Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

Dha İstanbul Bülteni - 2

(GENİŞ HABER)1- D-100'E VİNÇ DEVRİLDİ; BETON KAMYONU BU KEZ FACİAYI ÖNLEDİHaber: Özgür ALTUNCU - Ersan SAN- Kamera: İdris TİFTİKCİ - İstanbul Büyükçekmece'de yol çalışmasında kullanılan vinç, D-100 karayoluna devrildi.

29.12.2016 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(GENİŞ HABER)

1- D-100'E VİNÇ DEVRİLDİ; BETON KAMYONU BU KEZ FACİAYI ÖNLEDİ

Haber: Özgür ALTUNCU - Ersan SAN- Kamera: İdris TİFTİKCİ - İstanbul

Büyükçekmece'de yol çalışmasında kullanılan vinç, D-100 karayoluna devrildi.

Saat 08: 30'da trafiğin yoğun olduğu bir anda gerçekleşen olayda büyük bir mucize yaşandı. Fırtınanın etkisiyle vinç, beton pompalası taşıyan kamyonun üzerine devrildi. Yaklaşık 50 metre uzunluğunda ve tonlarca ağırlıktaki vinci adeta havada tutan kamyon sayesinde etraftaki küçük araçlar ezilmekten kurtuldu. Bu sayede yaralanan da olmadı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de olay yerine gelerek çalışmaları yerinde takip etti. Akgün de yaşanan mucizeye vurgu yaparak, "Kamyon büyük bir faciayı önledi" dedi.

İKİSİ DE AYNI İNŞAATTAN

Beton pompalama kamyonunun da devrilen vincin kullandığı Büyükçekmece D-100 Karayolu Kuzey Güney Yanyol Yapımı ve Köprülerin Yenileme İnşaatı'na geldiği öğrenildi. Kamyonun şoförü Metin Gür, olayın nasıl olduğunu anlayamadığını söyleyerek, " Birden bir kütürdü geldi. Araba birden durdu" dedi.

TRAFİK KİLİTLENDİ

Olay nedeniyle trafik Büyükçekmece- Beylikdüzü yönünde uzun süre kapalı kaldı. Araçlar kontak kapattı. Vinç yolu boylu boyunca kapattığı ve rüzgarla birlikte tehlike arz etmeye devam ettiği için vatandaşların yaya olarak da geçişine izin verilmedi. Polis araçlarından anonslar yapıldı. İkiye bölünen vinç yine olay yerine getirilen seyyar vinçlerle yaklaşık 2 saati bulan çalışmanın ardından kaldırılabildi. Vincin kaldırılmasının ardından yol trafiğe açıldı.

Görüntü Dökümü:

------------

Devrilen vinçten detay

Beton kamyonunun şoförü ile röportaj

Devrilen vincin kaldırılması

Beton kamyonun çekilmesi

Belediye Başkanı Akgün ile röportaj

Trafiğin kapatılması, yayalar ve polis anonsundan detay

Genel ve detay görüntüler

29.12.2016 - 09.42 Haber Kodu : 161229023

29.12.2016 - 10.17 Haber Kodu : 161229041_

29.12.2016 - 10.21 Haber Kodu : 161229046

===================================

2- UÇAKLAR FIRTINAYLA BÖYLE SALLANDI

FIRTINA NEDENİYLE YARIM SAATTE 6 UÇAK PAS GEÇTİ

Haber-Kamera: Murat ÇAKIR - Sinan BİLGİLİ-/İSTANBUL DHA

Türkiye genelinde soğuk hava etkili olurken İstanbul'da da fırtına hava ulaşımına olumsuz yansıdı.

Atatürk Havalimanı'na inmek isteyen uçaklar fırtına nedeniyle inemedi. Saat 10.00 ve 10.30 arasında Marmara Denizi üzerinden alçalarak Florya- Sefaköy yönündeki piste inmek isteyen uçaklardan 6'sı inemedi ve pisti pas geçmek zorunda kaldı. Atatürk Havalimanı'na iniş yapmak için alçalan uçaklar adeta beşik gibi sallandı. Yağan yağmurla beraber kalkış yapmak isteyen uçaklar pistte hızlanırken arkalarında bıraktıkları su kütleleri ilginç görüntüler oluşturdu. Kalkış için taksi denilen yan yollardan piste çıkmak isteyen uçaklarda bu su kütleleri arasında adeta kayboldu.

Bu arada İstanbul üzerinde 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlar yüzünden de uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. İniş yapacak uçaklar arasındaki mesafe de artınca gecikmeler yaşandı.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Sallanan uçaklar

-Atatürk havalimanı apronunda uçaklar ve çalışanlar, havalimanında yolcular

-İptal edilen seferlerin ekranda görüntüsü ve uçuş bilgileri panoları

-Uçakların pistte hızlanması ve arkalarında bıraktığı su kütlesi

-Su kütlesi yüzünden görünemeyen uçaklar

-İnişe geçen ve pisti pas geçen uçaklardan görüntüler

29.12.2016 - 11.41 Haber Kodu : 161229063

==================================

(ÖZEL)

3- FIRTINA FSM'DE RÖMORK DEVİRDİ

Haber: İhsan YALÇIN - Kamera: Yaşar KAÇMAZ - Hasan KAÇMAZ-/ İstanbul DHA

Fırtına nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM)'nde bir otomobile bağlı römork savrularak yan yattı. Römork karayolları ve polis ekipleri tarafından yoldan kaldırıldı.

İstanbul'da fırtına nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde, Hasan Akkurt yönetimindeki otomobile bağlı tenteli römork savrularak bariyerlerin üzerine devrildi. Kaza nedeniyle FSM'de Anadolu'dan Avrupa yakasına geçişte trafik yoğunluğu yaşandı. Römork karayolları ekipleri ve trafik polislerinin müdahalesiyle çekiciye yüklenerek yoldan kaldırıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-FSM'de devrilen römork

-Yağmurdan detay

-Aracın kaldırılması

-Muhabir anonsu

-Araç sürücüsü ile röp

-Genel ve detaylar

==========================

4- MALTEPE'DE VİNÇLİ KAMYON 8 ARACI EZDİ (1)

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHA

Maltepe'de freni patladığı öne sürülen vinçli kamyon 8 araca çaprtıktan sonra bir akaryakıt istasyonuna girererek devrildi.

Kaza 09.00 sıralarında Maltepe'de meydana geldi.

Freni patladığı öne sürülen vinçli kamyon, 2'si servis minibüsü 8 araca çarptı. Kamyon, bir akaryakıt istasyonuna girerek yan yattı. Kazada 8 kişi yaralandı.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Vincin görüntüsü

-Yaralıların ambulansa bindirilmesi

-Kazaya karışan araçların görüntüsü

-Vincin altında kalan araçların görüntüsü

-Görgü tanıkları ile röp.

- İtfaiye,sağlık ve polis ekiplerinden görüntü

-İstasyonun görüntü

-Genel ve detay görüntüler

29.12.2016 - 09.44 Haber Kodu : 161229024

============================

5- AHMET ŞIK GÖZALTINDA (2)

Haber: Çağatay KENARLI - İstanbul DHA

Gazeteci Ahmet Şık gözaltına alındı. Şık, Twitter hesabından "Bir tweet'le ilgili olarak savcılığa götürülecekmişim" diye yazdı.

Edinilen bilgiye göre; İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Gazeteci Ahmet Şık'ı sabah saatlerinde evinde gözaltına aldı. Şık, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Buradaki işlemleri devam eden Şık'ın öğlen saatlerinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Şık'la konuştuğunu belirten CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş yaptığı açıklamada, "Savcılığın talimatı üzerine, Güvenlik Şube'ye bağlı polislerce gözaltına alındığını söyledi. Avukatının edindiği bilgiye göre; suçlama örgüt propagandası yapmakmış" dedi.

Ahmet Şık, Mart 2011'de Ergenekon soruşturması kapsamında yürütülen Oda TV davası kapsamında tutuklanmış ve yaklaşık bir yıl cezaevinde kalmıştı. Şık, o dönem gözaltına alınmadan önce Gülen örgütünün devlette yapılanmasını anlatan bir kitap yazıyordu.

Görüntü Dökümü:

---------------

-Şık'ın arşiv görüntüleri

29.12.2016 - 10.36 Haber Kodu : 161229048

================================

6- PROF.DR. ERSOY; AFAD, DAHA ÖZERK BİLİMSEL KURULUŞ OLMALI

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, -

Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, kısa adı AFAD olan Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'nın son dönemdeki tek işinin mülteciler olduğunu, bu duruma tepki amacıyla 4 yıldan bu yana her yıl Türkiye ve dünya için 'Afet Raporu' hazırladığını söyledi. Prof.Dr. Ersoy, AFAD'ın daha özerk ve bilimsel kuruluş olması gerektiğini ifade etti.

Avcılar'da yapılan ABAG (Avcılar Belediyesi Afet Gönüllüleri) eğitim toplantısına, Prof.Dr. Ersoy konuk olarak katıldı. Zübeyde Hanım Nikah Sarayı Salonu'ndaki toplantıda konuşan Prof.Dr. Şükrü Ersoy, son dönemde tek işinin mülteciler olduğunu savunduğu AFAD'a tepki amacıyla her yıl afet raporu yazdığını söyledi. Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy şöyle dedi:

"AFAD, bizim çok önemli stratejik bir kurumumuzdur. Aynı zamanda Ar-Ge'si de olması gereken, araştırmaların ağırlıklı olduğu çok değerli bir kurum. İçindeki arkadaşları tanıyoruz; Hepsi çok değerli. Onlardan daha fazla istifade etmek gerekiyor. Raporun amacı Türkiye ve dünyana de olduğu, ne getirip götürdüğü tablosunu göstermek. Bu afetlere kayıtsız kalamayız. Etkilerini görüp strateji belirlememiz gerekiyor. Eğer bir stratejiniz yoksa hiçsiniz. Afette bu böyledir. Bütüncül bakmak zorundasınız. Şili örneğinde olduğu gibi AFAD'ı daha özerk, daha bilimsel kuruluş hale getirmek gerekiyor. MTA'yı ABD'deki gibi jeolojik kurumuna, benzetmek daha özerk yaptırmak gerekiyor. Sigortalama direnç yarattığı için önemli. Afetlerde tek çözüm yeri belediyelerdir. Yasa yönetmelikler yeterli. Uygulamalar yetersiz. Uygulamanın tek yeri belediyelerdir. Belediyeleri teknik bakımdan daha güçlendirmek zorundayız. Pekçok belediyede proje hazırlanıyor, zemin etütleri sonra yapılıyor. Böyle şey olmaz. Maskaralık bu. Usulen yapılıyor. Böyle bir maskaralık olmaz. Biraz ciddiyet."

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli de Avcılar ve bütün İstanbul'un olası deprem endişesini yaşarken, kayıpları en aza indirmeye çalıştıklarını anlatırken, "Şili'de 16 Eylül 2015'te 8.3 büyüklüğünde 3 dakika süren, 4.5 metreye varan tusunami dalgaları oluştu. Pek çok yerde heyelan meydana geldi. Bu depremde 14 kişi öldü. Erken uyarı ile 1 milyon kişi tsunamiden uzaklaştırıldı. Marmara'da 1999'da 7.3 büyüklüğünde 45 saniye süren deprem oldu. Avcılar'da bile 200'ün üzerinde kaybımız oldu. Her zaman söylüyoruz: Depremin ne kadar büyüklükte ne zaman olacağı değil, bizim ne kadar hazırlıklı olduğumuz önemli. Hazırlıklarımızı da ilçe bazında Şili nasıl hazırlandıysa yapıp, önerilerimizi de her makama iletebiliriz. Şili'nin deprem konusunda yaptığı çalışma ve örgütlenmelere bakarak çok iyi şeyler yapabileceğimize inanıyorum. Çalışmalarımızı bu perspektifte geliştirelim" dedi.

Jeofizik uzmanı Yard.Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu da, Prof. Dr. Şükrü Ersoy gibi AFAD'ın öncelikli görevi afetlere karşı hazırlık yerine Suriye savaşları nedeniyle Suriyelilerle uğraştığını söyledi. Yard.Doç.Dr. Gündoğdu, "AFAD'ın deprem ile ilgili hiçbir şey yaptığı yok. Ama deprem kapımızda" derken, olası deprem için yerel yönetimlerin beyin görevi göreceğini, 1999'daki Marmara Depremi'nde işbaşında olan koalisyon hükümetinin zorluklara rağmen Marmara ve Düzce depremleri arkasında 1.5 yılda 47 bin konutu yapıp, insanlara teslim ettiğini anlattı.

Görüntü Dökümü:

-------

-Prof.Dr. Şükrü Ersoy'un konuşması

-Avcılar Belediye Başkanı ve Şili'deki tablo

-Yard.Doç.Dr. Oguz Gündoğdu'nun konuşması

29.12.2016 - 10.45 Haber Kodu : 161229051

==================================

7- DARBE GİRİŞİMİ, ADLİ OLAYLARI DA, ZABITA DENETİMLERİNİ DE ETKİLEDİ

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL,

Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, Çanakkale Savaşı'nda en çok şehit veren ilin Halep, Kurtuluş Savaşı'nda en fazla desteği veren yerlerden birisinin Şam olduğunu söyledi. Kaymakam Doğan, 15 Temmuz darbe girişiminin güvenliğin yanı sıra denetimlerde de olumsuz etkileri görüldüğünü anlattı.

Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü, polis-halk ilişkilerini kuvvetlendirmek ve halkın sorunlarını dinlemek amacıyla Barış Manço Kültür Merkezi'nde 'Huzur Toplantısı' yapıldı. Emniyet Müdürü Hakan Bolat, halkın en büyük şikayet konuları arasında yer alan hırsızlık olaylarının alınan önlemlerle yüzde 35 oranında geriletildiğini, parklarda sivil timler görevlendirdiklerini, dilendirilen çocuklara karşı önlem aldıklarını, fuhuş amacıyla kullanılan masaj salonu gibi yerlerle mücadelede önemli başarı sağladıkları söyledi. Bolat, tutuklamayı sağlayacak kanıtlarla şüphelilerin adliyeye sevk edilmedikleri takdirde caydırıcılığın fazla olmadığını söyledi. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli de, nüfusu 500 bine yaklaşan ilçenin cazibe merkezi olduğunu, bu nedenle suçların önlenmesi amacıyla alınan önlemlerin büyük önem taşıdığını, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, halkın devletin anında müdahale etmesini istediğini ancak, bazen bunun her zaman mümkün olamadığını anlattı. Doğan, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Emniyet teşkilatında da kadronun azaldığını ifade ederken, şöyle dedi:

"Mevcut kadromuz da olayların üstesinden gelmeye çalıştık. Nüfus ile birlikte sorunlar artıyor. Suçun azalması polisin özverili çalışmasının sonucudur. Lütfen ortak binalarda, işyerlerine kamera takalım. Fhuş amacıyla günübirlik kiralanan dairelere karşı emniyet, belediye, vergi dairesi görevlilerinden oluşan komisyon sürekli çalışıyor. Büyük başarı sağlandı."

Kaymakam Hulusi Doğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kontrolündeki Avcılar Sahili'ndeki seyyar satıcı veya olumsuz olaylarla ilgili yeterli denetim yapılmadığı eleştirilerine katıldığını ifade ederken, "Denetimler 15 Temmuz darbe girişimi ile kesintiye uğradı, Çin atasözü 'Kayayı parçalayan suyun kuvveti değil, devamlılığıdır' der. 15 Temmuz patlayınca İBB zabıtaları demokrasi nöbetlerinde görev alınca buraya gelemedi. Bir yerde büyük bir yangın varken küçük işlerle uğraşamaz hale gelindi. Ciddi bir yıl geçiriyoruz. Asayişe müessir olaylarından ziyade terör olaylarına ağırlıklı gidiyoruz. Vatandaşa Allah korusun bir saldırı gelmesin diye polis ağırlığını alışverişin yoğun olduğu yerlerde koydu. Sahilde önümüzdeki yıl etkili önlem alınacak" dedi.

Salondaki bazı kişilerin Suriyeliler ve işyerlerinden yakınmaları üzerine Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan şöyle konuştu:

"Çanakkale Savaşı'nda en çok şehit veren il Halep, Kurtuluş Savaşı'nda bize destek veren Şam'dır, Suriyelilerdir. Orası bizim eski eyaletlerimiz, yakın ilişkilerimiz var. Bizim için Şanlıurfa'nın Şam'dan bir farkı yok. İngiliz, geldi sınırları bu tarafa çekti. Bizim o insanlarla hiçbir farkımız yok. Orada yaşayan Kürt, Türk, Türkmen, Arap var ama o bölgedeki insanların bizden bir farkı yok. Komşunuzda yangın çıksa, ortada kalsalar 'Hastayım, açıkta kaldım' dese birkaç gün idare etmez misiniz? İngilizce, Fransızca yazıdan rahatsız olunmuyor, Arapça yazılardan neden rahatsız olunsun ki?"

Görüntü Dökümü:

---------

-Toplantıdan görüntüler

-Avcılar Emniyet Müdürü konuşurken

-Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan konuşurken

29.12.2016 - 10.46 Haber Kodu : 161229052

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement