CHP'li Gök'ten Hava Kirliliği Önergesi - Son Dakika
Politika

CHP'li Gök'ten Hava Kirliliği Önergesi

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Ankara'daki hava kirliliğinin nedenlerini sordu.

08.01.2016 14:26

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Ankara'daki hava kirliliğinin nedenlerini sordu.

Gök, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, uzman kuruluşlarca hazırlanan rapor verilerine göre, Ankara'daki hava kirliliğinin kritik eşiğini geçtiğini iddia etti.

Raporda, kentin özellikle Sıhhiye, Cebeci, Dikmen, Demetevler, Sincan, Kayaş, Keçiören ve Bahçelievler ölçüm istasyonlarının tamamında PM 10 kirleticisinde üst sınır değerlerinin onlarca kat aşıldığının saptandığını ifade eden Gök, araç trafiğinin ve kalitesiz kömür kullanımının yoğun olduğu semtlerden yayılan kirli havanın cilt hastalıklarına, saç dökülmesine, akciğer hastalıklarına ve hatta kansere yol açtığını kaydetti.

Gök, şu soruları yöneltti:

"Ankara'da yapılan hava kirliliği ölçüm değerlerini zaman ve yer göstermek suretiyle kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz? Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 'kamuoyunun bu tarz haberlere itibar ederek hava kalitesi konusunda kapılmamalıdır' biçimindeki açıklamada, hava kirliliği konusunda yoğun ve bilimsel ve teknik çalışmaları bulunan meslek odalarından yapılan açıklamalar mı kastedilmektedir? Eğer öyle ise o açıklamalarda ifade edilen kirlilik değerlerini çürütecek değerlerinizi açıklayacak mısınız? Ankara'da merkez ve ilçelerde 2015 yılı Kasım ayı başından bu yana hastanelere, sağlık ocaklarına, semt polikliniklerine solunum yolları rahatsızlıkları nedeniyle başvuran yurttaş sayısı ve yaş grupları nedir? Bu başvuru sahipleriyle ilgili olarak ne yapılmıştır? Yine solunum yolları rahatsızlıkları nedeniyle aynı zaman diliminde eczanelerde satılmış bulunan reçeteli ve reçetesiz ilaç miktarı nedir?"

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Gök'ten Hava Kirliliği Önergesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement