Dünya Kadınlar Günü - Satı Kadın'ın evi müze oldu - - Son Dakika
Güncel

Dünya Kadınlar Günü - Satı Kadın'ın evi müze oldu -

Cumhuriyet döneminin ilk kadın milletvekillerinden Ertürk Satı Kadın'ın evi müze olarak açıldı.

07.03.2014 21:57

Cumhuriyet döneminin ilk kadın milletvekillerinden Ertürk Satı Kadın'ın evi müze olarak açıldı.

Açılış törenine AK Parti Ankara Milletvekilleri Nurdan Şanlı, Seyit Sertçelik, Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Başkanı Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Satı Kadın'ın ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Müzenin açılış töreninde konuşan Satı Kadın'ın torunu Zekai Çırpanoğlu, evin müze haline getirilmesinin kendileri için gurur verici olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Lokman Ertürk'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Çırpanoğlu, Satı Kadın'ın evinin müzeye dönüştürülmesine katkısından dolayı Lokman Ertürk'e teşekkür plaketi verdi.

Satı Kadın ile aynı adı taşıyan torunu yerel kıyafetiyle misafirlere ayran ikram etti.

Davetliler daha sonra kurdelenin kesilmesiyle açılışı yapılan müzeyi gezdi. Davetlilere müze hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Lokman Ertürk, evin aslına uygun olarak yeniden inşa edildiğini ve içinde Satı Kadın'a ait eşyaların sergilendiğini söyledi.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Satı Kadın'ın Türkiye Cumhuriyetinin ilk kadın milletvekillerinden olması sebebiyle yaşadığı evin kendileri için ayrı bir önem taşıdığını, anısını canlı tutarak gelecek kuşaklara aktarmak için müze haline getirdiklerini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Kadınlar Günü - Satı Kadın'ın evi müze oldu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement