Bodrum Katında Öldürülen Teröristlerin Cesetleri 3 İle Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Bodrum Katında Öldürülen Teröristlerin Cesetleri 3 İle Gönderildi

Cizre'deki bodrum katında öldürülen teröristlerin 8'i Şanlıurfa'ya, 7'si Mardin'e, 12'si Şırnak'a gönderildi. TSK, Cizre'de gizlenmiş 12 terörist cesedi daha bulunduğunu bildirdi.

10.02.2016 12:44  Güncelleme: 13:37

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki bir evin bodrum katına düzenlenen operasyonda ölü olarak ele geçirilen teröristlerden 8'inin cesedi, Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Gece saatlerinde morga getirilen cesetlerin savcı tarafından incelendiği öğrenildi.

27 TERÖRİSTİN CESEDİ 3 İLE GÖNDERİLDİ

Toplam 27 teröriste ait cesetlerden 8'i Şanlıurfa'ya getirilirken, 7'sinin Mardin'e, 12'sinin ise Şırnak'a gönderildiği öğrenildi.

BAZILARININ KİMLİKLERİ DNA TESTİYLE BELİRLENECEK

Ölen teröristlere ait cesetlerden bazılarının tanınmayacak derecede yandığı belirlenirken, kimliklerin DNA testi ile belirleneceği bildirildi. Cesetlerin kimliklerinin yapılacak otopsinin ardından belirleneceği öğrenilirken, morgda bulunan cesetler arasında Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı olan olup olmadığı ise açıklanmadı. Şanlıurfa İnsan Hakları Derneği temsilcileri de morga gelerek bilgi almaya çalıştı. Polisler de herhangi bir olay yaşanmaması için çevrede güvenlik önlemleri aldı.

'SİVİL' DEDİLER, TERÖRİST ÇIKTI

Öte yandan, bodrumda kıstırılan teröristler için bazı kesimler tarafından sivil oldukları ve çoğunun da yaralı olduğu iddia edilmiş fakat operasyonda bodrumdakilerin terörist oldukları anlaşılmıştı.

TSK: CİZRE'DE GİZLENMİŞ 12 TERÖRİST CESEDİ DAHA BULUNDU

Şırnak'ın Cizre ilçesinde süren operasyonda, üç ayrı bölgede, daha önce etkisiz hale getirildiği değerlendirilen 12 terör örgütü üyesinin cesedi ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, "önemli yurt içi olaylara" ilişkin bilgi verildi.

1 GÜNDE 20 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Buna göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda dün 20 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, 6 Kalaşnikof piyade tüfeği ve 5 şarjörü ile 435 fişeği, birer el bombası ve telsizi bulundu.

3 AYRI BÖLGEDE 12 CESET

Cizre'de bugün ise üç ayrı bölgede, daha önce etkisiz hale getirildiği değerlendirilen 12 terör örgütü mensubunun cesedi ele geçirildi. İlçede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 597 oldu.

Şırnak'ın İdil ilçesinde, terör örgütüne ait 1 Kanas keskin nişancı tüfeği, 2 şarjörü ve 48 fişeği, 34 el bombası ve 2 roketatar mühimmatı, 23 Kalaşnikof fişeği, 3 gece görüş dürbünü, bir el dürbünü, 51 elektrikli fünye ve el yapımı patlayıcı için hazırlanmış saatli 4 düzenek ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda, 2 terörist etkisiz hale getirildi. İlçedeki operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 179 oldu. Operasyonda, 3 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yürütülen operasyonda, tespit edilen 2 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi. Örgüt mensuplarınca kullanılan bir sığınakta çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü barınma alanlarından kaçan 6 terörist, Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.

4 CANLI BOMBA YELEĞİ ELE GEÇİRİLDİ

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde, sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 34 Suriye uyruklu gözaltına alındı. Suriyelilerin üst aramasında, 4 canlı bomba yeleği ve 15 kilogram patlayıcı madde bulundu.

Ayrıca "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan Hakkari ve Şırnak'ta yakalanan birer iş birlikçi tutuklandı.

Bodrum Katında Öldürülen Teröristlerin Cesetleri 3 İle Gönderildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bodrum Katında Öldürülen Teröristlerin Cesetleri 3 İle Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (102)

  • KÜRDÜN KÜRDÜYÜM: ben diyarbakırda yaşayan ve kürtoğlu kürdüm. artık PKK ymış YPG ymiş bunlar tamamen kürtlere zarar veren terör örgütleri haline gelmiştir. TC devleti herkese kucak acıyor,Batıda kim ne hizmet alıyorsa buraya daha fazlası geliyor.ALLAH PKK nında Uzantılarınında BELASINI VERSİN. YAŞASIN TC..... 92 3 Yanıtla
    uyan: Senin gibi Kürde KARDEŞİM derim , seninle kardeşliği kendime Allah ın Lütfu sayarım , kalpten kalbe bir yol vardır seni sevgiyle KUCAKLIYORUM 11 0 Tarafınızı koyun kardeş o halde: O halde neden ayaklanıp sizin için kıymetli olan topraklarımızı savunmuyorsunuz? Neden leş pkk lıkar o memleketlere gönderiliyor??? 4 1
  • AMAN RECEBİM: GENÇLERİNİ YAKTIĞINIZ BİR MİLLETİ ARTIK YÖNETEMESİNİZ.YÖNETME HAKKINIZ YOK 9 57 Yanıtla
  • Mustafa sarı: Kürtoğlu kürdüm. Vatanım seviyorum. Ülkemize zalimlik eden PKK ve onun uzantılarını, Destekçilerini kınıyorum. 46 16 Yanıtla
  • AL BAYRAK: Sevgili KADIR INANIR VE AYDINLARIMIZA, GÖRDÚNÚZMÚ BODRUM KATINDAN ÇIKAN MASUM YARALILARI???? ALLAHTAN KORKUN BE SEHÍTLERÍMÍZ ÍÇÍN BÍR KELÍME EDEMÍYEN AYDINLARIMIZ ÖNCE BÍRAZ BEYNÍNÍZÍ AYDINLATIN...YAZIKLAR OLSUN SÍZE... 55 6 Yanıtla
  • Xxxx: Bundan 10 yil once karşımızda pkk vardi ama artik karşımızdaki pkk deil uyanın artik haçlı seferleri vekalet savaşları başladı amaç ortadogudan sünni müslümanları supurmek kürt türk bu oyuna düşmez 57 2 Yanıtla
    deniz44: bu ise de mezhep soktunuz ya, pes dogrusu, 0 26
  • Diyarbakır: Dün gece Diyarbakır Kayapinar iplik mah. yol kesen pkklı teröristlere mahalle sakinleri tarafından ateş açıldı 1 yaralı. Halk yavaş yavaş tepki verecek. Bunu haber yapmayanlar utansın.. 50 8 Yanıtla
    Trabzon: Helallll devamını bekleriz kardeş siz ordan biz burdan vatanımızdan atalım bu satılık pislikleri 8 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement