Develer Eğitim İçin Güreşti - Son Dakika
Güncel

Develer Eğitim İçin Güreşti

Develer Eğitim İçin Güreşti

Antalya'nın Demre ilçesinde yapımı süren Demre Meslek Yüksek Okulu yararına deve güreşi düzenlendi.

29.12.2014 12:14  Güncelleme: 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Demre İlçesi'nde yapımı süren Demre Meslek Yüksek Okulu (MYO) yararına deve güreşi düzenlendi.

Demre Deveciler Derneği tarafından Batı Antalya'da sezonun ilk deve güreşi eğitim için düzenlendi. Demre Eğitim Vakfı tarafından inşaatına başlanan Akdeniz Üniversitesi Demre MYO yararına yapılan güreşler, Beymelek Mahallesi'nde belediye tarafından yaptırılan Deve Güreşi Sahası'nda gerçekleştirildi. Güreşlere aralarında Türkiye'nin en pahalı devesi olarak bilinen 'Kanka' adlı devenin yanı sıra Antalya, Muğla, Aydın, Manisa, Denizli ve İzmir'den 80 deve katıldı.

Güreşleri Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Demre Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Erdoğan, Cumhuriyet Savcısı Oğuz Giray Gökçebay, Demre, Kaş ve Finike belediye başkanlarıyla yaklaşık 5 bin kişi izledi. Kupa almak için yapılan mücadelelerde develer birbirini alt etmeye çalışırken, deve sahipleri büyük heyecan yaşadı. Birçok güreşte develer birbirine karşı kilit uygularken, urgancılar develeri ayırmakta zorlandı. Çavdarlı ve Körfez adlı develer güreş sırasında birbirini izleyicilerin arasına yıktı. Bazı izleyiciler ezilmekten son anda kurtuldu. Güreşlerde, deve sahipleri arasında çıkan küçük tartışmalar hakemlerin araya girmesiyle önlendi.

50 BİN LİRAYA AĞALIK

Güreşlerde ağalık ihalesi yapıldı. İhaleyi 50 bin lirayla işadamı Mustafa Şahin aldı. İhaleye katılan Ahmet Matar, Şeref Gezer ve Muhittin Onaran da Demre MYO inşaatına 5'er ton demir bağışı sözü verdi. Güreşlerin sonunda kazanan develer ve sahiplerine kupaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Güreşlere devesiyle katılan Aydın'ın Germencik İlçesi Belediye Başkanı Ümmet Akın, "Deve güreşleri herkesin bildiği gibi Yörük kültürümüz, geleneksel festivalimiz. Ben de Germencik Belediye Başkanı olarak, aynı zamanda bir deveci olarak deve güreşlerini yaşatmak için bir yerel yöneticinin yapması gereken bütün hizmetleri yapmaya çalışıyorum" dedi.

Güreşleri düzenleyen Demre Deveciler Derneği Başkanı Necati Sarıca ise "Biz 7 yıldan beri gelecek kuşaklara bu Yörük kültürünü aktarmak için çaba sarf ediyoruz. Bugünkü güreşimiz Demre MYO yararına yapılmıştır" diye konuştu. - Demreantalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Develer Eğitim İçin Güreşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement