Dha Yurt Bülteni - 9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 9

Bakan Özhaseki: Seçilmiş olmak suç işleme özgürlüğünü yanında getirmezÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bir meslekte olmak veya seçilmiş olmak, hiçbir zaman suç işleme özgürlüğünü yanında getirmiyor" dedi.

05.11.2016 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Özhaseki: Seçilmiş olmak suç işleme özgürlüğünü yanında getirmez

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bir meslekte olmak veya seçilmiş olmak, hiçbir zaman suç işleme özgürlüğünü yanında getirmiyor" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde Eski Çarşı'da tarihi konakları gezdi. Bakan Özhaseki, eski belediye binasında gazetecilerin soruların cevaplandırdı. HDP'ye yapılan operasyon ve tutuklamaları değerlendiren Özhaseki, şöyle konuştu:

"Bir meslekte olmak veya seçilmiş olmak hiçbir zaman suç işleme özgürlüğünü yanında getirmiyor. Ben 21 yıl belediye başkanlığı yaptım, yüzde 70 civarında da oy alırdım. Dışarıdaki yüzde 30 da bana asla kötü bir şey söylemezdi, severlerdi ve hep dua ederlerdi. Yani vatandaşın neredeyse yüzde 100'ünün onayıyla gelip büyükşehir belediye başkanlığı yapardım. Benim bütün halk tarafından desteklenerek işbaşına gelmem, seçilmem burada bana asla suç işleme özgürlüğünü vermez. Ben bir belediye başkanı olarak vatandaşın yüzde 100'ünün tasvibini aldığım halde hırsızlık yapamam, insanı öldüremem, kötülük yapamam, bölücülük yapamam, teröre destek veremem. Herkesin oyunu da alsam bu kötülükleri yapamam. Kim teröre destek veriyorsa lanetli insandır."

Meclis'te o bölge insanlarının dertleri, sorunlarını dile getirecek insanlar olmasını istediklerini belirten Özhaseki, "Ve bu insanlar dönsünler terörü lanetlesinler. Buradaki insanların da desteğini alarak o bölgeleri ayağa kaldıracak işler yapsınlar. Ama ne yazık ki siyasi uzantısı olan tipler döndüler Kandil'in emrine girdiklerini ifade eder şekilde davranışta ve beyanlarda bulundular. Milletvekili sıfatlı birisi çıkıp çok rahat, 'Bu PKK sizi tükürüğü ile boğar' diyebiliyor. Vahşi, cani terör örgütü, TSK'yı, bizim meşru güçlerimizi tükürüğü ile boğacakmış. Onlarca insanı öldüren teröristlerin cenazelerinde boy gösteriyorlar. Bütün sözleriyle de durmadan destek veriyorlar. Şimdi birisi milletvekili oldu diye, oy aldı diye bütün bunlara göz yumulsun mu?" diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşümle ilgili yapılan çalışmalara da değinen Bakan Özhaseki, gelinen noktada 49 ilde 'riskli alan' ilanları olduğunu söyledi. Bakan Özhaseki, "Toplamda 420 bin civarında binayı dönüştürdüğümüzü görüyoruz. 3-4 milyon nüfusa hitap eden bir alanda kentsel dönüşüm yapabildiğimizi görüyoruz. Bunu yeterli görmüyoruz şu anda. Bizim en az 25-30 milyonu ilgilendirecek kadar bir hızla 3-5 sene içerisinde bu kentsel dönüşümü yapmamız icap ediyor. Mesela İstanbul için söylüyorum. 15 milyon nüfus yaşıyor. Ekonomi İstanbul'a bağlı ve Allah korusun İstanbul'da bir sıkıntı olduğunda bir sürü insan toprak altında kaldığı gibi, ekonomi de çöker. Anadolu'da menzil olarak depremler olduğunda gidip hep beraber yaralarını sarabiliriz, koşup hep beraber yaralarını sarabiliriz. Bunu Erzincan'da da, Adapazarı'nda da yaşadık. Koştuk, dertlerine derman olduk devlet olarak. Ama İstanbul'da Allah korusun, bilim adamlarının dediği gibi gerçekleşecek olursa ki bilim adamları söylüyor bunu, bir felaket senaryosu var" dedi.

Bilim adamlarının söylediklerinden 10 yıl içinde 7 büyüklüğünde deprem olacağı sonucunu çıkardığına işaret eden Bakan Özhaseki, "Böyle olduğu zaman binlerce yapı bir anda yerle bir olacak. 1999'dan sonra yapılan yapıları daha sağlıklı görebiliriz. Ama öncesinde yapılanların en az yüzde 50'si risk taşıyor. Yani 7-7.5 milyon konut Türkiye'de şu anda riskli yapı vaziyetinde. Burada her şeyi devletten beklememek icap ediyor. Gücü yeten insanlar lütfen binalarını ölçtürsünler. İçlerinde canları var, malları var. En kıymetli şeyleri var. Gücü yetiyorsa insan dışarıda o kadar çok lüzumsuz israf ettiğimiz, para harcadığımız yerler var ki. Bir de yaşadığı evlere lütfen baktırsınlar. Onun dışında devletin, bizim yapmamız gereken, hükümet olarak yapmamız gereken şu anda hazırlıyoruz. Yeni yönetmelikler hazırlıyoruz, yeni yasalar hazırlıyoruz. Bunu çok daha hızlandıracağız. 2023'e kadar, 100'üncü yılımıza kadar sağlıksız, kimliksiz yapı kalmasın diye çırpınacağız" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DKÜMÜ

-----------------------------

-Bakan Özhaseki'nin tarihi çarşıda gezmesi

-Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'un bakan Özhaseki'ye tablo, ayakkabı yemenisi, safran kolonyası hediye etmesi

-Bakan Özhaseki'nin açıklamaları

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/ KARABÜK,

==================

AK Partili Ünal: Terörün ve terörizmin propagandasını yapma dünyanın hiçbir yerinde yok

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, HDP Eş Genel Başkanları ve bazı milletvekillerinin tutuklanmalarını da değerlendirirken, "Bireyin bir terör örgütüyle birlikte hareket etme, terörizmin propagandasını yapma hakkı, dünyanın hiçbir yerinde yoktur" dedi.

Kültür ve Turizm eski bakanlarından Mahir Ünal, memleketi Kahramanmaraş'ta Onikişubat Belediyesi tarafından yaptırılan ve Şehit Haşim Yenigül'ün ismi verilen Bilgi ve Kültür Evi'nin açılışına katıldı. Ak Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Celalettin Güvenç, Mehmet Uğur Dilipak, İmran Kılıç ve Nursel Reyhanlıoğlu, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ile şehit Haşim Yenigül'ün ailesinin de katıldığı açılış öncesinde konuşan Mahir Ünal, HDP'ye yönelik operasyonların ardından Avrupa Birliği ülkelerinin büyükelçilerinin olağanüstü toplanmasına tepki gösterdi. Türkiye'nin 15 Temmuz'da darbe girişimi yaşadığını hatırlatan Ünal, şöyle dedi:

"16 Temmuz'da, 17 Temmuz'da AB ülkeleri büyükelçilerinin acil koduyla toplandıklarını gördünüz mü? Görmediniz. Ama Türkiye'de hukuk ve hukuk önünde herkes eşittir ilkesinde yargı işini yapmaya kalkıştığında ifadeye çağrıldığında gitmeyen ve 'Hukuk devletini tanımıyorum, senin devletini tanımıyorum' deme cesareti gösterenlere karşı hukuk gereğini yaptığında bir de bakıyorsunuz ki AB büyükelçileri acil koduyla toplanıyorlar. AB bize, gazetecilerle, teröristlerle ilgili birçok konuda ahkam kesiyor. Bu AB'nin bugüne kadar bir kez olsun PKK'ya 'Silah bırak' dediğine, terörist eylemlerine karşı bir açıklama yaptığına şahit oldunuz mu? Hayır. Biz, NATO üyesiyiz, AB ile müzakere süreci devam ettiren bir ülkeyiz. Bağımsız, demokratik bir hukuk devletiyiz. Şimdi siz eğer bizimle bu çerçevede bir ilişki kuruyorsanız, bizim ve bizim bağımsızlığımıza dönük yürütülen terör faaliyetlerine karşı kimin yanındasınız bunu bize bir söyler misiniz?"

HDP Eş Genel Başkanları ve bazı milletvekillerinin tutuklanmalarını da değerlendiren Ünal, terör örgütleriyle hareket etmenin ifade özgürlüğü olmadığını kaydederek, şunları söyledi:

"Ama bireyin bir terör örgütüne iltisak, terör örgütüyle birlikte hareket etme ifade özgürlüğü hak alanı altında terörün ve terörizmin propagandasını yapma hakkı dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Dolayısıyla biz, demokrasimizle, hak ve özgürlüklerle, hukuk devleti olma niteliğimizle devletin yapması gereken, yasamanın yapması gereken, yargının, yürütmenin yapması gereken her şey anayasal çerçevede yürütülmektedir. Devlete meydan okuyan, devleti tanımadığını söyleyen, 'Sizin devletiniz' ifadesini kullanan, bu devlete ve bu millete, bu milletin parlamentosundaki bir milletvekili terör örgütünü kastederek 'Sizi tükürüğüyle boğar' deme cesaretini gösteriyorsa o zaman orada hukuk ya da hukuksuzluktan değil zafiyetten bahsedilir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de zaaf göstermez kardeşim. Dolayısıyla devam eden süreç hukuki bir süreçtir ve devlet sorumluklarını anayasal çerçevede yerine getirmektedir."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve şehit Haşim Yenigül'ün ailesi tarafından Bilgi ve Kültür Evi'nin açılışını yaptı. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, merkezle ilgili protokol üyelerine bilgi verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Törene katılanlar

Mahir Ünal'ın konuşması

Açılışın yapılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

=================

Doğum yolunda kaza: Anne ve kızı karnındaki ikizlerle öldü (2)

ANNE VE KIZININ CENAZELERİ YAN YANA DEFNEDİLDİ

Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde doğuma gittikleri otomobile, karşı yönden gelen başka bir otomobilin çarpması sonucu yaşamanı yitiren Asuman Marangoz ile kızı Hatice Kübra Karalı'nın cenazeleri, yan yana kazılan mezarlara defnedildi.

İlçenin Mimar Sinan Mahallesi'nde oturan Asuman Marangoz ve Şahinbey Mahallesi'nde ikamet eden Hatice Kübra Karalı'nın cenazeleri, Nizip Devlet Hastanesi morgundaki otopsinin ardından Hazreti Ali Camisi'ne getirildi. Ölümleriyle yakınlarını yasa boğan anne ve karnında bebekleri ile yaşamını yitiren kızı için ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi. Anne ve kızının cenazeleri, burada ayrı ayrı kıldırılan cenaze namazlarının ardından helallik alınarak Asri Mezarlığı'nda yan yana kazılan mezarlara defnedildi.

Asuman Marangoz'un bugün yaşamını yitiren kızı Hatice Kübra ile birlikte 3'ü kız 4 çocuk annesi olduğu belirtildi. Karnında ikiz bebekleri ile birlikte yaşamını yitiren Hatice Kübra'nın ise 1 yıl önce ilçenin Şahinbey Camisi'nin imamı olan Halil Karalı ile evlendiği öğrenildi. Aynı kazada yaralanan ve Gaziantep'e sevk edilen Halil Karalı'nın ise tedavisinin ise yoğun bakım ünitesinde devam ettiği hayati tehlikesinin de sürdüğü kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------------

Cenazelerin camiye gelişi

Cenaze namazlarının kılınışı

İmamın duygu yüklü konuşması

Cenaze namazı sonrası tabutların taşınması

Tabutları mezar yanına konulması

Haber-Kamera: Metin İLİKSOY-GAZİANTEP-DHA)

=======================

Kars'ta 3 kaçak yakalandı

KARS İl Emniyet Müdürlüğü tarafından haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kaçak yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipler tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, 25 yıl hapis ve 150 bin lira para cezasına çarptırılan E.K. ile bu kişinin babası olan ve 27 yıl 2 ay hapis ile 73 bin lira para cezasına mahkum edilen Z.K. İstanbul'un Sultanbey ilçesinde geçen 30 Ekim günü yakalandı. Yargılandığı mahkeme tarafından 12,5 yıl hapis ve 86 bin lira para cezası alan Ş.K. ise geçen 4 Ekim günü ele geçirildi. Yakalanan 3 kişi yapılan adli işlemin ardından ceza evine gönderildi.

Haber: KARS,-

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement