DBP 15 Kentte Özyönetimi Tartışacak - Son Dakika
Güncel

DBP 15 Kentte Özyönetimi Tartışacak

DBP Genel Merkezi, DTK ve KJA'nın katılımıyla bölgenin 15 ilinde kent bileşenleriyle bir araya gelerek özyönetim ve demokratik özerkliği tartışacak.

30.09.2015 14:55

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Kongreya Jinên Azad (KJA) ile birlikte bölge kentlerinde düzenleyeceği toplantılar ile özyönetim, demokratik özerklik ve kentlerin geleceğinde kent dinamiklerinin nasıl rol oynayacağını tartışacak.

Toplantılara, toplum dinamikleri, halkları, inançları, sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler, halk meclisleri de katılacak. DBP tarafından yapılan yazılı açıklamada, " Siirt, Batman, Mardin, Diyarbakır, Urfa, Dersim, Şırnak, Hakkari, Van, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Kars, Muş ve Erzurum illerimizde iki gün olarak planlanan toplantıların ilk gününde kent dinamikleriyle buluşarak bilgilendirme ve tartışmalar yürütülecek; toplantının ikinci günü ise halk buluşması şeklinde gerçekleşecektir" denildi.

DTK eşbaşkanları ve KJA'nın da katılımcı olacağının duyurulduğu açıklamada, herkesi yürütülecek tartışmalara katılmaya çağrıldı. Yapılacak toplantıların tarihleri şöyle açıklandı: "1-2 Ekim'de Batman, 3-4 Ekim Bitlis, Erzurum, 5-6 Van, Kars, Urfa, 6-7 Ekim Siirt, 7-8 Ekim Hakkari, Dersim, Iğdır, 8-9 Ekim Mardin, 9-10 Muş, Ağrı, 10-11 Diyarbakır, Şırnak."

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel DBP 15 Kentte Özyönetimi Tartışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement