Dünya Çocukları Meclis'te - Son Dakika
Güncel

Dünya Çocukları Meclis'te

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle dünya çocukları TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı Meclis'te ziyaret etti.

20.04.2016 16:20

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle dünya çocukları TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı Meclis'te ziyaret etti.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna Hersek, Estonya, Filistin, Gürcistan, Irak, Karadağ, Kırgızistan, Makedonya, Maldivler, Moldova, Romanya, Seyşeller, Tayland, Türkmenistan ve Ukrayna'dan gelen çocukları kabul etti. İsmail Kahraman çocuk olmanın önyargısız, kin ve nefret taşımadan bencilliğe kapılmadan dünyaya bakmak olduğunu söyledi. Kahraman çocukluğun hiçbir zaman insanlardan ayrılmayan bir vasıf olduğunu belirterek "Yaşı başlı insanlar için bile falancanın çocuğu deriz. Hepimiz Hz. Adem ve Hz. Havva'nın çocuklarıyız. Bu yüzden hepimiz kardeşiz" dedi.

İsmail Kahraman konuşmasının ardından ülkelerini simgeleyen kıyafetleriyle sahneye çıkan çocuklarla sohbet ederek fotoğraf çektirdi. Kahraman çocuklara 'Büyüyünce ne olmak istiyorsun' deyince. Taylandlı bir çocuk 'futbolcu' yanıtı verince Kahraman 'Messi, Arda Turan' diyerek gülümsedi. İsmail Kahraman ayrıca uzun saçlı kız çocuklarına 'Saçın kendinin mi yoksa takma mı?' diye sordu. Iraklı çocuklar ise Türkiye'ye gelirken hediyelerini havalimanında kaybettiklerini söyledi.

Çocuklar, İsmail Kahraman'a kendi ülkelerinin bayraklarıyla birlikte çeşitli hediyeler armağan etti. Kahraman'da çocuklara üzerinde ay- yıldız olan kırmızı renkli balon ve hediye verdi. İsmail Kahraman daha sonra dünya çocuklarıyla birlikte toplu fotoğraf çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünya Çocukları Meclis'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement