Dargeçit ÇATOM'lu Kadınlar Aile Bütçelerine Katkı Sağlıyor - Son Dakika
Yerel

Dargeçit ÇATOM'lu Kadınlar Aile Bütçelerine Katkı Sağlıyor

Dargeçit Kaymakamlığı bünyesindeki ÇATOM'larda kadınlar, ürettikleri ürünlerle aile bütçelerine katkı sağlıyor.

11.03.2014 09:57  Güncelleme: 09:53

Dargeçit Kaymakamlığı bünyesindeki  Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde (ÇATOM) kadınlar, ürettikleri ürünlerle aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Dargeçit Saha Sorumlusu Lamia Kurt, yaptıkları çalışmalarla kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini artırmak istediklerini, bu amaçla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. ÇATOM'da ya kaşlık 150 kişinin çeşitli kurslardan yararlandıklarını belirten Kurt, merkezde bilgisayar, kilimcilik, biçki-dikiş, yöresel el sanatları, trikotaj, makine nakışçılığı kursu verildiğini anlattı.

Kurt, şunları söyledi:

"Amacımız, kadınlarımızın sosyal, kültürel ve kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarını yeniden canlandırmak. Kadınlarımızın, sosyal hayatta maddi ve manevi olarak destek vermektir. Çok Amaçlı Toplum Merkezimizde 7 öğretmenimiz ile 150 kursiyerimize hizmet veriyoruz. Zaman zaman çeşitli farklı projeleri de hayata geçiriyoruz. Üretilen el sanatları, Mardin'in tanıtımına da katkı sağlıyor. Hedefimiz, kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarını canlandırmanın yanında, kadınlarımızın özellikle ürettikleri ürünleri fuar ve festivallerde sergileyerek maddi yönden aile bütçelerine bir nebze olsun katkı sağlamaktır. Ayrıca Kılavuz beldesinde yine bir kilimcilik kursu ile çalışmalarımız devam ediyor. Elimizden geldiğince farklı alanlarda çalışmalarımız devam ediyor." - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dargeçit ÇATOM'lu Kadınlar Aile Bütçelerine Katkı Sağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement