekli Sandalyesiyle Seçmenlerle Buluşuyor

    Düzce'de yaşayan cam kemik hastası Esat Balcı, belediye meclis üyesi adayı olarak tekerlekli sandalyesiyle kapı kapı dolaşıp seçmenlerle buluşuyor. Balcı, engelleri ortadan kaldırmak ve farkındalık yaratmak için çalışmalar yapıyor.

  • Bedensel Engelli Milli Bilek Güreşçi Oya Aydın, Dünya Şampiyonasında Birincilik Hedefliyor
    11:14 Bedensel Engelli Milli Bilek Güreşçi Oya Aydın, Dünya Şampiyonasında Birincilik Hedefliyor

    Oya Aydın, bedensel engelli bir milli bilek güreşçisi olarak dünya şampiyonasında birincilik kürsüsüne çıkmayı hedefliyor. Devlet koruması altında yetişen Aydın, beden eğitimi öğretmenlerinin yönlendirmesiyle bilek güreşine başladı. Şimdi ise Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası'nda yeni başarılar elde etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Jandarma Er Yusuf Kara'yı eşiyle görüntülü konuşmada buluşturdu
    11:14 Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Jandarma Er Yusuf Kara'yı eşiyle görüntülü konuşmada buluşturdu

    Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, İl Jandarma Komutanlığındaki iftar programında Mehmetçiklerle buluştu. Programda Jandarma Er Yusuf Kara'yı Ankara'da yaşayan eşiyle görüntülü konuşmada buluşturarak sürpriz yaptı.

  • Anadolu Otoyolu'nda kaza: 1 kişi yaralandı
    11:13 Anadolu Otoyolu'nda kaza: 1 kişi yaralandı

    Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesiminde meydana gelen kazada, İ.Ç. idaresindeki hafif ticari araç bariyere çarparak devrildi. Kazada araçta bulunan 1 kişi yaralandı. Olayın ardından sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralı sürücü, sağlık personelinin ilk müdahalesinin ardından İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesine kaldırıldı.

  • TÜROB Başkanı: Dolandırıcılar Otellerin ve Seyahat Şirketlerinin Kopyası Siteler Açabiliyor
    11:13 TÜROB Başkanı: Dolandırıcılar Otellerin ve Seyahat Şirketlerinin Kopyası Siteler Açabiliyor

    Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, dolandırıcıların otellerin ve seyahat şirketlerinin internet sitelerinin birebir kopyası olan siteler açabildiklerini belirtti. Eresin ayrıca, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının turizm sektörü açısından memnuniyet verici olduğunu ve yerli tatilcilerin bayram döneminde memleket turizmine yöneleceğini söyledi. Ayrıca, Eresin sahte çevrim içi sitelere karşı dikkatli olunması gerektiğini ve otellerin kendi web sitelerinden rezervasyon yapılmasını tavsiye etti.


Advertisement