Davutoğlu: "Hep Beraber Güçlü Bir Türkiye İçin" - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: "Hep Beraber Güçlü Bir Türkiye İçin"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : AK Parti Mardin İl Danışma Meclisi Toplantısı AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Mardin İl Danışma Meclisi Toplantısı Başbakan Davutoğlu: (2) "Hep beraber güçlü bir Türkiye için, bütün vatandaşların eşit vatandaşlık hukukuyla aidiyet hissettiği bir Türkiye için yola yürümeye kararlıyız" "Türkiye içinde, bazen 12 Eylül döneminde olduğu gibi, bazen Türkiye'de etnik, bölücü faaliyetlerde görüldüğü gibi kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışan baskıcı tutumlara da şahit olduk. Bütün bunların karşısında AK Parti olarak dimdik durduk ve 2001 yılından itibaren yeni bir çağın, yeni bir yüzyılın, yeni bir Türkiye'nin inşası için gece gündüz çalıştık" AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Hep beraber güçlü bir Türkiye için, bütün vatandaşların eşit vatandaşlık hukukuyla aidiyet hissettiği bir Türkiye için yola yürümeye kararlıyız" dedi.

05.02.2016 20:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

AK Parti Mardin İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Mardin İl Danışma Meclisi Toplantısı

Başbakan Davutoğlu: (2)

"Hep beraber güçlü bir Türkiye için, bütün vatandaşların eşit vatandaşlık hukukuyla aidiyet hissettiği bir Türkiye için yola yürümeye kararlıyız"

"Türkiye içinde, bazen 12 Eylül döneminde olduğu gibi, bazen Türkiye'de etnik, bölücü faaliyetlerde görüldüğü gibi kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışan baskıcı tutumlara da şahit olduk. Bütün bunların karşısında AK Parti olarak dimdik durduk ve 2001 yılından itibaren yeni bir çağın, yeni bir yüzyılın, yeni bir Türkiye'nin inşası için gece gündüz çalıştık"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Hep beraber güçlü bir Türkiye için, bütün vatandaşların eşit vatandaşlık hukukuyla aidiyet hissettiği bir Türkiye için yola yürümeye kararlıyız" dedi.

Davutoğlu, Mardin Midyat'ta bir otelde düzenlenen AK Parti Mardin İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 1 Kasım seçimlerinden sonra yurt içinde ilk ziyaretini Mardin'e yapmaya karar verdiğini belirterek, "Çünkü Mardin bunu hak ediyordu. Bütün illerimiz gibi hak ediyordu. Ayrıca sadece 1 Kasım seçimlerinden dolayı değil, bütün bölge halkına, bütün Mardin'e son dönemde teröre karşı ülkemizin birliği, bütünlüğüne verdiği destekten dolayı teşekkürü bir borç bildim, bir borç biliyorum. Mardin'e teşekkürler olsun. Bütün Doğu'ya, Güneydoğu'ya, bütün ülkemize teşekkürü bir borç biliyorum" diye konuştu.

İl Danışma Meclisi Toplantı'sının ilk kez bir ilçede yapıldığını belirten Davutoğlu, Midyat'ın efsane bir ilçe, gümüş ve sanatın başkenti olduğunu kaydetti.

Akademisyen olarak ailesiyle seneler önce Mardin'e geldiğinde Midyat'ı da gezdiğini anlatan Davutoğlu, kadim yörenin ne kadar zengin bir geleneğe sahip olduğunu o zaman anladığını, dinler ve dillerin şehri olarak nitelendirdiği Midyat'a ve Mardin'in diğer ilçelerine de bir kez daha teşekkür ettiğini belirtti.

"Tarihi bir dönemeçten geçiyoruz"

Davutoğlu, tarihi bir dönemeçten geçildiğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdü:

"Yüz yıllık hesapların görüldüğü, yüz yıllık birikimlerin sarsıldığı, bazen yeni yüzyıllara beşiklik ve eşiklik edecek bir dönemden geçiyoruz. Bugün sabah Mardin'de zikrettim, büyük ve tarihi birlikteliğimizin kökenleri Hz. Ömer'in bu bölgeleri fethettiği dönemlere kadar gider. 1071'de Malazgirt'te Araplar, Kürtler, Türkler hep beraber yeni bir çağın, yeni bir medeniyetin kilidini açtılar ve arkasından Anadolu'da, Mezopotamya'da, Rumeli'de, Kafkaslar'da, hep beraber çok köklü medeniyetler, çok köklü büyük gelişmelere öncülük ettiler. Aramıza nifaklar sokmak isteyenler oldu. Bugün zikrettiğim gibi Haçlılar, Moğollar, sömürgeciler, bu tarihi dönemeç içinde bu birliktelikleri sarsmak için her türlü fitneyi yaptılar ama onlara karşı biz, hep kardeşliği, hep beraberliği, hep dirliği öne çıkardık ve hamdolsun bütün bu zorlukları aştık."

Başbakan Davutoğlu, 2016'nın, 1916'nın yüzüncü yılı olduğuna işaret ederek, "Ortadoğu coğrafyasının parçalandığı, Ortadoğu coğrafyasındaki kardeş halkların birbirinden koparıldığı ve bugün Türkiye- Suriye sınırında olduğu gibi şehirlerin demiryoluyla ortadan parçalandığı bir yeni harita ortaya çıktı. Bu yeni haritayla bölünen, parçalanan bu kardeş halkları birleştirmek için çok büyük çabalar sarf ettik" diye konuştu.

"Yeni bir yüzyılın, yeni bir Türkiye'nin inşası için gece gündüz çalıştık"

Türkiye içinde de büyük sıkıntıların yaşandığına vurgu yapan Davutoğlu, "Türkiye içinde, bazen 12 Eylül döneminde olduğu gibi, bazen Türkiye'de etnik, bölücü faaliyetlerde görüldüğü gibi kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışan baskıcı tutumlara da şahit olduk. Bütün bunların karşısında AK Parti olarak dimdik durduk ve 2001 yılından itibaren yeni bir çağın, yeni bir yüzyılın, yeni bir Türkiye'nin inşası için gece gündüz çalıştık" değerlendirmesinde bulundu.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün AK Parti kadrolarının 14 yıldır gece gündüz ülkenin birliği, beraberliği, huzuru ve refahı çaba sarf ettiklerini, bunu gerçekleştirebilmek için de tek bir güç kaynaklarının millet ve millet bağrında kendilerine duyulan muhabbet olduğunu söyledi.

Bakanlar Kurulunun neredeyse yarısının bugün Mardin'de, Midyat'ta olduğunu belirten Davutoğlu, Midyatlılar ne isterse bunun gereğinin yapılacağını ifade etti.

Davutoğlu, birileri ülkede aynen Irak ve Suriye'de olduğu gibi acılar yaşanmasını planlarken, bunun için çukurlar kazarken, barikatlar oluştururken, mayınlarla yolları kapatırken, askerlere, polislere, sivil polislere saldırırken, kendilerinin barışın sözcüsü, öncüsü ve her zaman takipçisi oldukları kaydetti.

"Güçlü bir Türkiye için yola yürümeye kararlıyız"

1 Kasım seçimi sonrasında yeni bir Türkiye'nin eşiğinde olduklarını ifade eden Davutoğlu, "Hep beraber güçlü bir Türkiye için bütün vatandaşların eşit vatandaşlık hukukuyla aidiyet hissettiği bir Türkiye için yola yürümeye kararlıyız" dedi.

2001 yılında bu yola çıkan AK Parti'nin 2002'de iktidara olduğunda Türkiye'de birçok yasakların, olağanüstü halin, devlet güvenlik mahkemelerinin olduğunu bildiren Davutoğlu, bütün bu yasakların her birini birer birer kaldırdıklarını söyledi.

Davutoğlu, demokratikleşme ile Türkiye'de herkesin özgürce kendisini ifade edebildiği, Midyat'ta olduğu gibi dillerin, dinlerin kültürlerin yan yana yaşayabildiği yepyeni bir dönemi başlattıklarını bildirdi.

"Dünyadaki bütün ekonomik krizlere rağmen başı dik bir Türkiye var"

Başları önde eğik olan bir halkın başını semaya doğru kaldırmasını sağladıklarını ifade eden Davutoğlu, "IMF'ye borç ödemek zorunda kalan, memurlarının maaşlarını dahi IMF'den aldığı borçla, krediyle ödemek durumunda kalan bir ülkeydi Türkiye. Esnafların Başbakanlık önünde yazar kasa kırdığı, işsizliğin arttığı, başların eğildiği bir Türkiye'ydi. Elhamdülillah şimdi dünyadaki bütün ekonomik krizlere rağmen başı dik bir Türkiye var. IMF'den borç alma karşısında IMF'ye borç verebilen bir ülke var" diye konuştu.

Halkın, milletin dünyada nerede olursa olsun başını dik tutmaya çalıştıklarını, yasaklara, yoksulluğa ve yolsuzluklara meydan okuduklarını ifade eden Davutoğlu, ülkede tümüyle barışın, huzurun egemen olması için gece gündüz çalıştıklarını kaydetti.

Bunu Türkiye'ye çok görenlerin olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "2013'te Mayıs'tan itibaren Türkiye'de yepyeni bir dönem başlarken, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni takip eden Çözüm Süreci ile bütün sorunlar masada, birlikte ama demokratik bir ortamda çözülme iradesi gösterilmişken birileri bundan rahatsız oldu. Önce Gezi olayları, arkadan 17-25 Aralık kumpasları, sonra da 6-7 Ekim olaylarıyla Türkiye'deki kardeşliğe doğrudan kasteden birtakım eylemlere giriştiler. Biz bunlara sabırla, kararlılıkla ve demokratik hukuk devleti kuralları içinde davrandık" diye konuştu.

Son olarak 7 Haziran'da AK Parti'nin tek başına iktidar olma imkanı kazanamadığını da fırsat bilerek Türkiye'de bir kaos, bir kriz ortamı çıkarmak için hep birlikte harekete geçildiğini belirten Davutoğlu, "20 Temmuz'da Suruç'ta DEAŞ saldırısı, arkasından PKK'nın başlattığı saldırılar, Adıyaman'da askerimizin şehit edilmesi, Ceylanpınar'da iki polisimizin alçakça şehit edilmesi ve Diyarbakır'da bir polisimizin yardım için çağrıldığı yerde şehit edilmesini müteakiben huzur ve demokrasi operasyonları başlattık" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu: "Hep Beraber Güçlü Bir Türkiye İçin"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Davutoğlu: 'Hep Beraber Güçlü Bir Türkiye İçin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement