Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

Dha Yurt Bülteni-3

1)AMATÖR MAÇTAKİ KAVGAYA BİBER GAZLI MÜDAHALEŞANLIURFA'da, Bölgesel Amatör Ligi'nde mücadele eden 11 Nisanspor ile Adıyaman 1954 Spor arasındaki maçta, iki takım taraftarları arasındaki kavga polisin biber gazlı müdahalesi ile bastırıldı.

05.12.2016 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)AMATÖR MAÇTAKİ KAVGAYA BİBER GAZLI MÜDAHALE

ŞANLIURFA'da, Bölgesel Amatör Ligi'nde mücadele eden 11 Nisan spor ile Adıyaman 1954 Spor arasındaki maçta, iki takım taraftarları arasındaki kavga polisin biber gazlı müdahalesi ile bastırıldı. GAP Arena çim sentetik sahada karşı karşıya gelen 11 Nisanspor ile Adıyaman 1954 Spor arasındaki karşılaşmanın 75'nci dakikasında futbolcular arasında tartışma çıktı. Sahada futbolcular arasındaki gerginlik tribünde bulunan iki takım taraftarlarına da sıçradı. Taraftarlar arasındaki tartışma kısa süre sonra tekme- tokatlı kavgaya dönüştü. Kavgayı ayırmak isteyen polisin çabası yetersiz kalırken, sahada futbolcular da birbirine girdi. Polis saha içinde futbolcuları ayırırken, tribündeki taraftarların kavgası ise biber gazlı müdahale ile sonlandırıldı. Bu sırada polisin sıktığı biber gazından saha içindeki futbolcular da etkilendi. Gazdan etkilenen futbolcular soyunma odasına alınırken, olayların yatışmasının ardından maç yeniden başladı. Gergin geçen karşılaşma ise taraflar gol bulamayınca başladıgı gibi 0-0 sona erdi.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Polisin taraftarlara müdahale etmesi

Taraftarların kaçması

Polisin gazla müdahale etmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 46 MB

===========================================================

2)DAYININ CİNSEL İSTİSMARINI REHBER ÖĞRETMEN ORTAYA ÇIKARDI

ADANA'da yeğeninin kızı 9 yaşındaki F.A.'ya cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan 56 yaşındaki Ş.K. tutuklandı. İstismarı, kız çocuğunun derse ilgisizliğinden şüphelenen rehber öğretmen ortaya çıkarırken, F.A.'nın babası M.A. ise "O öyle bir şey yapmaz, çocuğum iftira atıyor" dedi. Artan çocuk istismarlarını önlemek ve ortaya çıkarmak için okullarda çalışma yapan rehber öğretmenler, sorunlu öğrencileri takibe aldı. Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki bir ilkokulun 3'üncü sınıf öğrencisi F.A.'nın derse ilgisizliği ve içine kapanık halinden şüphelenen rehber öğretmen, kız çocuğu ile görüşme yaptı. F.A., 2'nci sınıftayken annesinin dayısı olan Ş.K.'nin okula kadar gelip kendisini aldığını ve eve götürüp istismarda bulunduğunu söyledi. Bu olayı daha sonra da defalarca tekrarlandığı anlatan küçük kızın verdiği bilgiler üzerine rehber öğretmen durumu polise bildirdi. Pedagoglar gözetiminde küçük kızın ifadesi alındıktan sonra ailesine de haber verildi. Kız çocuğu ailesinden alınarak devlet korumasına verildi.

Gözaltına alınan Ş.K., Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinde F.A.'nın kendisine iftira attığını öne sürerek cinsel istismar suçlamasını kabul etmedi. Kızının hayal kurduğunu ileri süren baba M.A., da şüphelinin cinsel istismarda bulunmadığını savunarak "Ş.K. bunu yapmaz, ben inanmıyorum. Kızım iftira atıyor" diyerek şikayetçi olmadı. Sağlık kontrolü için Adli Tıp birimine götürülen Ş.K., 'Küçük yaştaki mağdureye cinsel istismar', suçlamasıyla sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Zanlının Adli Tıp Biriminden çıkarılması

Zanlının gazetecilere küfür edip tehdit etmesi

Polisin zanlıya müdahale etmesi

Polis arcına bindirilmesi

SÜRE: 01'10" BOYUT: 132 MB

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

==============================================================

3)TARTIŞTIĞI BORÇLUSUNU KALBİNDEN BIÇAKLAYIP ÖLDÜRDÜ

GAZİANTEP'te 26 yaşındaki Müslüm D., alacağı nedeniyle tartıştığı 29 yaşındaki Murat Kılıç'ı kalbinden bıçaklayarak öldürdü.Olay, gece geç saatlerde Aydınlar Mahallesi'nde meydana geldi. Kasten yaralama, hakaret ve tehdit gibi 15 ayrı suçtan kaydı bulunan Müslüm D., sokakta karşılaştığı evli ve eşi 7 aylık hamile olan Murat Kılıç'tan iddiaya göre alacağını istedi. İkili arasında başlayan sözlü tartışmada Müslüm D., yanındaki bıçakla Kılıç'a saldırdı. Kalbinden aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanan Kılıç, çevredekilerin ihbarıyla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan Kılıç, doktorların müdahalesine karşın yaşamını yitirdi.

Ölümüyle yakınlarını yasa boğan Kılıç'ın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Polis, cinayet şüphelisi Müslüm D.'yi aynı mahallede suç aleti bıçakla yakaladı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Hastane ve polis araçları

Otopsi merkezi

Öldürülen şahsın fotoğrafı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER -GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 105 MB

==========================================================

4)3 YILDA İKİ BACAĞINI KAYBETTİ, HAYATA KÜSMEDİ

AFYONKARAHİSAR'ın Kızılören İlçesi'nde 3 çocuk babası 47 yaşındaki Salih Topak'ın iki bacağı 3 yıl içinde kesildi. Evde sürünerek hareket etmesine rağmen hayata küsmeyen Topak, "Kendimi sağlam bir insandan daha sağlam görüyorum" dedi.

Kızılören İlçesi'nde oturan, evli ve 1'i üniversite, diğerleri lise öğrencisi 2 kız, 1 erkek çocuk babası Salih Topak, 1999 yılında Eskişehir'de muavin olarak çalıştığı yolcu otobüsünün altında kalarak felç oldu. Ankara'da 107 gün tedavi gören Salih Topak, koltuk değneği kullanmaya başladı. Egzersizle koltuk değneklerinden kurtulan Salih Topak, 2013 yılında bacağındaki damar daralması nedeniyle tedaviye alındı. Sol bacağı diz altından kesilen Topak'a protez takıldı.

Malulen emekli edilip maaş bağlanan Topak, ailesinin geçimini bu şekilde sağlamaya çalıştı. Topak, eşi tiroid kanseri olunca tedavi masraflarını karşılamak için sokakta ekmek satmaya başladı. Yaklaşık 3.5 ay önce Salih Topak'ın sağ ayağında da yara oluştu. Yara büyüyünce Salih Topak, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'ne tedavi için gitti. Burada 80 günlük tedavisi sonrası Salih Topak'ın sağ bacağı da aynı rahatsızlıktan diz altından kesildi.

ÇALIŞAMAZ OLDU

Diğer bacağı da kesilince ekmek satamadığını anlatan Topak, hem kendisi hem de eşinin tedavisi için daha fazla para gerekince 20 bin lira kredi çektiğini kaydetti. 1300 lira maaş aldığını, bunun yüzde 80'inin kredi borcuna kesildiğini anlatan Salih Topak, kendisine baktığı için de evde bakım ücreti olarak eşine ayda 930 lira ödendiğini belirtti. Oturdukları ev amca çocuklarıyla müşterek olduğu için izale-i şuyu (ortaklığın giderilmesi) davası açıldığını aktaran Topak, tüm bunlara rağmen yaşama sıkı sıkı bağlanmaya çalıştığını söyledi. Salih Topak, şöyle dedi:

"Biraz sıkıntı çekiyorum ama kendimi bütün bunlara rağmen özürlü bir insan gibi görmüyor, toplumdan uzaklaşmıyorum. Kendimi sağlam bir insandan daha sağlam görüyorum. Çünkü hayata bu şekilde tutunabiliyorum. Her sağlam insan bir özürlü adayıdır. Eşim de Allah razı olsun kendi hasta olmasına rağmen yardımcı oluyor. Bazen çocuklarım yardımcı oluyor. O kadar zor günler geçiriyorum. Yine de şükürler olsun."

MUHTARDAN DESTEK

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Yusuf Akpınar da "Engelli arkadaşımız güzel havalarda dışarı çıkmak istediğinde telefonla bize ulaşır. Ben de gelir eşinin de yardımıyla dışarı çıkartır, engelli arabasına bindirir, sokaklarda dolaştırırız. İhtiyaçlarını gidermek için uğraşırız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------

Salih Topak ev içerisinde sürünerek hareket ederken

Salih Topak merdivenleri sürünerek inip- çıkarken

Salih Topak engelli motoruna muhtar ve eşi yardımı ile binip-inerken

RÖP 1: Salih Topak

RÖP 2: Yusuf Akpınar (Muhtar)

244 MB/// 07.41"

HABER- KAMERA: Ahmet DAĞLI/KIZILÖREN (Afyonkarahisar),

===========================================================

5)ANASINIFI ÖĞRENCİLERİNE BAL

BURDUR Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak amacıyla kentteki 40 anasınıfında öğrencilerine bal dağıtıldı.

Burdur Gazi Ortaokulu'nda gerçekleşen bal dağıtım törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şakir Fırat Erkal, Burdur Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mesut Bilgiç ve yönetim kurulu üyeleriyle bal dağıtımı yapılacak 40 anasınıfının öğretmenleri katıldı.

Çocuklara dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak istediklerini anlatan Burdur Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mesut Bilgiç, "Geleceğimizin temel taşları olan çocuklarımızın dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmaları, bal tüketimini özendirmek, balın soframızda bulunmasının olmazsa olmazlardan olduğunu anlatabilmek, doğal bir besin olan balın, çocukların gelişimi ve sağlıklı birer birey olarak yetişmelerini sağlayacak vitamin ve mineral deposu doğal bir antibiyotik olduğunu çocuklarımıza anlatabilmek ve farkındalık yaratmak için hazırladığımız bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bilgiç, "Birlik üyelerinin katkılarıyla Burdur bölgesinin çeşitli yerlerinden getirdiğimiz balın bu sayede tanıtımını yapmış olacağız. Gelecek yıllarda da bu tür faaliyetlerimiz devam edecek" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram da "Hepimizin ağzının tadı kaçtı, inşallah böyle okullarımızda bal dağıtımı ve buna benzer güzel faaliyet ve etkinliklerle memleketimizin de, bizim de inşallah ağzının tadı yerine gelir. Bu etkinlikte emeği geçen katkısı olan Burdur Arıcılar Birliği'ne teşekkür ediyorum. 40 okulumuzdaki anasınıfı öğrencilerimize dağıtılmak üzere, her bir öğrencimiz için 100 gram olarak planlanmış olan bu bal dağıtımı toplamda 167 kilogram civarında olacak" dedi.

Bayram bu projeyle öğrencilere bal tüketim kültürünü yerleştirmek istediklerini de vurguladı.

Bal dağıtım töreninin ardından Gazi Ortaokulu anasınıfı öğrencileri arı kostümleriyle gösteri yaptı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Mesut Bilgiç'in konuşması,

Mahmut Bayram'ın konuşması,

Bal dağıtımı,

Bal yiyen öğrenciler,

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

=========================================================

6)GÖNÜLLÜ ÇEVRECİLER, ÇAMLIK PİKNİK ALANINI ÇÖPLERDEN ARINDIRDILAR

ANKARA'nın Elmadağ ilçesindeki gönüllü çevreciler, piknikçilerin Çamlık Piknik Alanı'na bıraktıkları şişe, naylon poşet ve atık ambalaj malzemelerini beraberinde getirdikleri çöp poşetlerine doldurup, çöp konteynırına bırakarak herkese örnek oldular.

Sosyal medya üzerinden yazışan çevreciler, belirledikleri saatte bir araya gelip, 120 dönüm arazi üzerinde bulunan 60 yıllık çamlar arasında piknikçilerin attıkları çöpleri 3.5 saatte temizleyerek bölgeyi çöpten arındırdılar. Elmadağlı çevre gönüllüsü Avukat Korhan Ceyhan yaptığı açıklamada, "Elmadağ ilçesini yeşile bürümek için 1950'li yıllarda on binlerce çam fidanlarını toprakla buluşturan insanların torunlarıyız. Herkesin bu mirasa sahip çıkmasını, çevreye saygılı ve duyarlı olmasını istiyoruz" dedi. Ceyhan, İkinci Dünya Savaşı'nın en ateşli günlerinin yaşandığı1950'li yıllarda Elmadağlı gençlerin hemen yanı başlarında bulunan araziyi yeşillendirmek amacıyla diktikleri çam fidanlarının zaman içerisinde ormana dönüştüğünü kaydetti. Ceyhan, tel örgülerle çevrilerek korunan orman alanına 1977 yılında 'İnönü Çamlığı" adı verildiğini, 2000'li yıllarda halkın dinlenme ve gezi amaçlı hizmetine açılarak Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden peyzaj edilerek piknik alanına dönüştürüldüğünü kaydetti. Ceyhan, Elmadağ'ı güzelleştirmek amacıyla 66 yıl önce dikilen fidanlar arasında piknik yapanların sorumsuzca bıraktıkları çöplerin insanlığa yakışmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Sorumlu kurumlar ne kadar temizlemeye çalışsalar da yetersiz kalıyor. Sorun, çevreye saygı duymayan insanlarda. Bu piknik alanına hava almaya, dinlenmeye, spor yapmaya gelen insanlar dışında piknik yapmaya gelen ailelerle dolup taşıyor. Beraberinde getirdikleri yiyecekleri tükettikten sonra çamlık alana atarak bölgeyi terk ediyorlar. Oysa, Büyükşehir Belediyesi çamlık bölgesinde her ihtiyaçlarını karşılayacak çok güzel piknik alanı yaptı. Yakılan mangal sonrası sönmeyen ateş, on binlerce çam ağacının kül olmasına neden olabilir. Bölgeyi terk ederlerken de çöplerini olduğu gibi bırakıp gidiyorlar. Rüzgarın etkisiyle dağılan çöpler yüzyılımız insanına yakışmıyor. Bizle de çevre bilinciyle ormanlık alana yakışmayan kötü görüntüleri sosyal medya üzerinden birleşerek bugün çevre temizliği yaptık. 20 poşet çöp toplayıp, Çamlık piknik bölgesini çöp alanı olmaktan kurtardık. Bu bölgeye duyarlılığımız, kirliliğe son verilene kadar devam edecek" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Elmadağ Piknik alanındaki çam ağaçlarından ve bölgeden detay görüntüler,

Çevre gönüllüsü avukat Korhan Ceyhan'ın çevreyi kirleten piknikçiler hakkındaki açıklamaları,

Çevre gönüllüsü 14 yaşındaki ortaokul öğrencisi Ege Berke Kısa'nın açıklamaları,

Çevreci otobüs sürücüsü Barış Fırat Kısa'nın bölgede her gün yaptığı temizlik ile ilgili açıklamaları

Hüseyin ÖZBALI/ELMADAĞ(Ankara), -

============================================

7)KÖYCEĞİZ'DE NOEL PAZARI

MUĞLA'nın Köyceğiz ilçesinde beşinci kez kurulan Uluslararası Noel Pazarı'nı ilçede yaşayan yerli ve yabancı çok sayıda vatandaş ziyaret etti.

Yeni yılı karşılamaya sayılı günler kala Muğla Yabancılar Derneği ile Köyceğiz Belediyesi'nin işbirliğinde Köyceğiz kordonu ve kültür evinin bahçesine beşinci kez Uluslararası Noel Pazarı kuruldu. Havanın da sıcak olması nedeniyle vatandaşlar dün (pazar) kurulan pazara yoğun ilgi gösterdi. Pazarda çocuklara yüz boyama, Noel Baba ile fotoğraf ve sohbet etkinliklerinin yanısıra, ikinci el pazarı, el sanatları atölyeleri kuruldu. Sokak köpekleri adına yardım organizasyonu düzenlenirken, eğlenceli çekilişler, Noel kurabiyeleri, Noel ağacı ve çeşitli içecekler ile Köyceğizliler keyifli bir gün yaşadı.

Muğla Yabancılar Derneği'nin kuruluşundan itibaren her yıl bu pazarı kurduklarını belirten Dernek Başkanı Halil Karanfiloğlu, Köyceğiz'de yaşayan yerli ve yabancı vatandaşları kaynaştırmak istediklerini söyledi. Etkinlik çerçevesinde satılan ürünlerden elde edilen gelirle 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine destek olacaklarını anlatan Karafiloğlu, sokak hayvanları ve engelliler için de yardım toplandığını açıkladı. Karanfiloğlu, "Yörenin turizm potansiyelini artırmak, tanıtımında rol oynamak adına dünya köyleri oluşturmak istiyoruz. Kültür alışverişlerinde bulunmak, ülkelerin kendi kültürlerinin de bu meydanda sergilemesine izin vermek istiyoruz. Katılım oldukça yoğun oldu. İlk yıl 50 stantla başlayan Noel Pazarı'nda bu yıl 500 üzerinde stant var. Muğla'nın tüm ilçeleriyle birlikte Aydın, Antalya ve Kuşadası'ndan da katılım var" dedi.

Köyceğiz'de yabancı kökenli çok sayıda vatandaşın birarada yaşadığını ifade eden AK Partili Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Noel Pazarı'nı geleneksel hale getireceklerini söyleyerek, "Biliyorsunuz ki biz Avrupa'nın bir parçasıyız. Avrupa'dan ayrı olmamız söz konusu bile olmaz. Buradaki vatandaşlarımıza da Türk vatandaşlarımız gibi ilgi ve alaka gösteriyoruz. Onlar da bu durumdan çok memnun. Şimdiden hem yabancı uyruklu vatandaşlarımıza hem de Türk vatandaşlarımıza yeni yıla sağlık ve esenlikle girmelerini temenni ediyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------

-Noel babanın stantları gezmesinden görüntü,

-Dernek Başkanı Halil Karanfiloğlu ile röp,

-Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan ile röp,

-Noel babanın araç içerisinde tur atmasından görüntü.

( Haber - Kamera: Cihan KAYA/ KÖYCEĞİZ (Muğla), (DHA

========================================================

8)ÖZEL ÇOCUKLARA ÖZEL PROJE

BURDUR'da hayata geçirilen Özel Çocuklar İçin Özel Yöntemler Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Nene Hatun Anaokulu ortaklığı ile hazırlanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında başarılı bulunarak destek almaya hak kazanan 'Özel Çocuklar İçin Özel Yöntemler Projesi'nin tanıtımı yapıldı. Nene Hatun Anaokulu'ndaki tanıtıma Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Savaş Akşit, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Faki ile Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmen, öğrencileri ve veliler katıldı.

Proje Koordinatörü Gülizar Güzel, projeyle engellilerin toplumsal yaşamın tüm alanlarına katılımlarını sağlamayı, koruyucu ve önleyici hizmetleri geliştirmeyi ve engellilik konusunda toplumun tüm kesimlerinde farkındalık ve duyarlılık yaratmayı amaçladıklarını söyledi. Güzel, "Projenin özel amaçları; engelli çocuklar için erken çocukluk özel eğitiminin önemine yönelik farkındalık yaratmak, yenilikçi yöntem ve uygulamalarla engelli çocuklara yönelik okul öncesi eğitimdeki kamusal hizmet kalitesini artırmak, engelli çocuklara yönelik okul öncesi eğitimin hizmet kalitesinin artırılması için 'Montessori Eğitim Yöntemi'nin kurumlara adaptasyonunu sağlamak, artırılan hizmet kalitesiyle engelli bireylerin eğitim dönemi içerisinde temel yaşam becerilerini kazandırmak ve okuma- yazma öğrenimini hızlandırmak, okul öncesi eğitimde engelli çocukların gelişim süreçlerine olumlu etki yapacak örnek uygulamaların, araçların özel eğitim hizmeti veren eğitim kurumlarında kullanılmasını teşvik etmek" diye konuştu.

Proje kapsamında il genelinde 370 öğretmen ve veliye erken çocukluk dönemi eğitiminin önemine yönelik farkındalık semineri düzenlendiğini vurgulayan Güzel, Nene Hatun Anaokulu ve Özel Eğitim İlkokulu'nda 0-6 yaş grubu engelli çocukların okul öncesi eğitimine yönelik Montessori Eğitim Yöntemi tekniklerine uygun örnek sınıf oluşturulduğunu belirtti.

Programda engelli çocukların şiir okumasının ardından Montessori Eğitim Yöntemi teknikleri bilgilendirme seminerine katılan 25 okul öncesi ve özel eğitim öğretmenine sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi. Daha sonra örnek sınıfın açılışı yapıldı.

Görüntü Dökümü

--------------

-Salondan detay,

Gülizar Güzel'in projesi anlatması,

Engelli çocukların şiir okuması,

Belge dağıtımı,

Sınıfın açılışı,

166 MB/// 5,13

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

==============================================================

9)İVANA SERT: GÖBEĞİNİZİ KİMSENİN GÖZÜNE SOKMAYIN

BURSA'nın Mudanya İlçesi'nde, bir temizlik ürünleri firmasının tanıtımı için gelen Stilist ve Moda Tasarımcısı İvana Sert, kilolu erkek ve kadınlara giyim tavsiyelerinde bulundu. Sert, "Eğer göbek varsa o göbeği kimsenin gözüne sokmayın" dedi.

Piyasaya yeni çıkarılan yumuşatıcının tanıtımını yapmak için Mudanya'da Sibel Dinçer'in evine konuk olan modacı İvana Sert, kilolu kadın ve erkeklere giyim konusunda önerilerde bulundu. Kilolu kadınlar ve erkeklerin nasıl giyinmeleri gerektiğini anlatan Sert, şöyle dedi: "Bir kusur varsa bunun ortaya çıkarılmaması gerekiyor. Sadece kadınlar için değil erkekler için de söylüyorum. Eğer göbek varsa o göbeği kimsenin gözüne sokmayın. Yani göbeğin biraz kapatılması gerekiyor. Bayanın kolları eğer kalınsa uzun şeyler giymesi gerekir. Göbek varsa bol tişört giymesi gerekir. Korseler var, korse kullanmayı tavsiye ediyorum. Korse çok önemli. Kiloyu kapatmak ve ince göstermek için korse kullanın. Uzun boylu kadınlar çok yüksek topuklu ayakkabı giymemeli. Daha alçak topuklu ayakkabı kullanmasın. Eteklerin boyu uzun olabilir. Kısa boylu kadınlar ise uzun etek giymesin."

"TÜRK KADINI VÜCUDUNA GÖRE GİYİNMİYOR"

Türk kadınlarının vücutlarına göre giyinmediklerini anlatan Sert, "Moda sürekli değişiyor. Kombinler iyi ya da yanlış olabilir. Ama önemli olan vücuduna göre giyinmek. Mesela kadın saçını beğenmiyorsa tenine göre giyinmesini tesviye ediyorum. Esmer kadınlara daha canlı tonlar gidiyor. Sarışın kadınlara daha soft tarzında renkler yakışıyor" dedi.

"BOL ET YİYİN"

Göbekli erkeklere tavsiyelerde bulunan Sert sözlerini şöyle sürdürdü:

"Göbekli erkekler hamur işinden uzak dursun. Bol bol spor yapsın. Bol bol et yiyin. Zaten eti herkes seviyor ve et kilo yapmaz. Mesela gömlek giyecekseniz üstüne başka bir şey giymeyin. Kat kat giymeyin. Ceket olursa onun da bir beden büyüğünü kullanın. O göbeği düz göstermek için."

Görüntü Dökümü

----------------------

Sertin eve gelmesi

Ev halkıyla sohbet etmesi

Sert ile röportaj

Edip TEKİN/BURSA, -

BOYUT: 157 mb

SÜRE: 4,56

===========================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement