Erdoğan'a 'Hayır' Çadırında 'Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne Neden Bu Adı Verdiniz?' Diye Sormuşlar - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'a 'Hayır' Çadırında 'Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne Neden Bu Adı Verdiniz?' Diye Sormuşlar

Erdoğan, 'Hayır' çadırında Alevi bir vatandaşla yaşadığı anekdotu anlattı: Söylediği lafa bakın, "Siz Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne niye bu adı koydunuz?" Dedim ki 'Çok ayıp.

28.03.2017 17:06  Güncelleme: 17:51

Samsun'da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değeişikliği referandumuna değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un Sarıyer ilçesinde CHP'nin kurduğu referandumda 'Hayır' çadırında yaşadıklarını anlattı.

ALEVİ VATANDAŞLA YAŞADIKLARINI ANLATTI

Erdoğan'ın anlattıkları arasında dikkat çeken bir anekdot vardı. Çadırda Alevi bir vatandaş tarafından kendisine "Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne niye o ismi koydunuz." diye sorulduğunu anlatan Cumhurbaşkanı, "olaya bakış mezhepçilik. "Siz alevilerle sünnileri ayırıyorsunuz" dediler. Kardeşlerim biz bu ülkede alevi sünni ayrımı yapmadık. Böyle bir ayırım varsa sayın Kılıçdaroğlu'nun kendisi alevi." dedi.

"YAVUZ SULTAN SELİM" SORUSU

İşte Erdoğan'ın anlattığı o bölüm:

"Söylediği lafa bakın: Siz Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne niye o ismi koydunuz. Dedim ki: Çok ayıp! Yavuz Sultan Selim Han, padişah olduğu zaman Osmanlı'nın toprağı 18 milyon kilometre kare. Böyle bir devleti aliyeyi Osmaniye'nin başında olan sultanın adını böyle bir köprüye koymaktan daha önemli ne olabilir?

"SAYIN KILIÇDAROĞLU'NUN KENDİSİ ALEVİ, NEYİ EKSİK?"

Ama olaya bakış mezhepçilik. "Siz alevilerle sünnileri ayırıyorsunuz" dediler. Kardeşlerim biz bu ülkede alevi sünni ayrımı yapmadık. Böyle bir ayırım varsa sayın Kılıçdaroğlu'nun kendisi alevi. İşte bir siyasi partinin başında. Neyi eksik? Ben Dersim katliamını lanetledim, ama o lanetleyemiyor. Sayın Yıldırım Dersim katliamını lanetledi, ama o lanetleyemedi. Niye? Lanetlediği zaman bir yerlere dokunacak. 14 yıldır Türkiye'yi yönetiyoruz, kavga neden yok."


Erdoğan\'a \'Hayır\' Çadırında \'Yavuz Sultan Selim Köprüsü\'ne Neden Bu Adı Verdiniz?\' Diye Sormuşlar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan'a 'Hayır' Çadırında 'Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne Neden Bu Adı Verdiniz?' Diye Sormuşlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement