Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

1)ASKERİ MALZEME TAŞIYAN TIR KONVOYU SİLOPİ'YE ULAŞTIANKARA'dan Irak sınır kesimine askeri malzeme götürmek üzere yola çıkan ve yaklaşık 30 TIR'dan oluşan askeri konvoy, Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne ulaştı.

07.11.2016 09:57

1)ASKERİ MALZEME TAŞIYAN TIR KONVOYU SİLOPİ'YE ULAŞTI

ANKARA'dan Irak sınır kesimine askeri malzeme götürmek üzere yola çıkan ve yaklaşık 30 TIR'dan oluşan askeri konvoy, Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne ulaştı. Ankara ve Çankırı'daki 28'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na ait askeri zırhlı araçlardan sonra, askeri malzeme taşıyan yaklaşık 30 TIR, dün gece saat 02.15'te Şırnak'ın Silopi İlçe merkezine ulaştı. Zırhlı araçların eskortluğunda İpek Yolu'nu kullanan sevkiyatta bazı askeri kamyonların, TIR üzerinde taşındığı görüldü. Askeri sevkiyat konvoyu daha sonra yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Hac Konaklama Tesisleri'ne geçiş yaparak konuşlandı. Askeri malzeme taşıyan TIR konvoyunun ilçe merkezinden geçişi sırasında yolun her iki tarafından sıkı güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

Görüntü Dökümü

---------------------------:

Askeri araç sevkiyatı

Araçların ipek yolundan geçişleri

Konvoyda tır üzerindeki askeri kamyon

Konvoya eşlik eden zırhlı akrepler

Haber-Kamera: Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), -

=====================================================

2)FIRAT KALKANI'NDA 63 HEDEF VURULDU

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda 1390 kilometrekarelik alan terör örgütü IŞİD'den temizlendi, 176 mahalde denetim Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) geçti. IŞİD'in 62, PKK/PYD'nin ise 1 hedefi karadan ve havadan bombalanırken 1 terörist etkisiz hale getirildi. Harekatta ÖSO'nun 4 askeri hayatını kaybetti, 2'si de yaralandı.Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 76 günden bu yana yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda 176 mahalde denetim ÖSO'ya geçti. 1390 kilometrekarenin terör örgütünden temizlendiği harekatta IŞİD'in 62, PKK/PYD'nin ise 1 hedefi karadan ve havadan ateş altına alınarak imha edildi. 1 IŞİD'li teröristin etkisiz hale getirildiği harekatta ÖSO'nun 4 askeri yaşamını yitirdi, 2'si de yaralandı. Genel Kurmay Başkanlığı tarafından harekatın son durumuyla ilgili yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından ileri harekata devamla, Rai güneydoğusunda yer alan Burj, Tall Aşah ve Amiriyah meskun mahallinde büyük ölçüde kontrol sağlanmış, yer yer DEAŞ unsurları ile temas, düşük yoğunluklu çatışmalar ve mayın/el yapımı patlayıcı temizliği faaliyetleri devam etmektedir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda, 4 muhalif şehit olmuş, 2 muhalif yaralanmış, harekata destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 176 meskun mahalde yaklaşık 1390 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 58 DEAŞ hedefine ve 1 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ ve PYD/PKK mensubu teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından Şabviran bölgesinde tespit edilen DEAŞ mensuplarına yönelik 4 hava harekatı icra edilerek, 1 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş, 1 silahlı araç ve 1 doçka uçaksavar imha edilmiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve 1443 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

KİLİS/DHA

=================================================

3)İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE FETÖ OPERASYONU

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan ve Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) kriptolu haberleşme sistemi 'ByLock' kullandıkları belirlenen 15 kişi düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün kriptolu haberleşme sistemi 'ByLock' kullandıkları tespit edilen İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına bu sabah eş zamanlı operasyon düzenledi. Haklarında yakalama kararı bulunan 22 kişinin adreslerine yapılan baskınlarda 15 şüpheli gözaltına alındı. Firari durumdaki 7 şüphelinin aranmasına devam edilirken, gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------(ARŞİV)

-Operasyon takibinden görüntüsü

- Emniyet Müdürlüğü dış plan görüntüsü

Mehmet CANDAN-İZMİR/DHA

=====================================================

4)ULUDAĞ'DA KAYBOLAN 2 KİŞİ 4 SAATTE KURTARILDI

BURSA'da, gezmek için Uludağ eteklerine çıkan ve dönüşte yollarını kaybeden 2 kişi, ekipler tarafından kurtarıldı. Merkez Yıldırım ilçesi Mollafenari Mahallesi'nde oturan Alper Kurucay (36) ve Evren Gündüz (35), hafta sonu gezmek için Uludağ eteklerine çıktı. Dönüşte kaybolduklarını anlayan Kurucay ve Gündüz, durumu polise bildirdi. Yardım çağrısı üzerine olay yerine giden Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve AKUT Arama Kurtarma Ekipleri, Kurucay ve Gündüz'ü bulabilmek için yaklaşık 4 saat arama yaptı. Yapılan aramalar sonucunda Kurucay ve Gündüz, kendilerine ulaşan ekiplerce güvenli bir şekilde Mesken Mahallesi'ne getirildi. İlk kontrolleri yapılan Kurucay ve Gündüz'ün sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Kurtarılan gençlerin görüntüsü

BURSA/DHA

======================================================

5)YOL ORTASINDA YATAN ADAMA ÇARPTI VE KAÇTI

İZMİR'in Bornova İlçesi'ndeki cadde ortasında yatan 37 yaşındaki Hüseyin Çınarlı'ya çarpıp olay yerinden hızla uzaklaşan hafif ticari araç ve şoförünün bulunması için İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, kazanın faili meçhul cinayet gibi araştırılması talimatını verdi. Aracın yol ortasında yatan Çınarlı'ya çarpıp kaçma anını gösteren bir işyerine ait güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı.

Kamil Tunca Caddesi'nde geçen perşembe saat 01.30 sıralarında meydana gelen kazada, Konak yönüne seyir halinde olan plakası ve şoförü henüz belirsiz hafif ticari araç, iddiaya göre yol ortasında yatan evli ve dört çocuk babası Hüseyin Çınarlı'ya çarpıp hızla uzaklaştı. Kazayı görenler sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Sağlık görevlileri çarpmanın etkisiyle savrulan Çınarlı'nın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Yakınları, Çınarlı'nın olay gecesi bir eğlence mekanına gittiğini, son olarak oradayken telefon görüşmesi yaptıklarını ardından da bir daha görüşemediklerini belirtip, olayın aydınlatılmasını istedi. İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ın, kazanın bir an önce aydınlatılması için talimat verip, kazanın faili meçhul cinayet gibi değerlendirilmesini istediği öğrenildi. Olayla ilgili Cinayet Büro Amirliği ekipleri de çalışma başlattı. Yakınları tarafından cenaze töreninin ardından toprağa verilen Çınarlı'ya çarpan hafif ticari aracın plakasının belirlenmesi için bölgedeki tüm güvenlik kamerası ve MOBESE kayıtlarının mercek altına alındığı kaydedildi.

KAZA ANI KAMERADA

Bu arada, kazanın yakındaki bir işyerinin güvenlik kamerasına da saniye saniye yansıdığı ortaya çıktı. Görüntülerde, sendeleyerek yol ortasına kadar gelip oturan Çınarlı'yı gören bir otomobil sürücünün durup Çınarlı'nın yanına gitmek için geri manevra yaptığı sırada, hızla gelen siyah hafif ticari aracın Çınarlı'ya çarparak olay yerinden uzaklaştığı görüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Kazaya ait güvenlik kamerası görüntüsü

(Haber: Tufan HAMARAT/ İZMİR,

==========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement