CHP'li Ayaydın, Milli Eğitim Bakanı Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Ayaydın, Milli Eğitim Bakanı Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında 2013 yılı SBS sınavı hakkında idari yargı kararını uygulamamak suretiyle görevini kötüye kullandığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

09.07.2014 12:57

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında 2013 yılı SBS sınavı hakkında idari yargı kararını uygulamamak suretiyle görevini kötüye kullandığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Ayaydın, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve bazı bakanlık bürokratları hakkında dün yaptığı suç duyurusuna ilişkin bilgi verdi.

2013 yılında yapılan SBS sınavında Almanca ve Fransızca soru kağıtlarının İngilizce cevap anahtarıyla değerlendirildiğini ve dolayısıyla yanlış sonuçlar elde edildiğini belirten Ayaydın, "Ben de bu konuyu TBMM Başkanlığı aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığına soru önergesi vererek çözümünü istemiştim. Ancak Sayın Bakan, TBMM'nin bu denetim hakkını hiçe sayarak hukuku hiçe sayarak bununla ilgili cevap verme zahmetinde dahi bulunmamıştı. Bunun üzerine Ankara 18. İdare Mahkemesine yürütmenin durdurulması talebiyle bir dava açmıştım" dedi.

Ankara 18. İdare Mahkemesinin Milli Eğitim Bakanlığının 2013 yılındaki Seviye Belirleme Sınav sonuçlarının yürütmesini durdurduğunu hatırlatan Ayaydın, şöyle devam etti:

"Milli Eğitim Bakanlığı bu durdurma kararına itiraz etti, mahkeme o itirazı da reddetmişti. Daha sonra 18. İdare Mahkemesi ana kararını vererek 2013 yılı SBS sınav sonuçlarının iptaline ilişkin kesin kararını verdi ve bu karar kesinleşti. Kesinleşen idare kararı olmasına rağmen Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı ve bakanlık bürokratları hukuku çiğneyerek ve hukuku dinlemeyerek sanki günün birinde hiç hesap verme sorumlulukları olmadığı düşüncesiyle hareket ederek bu idari kararı uygulamadı. Gerek anayasamızda gerekse mer'i mevzuatta idari yargı kararlarının uygulanmaması görevi kötüye kullanma suçunu tarif etmektedir. Bu nedenle ben dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve bu konuyla ilgili bakanlık bürokratları hakkında suç duyurusunda bulundum. Görevlerini kötüye kullanan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve bakanlık bürokratları hakkında gerekli soruşturmanın açılmasını ve cezai işlemin uygulanması talebinde bulundum. Yani bugünden itibaren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı görevini kötüye kullanma suçunu işlediği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında açılmış olan bir soruşturma yürümektedir. Muhtemelen bu TBMM'de dokunulmazlık için Meclis'in gündemine gelecektir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Ayaydın, Milli Eğitim Bakanı Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement