CHP'li Çıray'dan Ekonomi Bakanı'na: Vizyon Oluşturmak Başka, Hayal Kurmak Başka Bir Şey - Son Dakika
Güncel

CHP'li Çıray'dan Ekonomi Bakanı'na: Vizyon Oluşturmak Başka, Hayal Kurmak Başka Bir Şey

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'yi hayalcilikle suçlayarak, "Vizyon ile hayal kurmak arasında fark vardır.

25.07.2014 16:35

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'yi hayalcilikle suçlayarak, "Vizyon ile hayal kurmak arasında fark vardır. Vizyonda, gelecek resmini oluştururken somut verilerden yola çıkarsınız. Vizyon gerçeğin resmedilmesidir ama hayalde tamamen kurgu vardır" dedi.

Çıray, Ekonomi Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, vizyonun, geleceğe ait bir resmi ortaya koymak anlamına geldiğini söyleyen Çıray, şu ifadeleri kullandı:

"Bir resmi hayal edersiniz bu resmi hedef haline getirirsiniz, işte o sizin vizyonunuzu oluşturur. Yalnız vizyon ile hayal kurmak arasında bir fark vardır. Vizyonda gelecek resmini oluştururken somut verilerden yola çıkarsınız. Vizyon gerçeğin resmedilmesidir. Ama hayalde tamamen kurgu vardır. Şimdi Türkiye'nin vizyonuna bir bakın. Biraz evvel söz ettiğim gibi Türkiye zor dönemlerde kurulurken, darbelere, savaşlara rağmen ortalama yüzde 5 kalkınma hızı sağlamıştır. Son on yılda sağlanan kalkınma hızıysa yüzde 4,9'dur. Hiç kimse miladı kendisinin iktidarının başlangıcı kabul etmesin. Bizim iddiamız bu 4,9'un 6'ya çıkmasıdır. Türkiye sürdürülebilir ortalama 6 buçuk hızını saplamak zorundadır, yoksa işsizine iş bulamaz."

-"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SÜRECİ, ÇÖZÜM SÜRECİDİR"-

Bakan Zeybekci'nin çözüm süreciyle ilgili sözlerine de yanıt veren Çıray, şöyle konuştu:

"Sayın Bakan çözüm sürecinden söz etti ama dün iki şehit cenazesi oldu, Allah'tan rahmet diliyorum. Ama çözüm sürecinden söz ederken 57. hükümetten söz etmemek haksızlık olur. Türkiye'de ilk defa ana dilde eğitim, televizyon yayınları hakkındaki en büyük değişiklikler, merhum Bülent Ecevit'in hükümeti zamanında yapılmıştır. Bugün sadece sözden başka bir şey yoktur. Beklentiler ve çıta çok yükseltilmiştir Kürt kökenli vatandaşlarımız için. Eğer beklentiler ve yükseltilen bu çıta karşılanamazsa, Türkiye'yi derin bazı başka siyasi sorunlar bekliyor. Her şey cumhurbaşkanlığı seçimine endekslenmiş, aslında çözüm süreci dediğimiz şey cumhurbaşkanlığı seçim sürecinden başka bir şey değildir, bunu hep beraber göreceğiz.

Kısa vadeli borçlar toplamı 130.6 milyar dolardır. Merkez Bankası'nın döviz rezervi 130.8 milyar dolardır. Yani Türkiye'nin artık güvenli ihtiyaç akçesi yoktur. Sonuç olarak, Türkiye zorlu günlerden geçmektedir. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra, istikrarı daha da tartışılır bir ülke haline gelecektir. sonuçları ne olursa olsun. Bu kutsal Ramazan da, Türk milletinin hayrına işler yapılması için dua ediyorum. Buradan İzmir'in sadece önünün açılmasının dahi, bir sıçrama yaratacağına inancımı ifade etmek istiyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Çıray'dan Ekonomi Bakanı'na: Vizyon Oluşturmak Başka, Hayal Kurmak Başka Bir Şey - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement