Düzce'de 2012 Böyle Geçti - Son Dakika
Yerel

Düzce'de 2012 Böyle Geçti

Düzce\'de 2012 Böyle Geçti

2012 yılı Ocak ayında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Düzce'ye geldi.

01.01.2013 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'de 2012 yılına damga vuran olaylar, İhlas Haber Ajansı'na böyle yansıdı

2012 yılı Ocak ayında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Düzce'ye geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk olarak Düzce Valiliği, ardından Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi ve sanayi kuruluşlarını ziyaret etti.

Ocak ayı yoğun kar yağışına sahne oldu. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 1 metreye ulaşırken, kar yağışı en çok çocukları sevindirdi.

Milli Eğitim bakanlığında yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde 65 ilin Milli Eğitim Müdürü değiştirildi. Bu kapsamda Düzce Milli Eğitim Müdürlüğüne Murat Yazıcı getirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekibi, sahte para veren ve kaçan şahısları uzun takip sonucunda yakaladı. Kıskıvrak yakalanan 4 kişi adliyeye sevk edildi.

Şubat 2012'de, Düzce Belediyesi tarafından yapımı süren Kültür Merkezi bakanlığa devredildi. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Şıralık Mahallesinde 20 dönüm alan içerisine yapılan Kültür Merkezi'nin bakanlık tarafından tamamlanacağını söyledi.

Düzce İl Genel Meclisi tarafından Düzce D-100 karayolunun her iki kısmı imar planı açılması görüşmeleri yaptı.

Düzce Üniversitesi Lastik ve Plastik Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüsnü Gerengi ve Öğretim Görevlisi Haydar Göksu'nun hazırlamış olduğu araştırma TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

Düzce'de bir minibüste ısınmak için yakılan piknik tüpünün devrilmesi sonucu yangın çıktı. Yangında, araçta bulunan 7 kişi yaralandı.

2012 Şubat ayında, Düzce Belediyesi tarafından toptan balık satışı için 'soğuk hava deposu' yapıldı. Düzce Belediyesine ait hal yerinde yapılan soğuk hava deposu hizmete girdi.

Çilimli ilçesinde muhtarlar bir araya gelerek yeni dernek başkanını seçtiler. Karaçörtlen Köyü Muhtarı Tahir Gülbahar seçildi.

Cumayeri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Genel Müdürlüğü Barınma Yardımları kapsamında sosyo-ekonomik sıkıntı içinde barınma sorunu olan 7 aileye ev yardımında bulundu. Evlerin teslimi sırasında ailelere anahtarları verilirken, Vakıf sayesinde ev sahibi olanların mutluluğu yüzlerinden okunuyordu.

2012 Mart ayında, Van'da yaşanan deprem afetinden sonra depremzedelerin başını sokacakları bir yuva için harekete geçen Düzce Valiliği başlattığı kampanya ile konteynır evler yaptırdı. Yaptırılan konteynır evler TIR'lara yüklenerek Van'a doğru yola çıktı.

Gümüşpınar köyünde çıkan yangında 3 ev yandı. Vatandaşlar, itfaiyenin geç geldiğini iddia ederek tepki gösterdi.

Düzce Belediyesi ve televizyon yapımcısı Esra Erol işbirliği ile gerçekleştirilen Umutevi'nin açılışı gerçekleşti.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Düzce 5. Olağan Genel Kurulu yapıldı. MHP Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz ikinci kez il Başkanı oldu.

Akçakoca Muhtarlar Derneğinin geçen hafta yapılan kongresinde oluşan yeni yönetim kurulu iş bölümü yaptı. Yönetim Kurulu üyeleri tarafından yapılan oylamada başkanlığa Bekir Küçük getirildi.

Kaynaşlı ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışla Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi aileler için yapılan evler teslim edildi.

Şükran Öney Anaokulu öğrencileri, Van Pirgarip Köyü İlköğretim Okulu öğrenci kardeşlerine yardım kolileri gönderdi.

2006 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden ayrılarak kurulan Düzce Üniversitesi kuruluşunun 6. Yıldönümünü çeşitli törenlerle kutladı.

2012 Nisan ayında, Düzce Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Orhan Yılmaz tekrar başkanlığa seçildi.

Müzisyen Hüsnü Şenlendirici, Düzce Üniversitesi'nde konser verdi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü mera ıslah çalışmaları kapsamında 15 Köye ait 3 bin 200 dekar merayı gübreleyerek otlatma mevsimine hazırlıyor. Yaklaşık 51 bin kilogram gübrenin kullanıldığı çalışmada mera sahibi köylerde gübreleme çalışmalarında İl Müdürlüğü'ne yardımcı oldu.

Türkiye İller Arası Karate şampiyonası Düzce'nin ev sahipliğinde yapıldı. 350'ye yakın sporcunun katıldığı müsabakalarda kayısıya mücadele yaşandı.

Düzce Teşvikte 4 bölgede yar aldığı açıklandı.

Düzceli Beytullah Dere, Malatya'da düzenlenen Yıldızlar Türkiye Judo şampiyonasında +66 kilogramda 3'üncü oldu.

Albay Kazım Çillioğlu'nun şüpheli ölümüyle ilgili Düzce İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda ve şahısların evlerinde yapılan aramalar sona erdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düzce Merkez İlçe Başkanı seçilen İlknur Başak Tütüncü, düzenlenen tören ile Evren Kuşçuoğlu'ndan görevi devraldı.

Gölyaka İlçesindeki Aksu deresine bir otomobil uçtu. Otomobilde bulunan 5 kişiden 4'ü yaralı kurtulurken derede kaybolan Alper Şekar' ölü olarak bulundu.

2012 Mayıs ayında, Düzce Üniversitesi 6. Bahar Şenlikleri'nin son gününde sahneye çıkan Demet Akalın, şarkılarıyla yaklaşık 15 bin kişiyi coşturdu.

Karadeniz'e açılan penceresi olan Akçakoca'da Denizcilik ve Yelken Kulübü kuruldu.

Süper Amatör Küme Şampiyonu Akçakocaspor bir ilki başararak Düzcespor'u baraj maçında yendi ve Bölgesel Amatör Ligi'ne (BAL) yükselmeye hak kazandı.

Düzce Üniversitesi bünyesinde kurulan Teknopark A.Ş genel kurul toplantısı yapıldı. 2011'de kurulan Teknopark, ilk genel kurulunu yaptı.

Düzce'ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Koordinasyon toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AK Parti Düzce İl kongresi yapıldı, Metin Kaşıkoğlu il başkanı seçildi.

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı ve Sakarya Jandarma Komutanı olarak görev yapan Albay Ramazan Akça Düzce İl Jandarma Komutanı olarak atandı ve göreve başladı.

2012 Haziran ayında, Kentte bulunan prefabriklerin yıkımına başlandı. Yıkım sırasında gerginlikler çıktı. Çıkan girginliklere rağmen prefabrikler yıkıldı.

Akçakoca ilçesi Tepeköy İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencisi Nurdan Bal, bu benim esrim proje yarışmasında Türkiye 1.'si olarak, Düzce'nin gururu oldu.

7. Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası ile sona erdi. Türkiye, 7. Karadeniz Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası'nda da 1.'lik kürsüsüne oturarak karatede rakipsiz olduğunu bir kez daha gösterdi.

Türkiye Bilardo Şampiyonu Düzceli Savaş Bulut İstanbul'da düzenlenen 69'ncu Ferdi Avrupa 3 Bant Bilardo Şampiyonasında 5'nci oldu.

Akçakoca ilçesinde okul, hastane ve birçok alanda yardım yapan hayırsever iş adamı 87 yaşındaki Fedai Karabıyık ve eşi Seher Karabıyık, değeri 2 milyon TL'yi bulan mal varlıklarını Kızılay'a bağışladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Düzce İl Müdürlüğüne Giresun İl Tarım Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak görev yapan Harun Kabaoğlu atandı.

Düzce Belediyesi tarafından Kültür Mahallesinde yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanan 300 araç kapasiteli Düzce Belediyesi Hacı Bayramzade Katlı Otoparkı düzenlenen törenle mehter gösterileri ile açıldı.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'ı makamında ziyaret etti.

Çorum'da 15-17 Haziran'da 57 İlden Yaklaşık 900 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Minikler Türkiye Judo Şampiyonasında Düzce Takımının kazandığı 1 altın 3 gümüş 3 bronz madalyanın 4'ü Akçakocalı Judocular tarafından kazanıldı.

Gümüşova İlçesi Yeşilyayla Köyü'nde ormanlık alanda bulunan bir göllete 3 genç kızın cesedi bulundu.

2012 Temmuz ayında ise, Fenerbahçeli futbolcular yeni sezon hazırlıkları kapsamında Düzce'de 10 günlük kamp yaptılar.

Sinop'ta düzenlenen Alt Minikler Ferdi Boks Türkiye Şampiyonasında Düzceli boksörler finallere adını yazdırdı.

Düzce Belediyesi'nin düzenlediği geleneksel yaz konserleri, Gökhan Türkmen ve Yonca Lodi'nin konseriyle başladı.

Akçakoca Belediyesi tarafından Parlayan Kent Akçakoca Festivali kapsamında ünlü sanatçılar sahne aldı.

Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen 2012 yılı yaz konserleri kapsamında Göksel ve Murat Boz sahne aldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Karate takımı sporcularından Muhammet Emin Gönül bir başarı daha elde ederek, Yunanistan'da gerçekleştirilen Dünya Kupası Karate Turnuvasında ikinci oldu.

Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç MHP'den istifa ettiğini açıkladı.

D-100 karayolu üzeri Çoban mevkiinde yapımı devam eden Dal-Çık'da üst geçit tamamlanarak ulaşıma açıldı. Böylelikle Düzce Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüslerinin kuzey hatları da eski güzergahları üzerinden yeniden sefere başladı.

Düzce Belediyesi tarafından mahallelerde iftar programı düzenlendi. Başkan Bayram iftarını mahalle halkı ile açtı.

2012 Ağustos ayında Vali Vasip Şahin Malatya'ya atanırken Düzce'ye Adnan Yılmaz Vali olarak atandı.

İGM ilin logosuna karar verdi. Meclis Yükselen Yıldız'da karar verdi.

Türk fındığının kalitesini arttırmak amacıyla Düzce'de kurutma merkezi kuruldu. Kurutma işlemi tamamen ücretsiz yapılacak.

2012 Eylül ayında, Kaynaşlı ilçesinde sağlık hizmetlerinde verimliliğin arttırılması için bodrum, zemin ve 2 katlı olmak üzere 9 adet poliklinik odası 2 yataklı 5 hasta odası olan entegre hastane binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Düzce'ye gelerek bir takım ziyaretlerde bulundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kırsal Kalkınma Yarımlarının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında Düzce çiftçisine ekipman desteği düzenlenen törenle yapıldı.

2012 Ekim ayında, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Kongresinde Erdoğan Bıyık bir kez daha başkan seçildi.

Çilimli ilçesinde tarlasında Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen küp bulundu. Küpün o dönemlerde yiyecekleri depolamak için kullanıldığı tahmin ediliyor.

Düzce Üniversitesi yolunun asfaltı ihaleye çıkıldı. Bir milyon 805 bin 647 liralık bedel ile yapılan ihaleye 7 firma katıldı.

Arazi aracının kasasında özel bölmeye gizlenmiş 70 kilogram eroin ele geçirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan kentsel dönüşüm yıkımları, Düzce Hamidiye Mahallesi'nde Erkek Yetiştirme Yurdu hizmet binası ile start aldı.

AK Parti Düzce Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda, HAS Parti'nin kapatılması ve Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç'ın partisinden istifası ile AK Parti'ye geçmeleri nedeni ile rozet takma töreni gerçekleştirildi. 8 isim AK Parti'ye katılarak yeni rozetlerini yakalarına taktılar.

Avukat Ali Dilber dördüncü kez baro başkanı seçildi.

Atletizm Milli Takım atletleri Nevin Yanıt, Halil Akkaş ve Hüseyin Yağlı ile birlikte antrenörleri Ramazan Kutlu ve Halter Antrenörü Hilmi Pekünlü, Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesislerini gezdi.

Bir otomobilde yapılan aramada 150 kilorgam eroin ele geçirildi.

Akçakoca ilçesinde belediyenin katkılarıyla düzenlenen 6. Palamut Briç Turnuvası start aldı. Turnuvaya Türkiye'nin her bölgesinden gelen yüzlerce kişi katıldı.

İki katlı 40 ünit kapasiteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Uzun bir aradan sonra Fiskobirlik ilk kez fındık alımı yaptı.

2012 Kasım ayındı, Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Düzce Genel Sekreterliğine Lütfi Çırakoğlu atandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan bir proje ile Şehit ve Gazi çocuklarına yüzme kursu düzenlendi.

Bir kuyumcuyu soyan 4 kişinin içinde olduğu otomobil, kontrolden çıkarak mezarlığa uçtu. Olayda hırslık zanlıları yaralanırken, araçtaki çalıntı altınlara el konuldu.

Düzce Üniversitesi 2012-2013 Akademik Yılı açılışı üniversite Konferans salonunda düzenlenen törenle yapıldı.

Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından 12 Kasım Düzce Deprem Çalıştayı düzenlendi.

Depremzedeler Derneği üyeleri, 12 Kasım 1999 tarihinde meydana gelen 7.2 büyülüğündeki depremin yıl dönümünde, sarsıntının meydana geldiği saat olan 18.58'de Anıtpark'ta toplandı.

Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) bünyesinde faaliyet gösteren Genç DÜSİAD Komisyonu, Tekirdağ Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (TASİAD) Genç Komisyonu ile Sky Tower Otelde bir araya geldi.

Kongo Brazzaville Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso'un kızı Nguesso Ines Gantsvi ve damadı Habib Lantry Gantsvi, Akçakoca'da konakladı.

Düzce Belediyesi tarafından merkez ve ilçelerde görev yapan tüm mahalle ve köy muhtarları için modern hizmet binası hazırlandı. Belediyenin Kızılay sokakta bulunan tesislerinde hazırlanan hizmet binasından tüm muhtarlar yararlanabilecek.

Akçakoca ilçesinde bir fırında kara lahanalı ekmek üretildi. Tüketiciler, organik kara lahanalı ekmeğin çok lezzetli olduğunu söyledi.

Düzce Üniversitesine Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından"4 Yıldız Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi" verildi.

Düzce' ye yaptığı büyük yatırım ile istihdam olanağı sağlayan Erciyas Çelik Boru A.Ş. insana yaptığı yatırımı bir kademe daha öne çıkararak örnek bir yardımseverlilik hareketi ile yaptırmış olduğu Düzce üniversitesi Hakime Erciyas Yabancı Diller Yüksekokulu 603 öğrencisi ile 2012-2013 öğretim yılını açarak hizmet vermeye başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, konaklamak için geldiği Akçakoca'da kaldığı otelde inşaat sektörü konulu seminer amacı ile toplantı düzenleyen MÜSİAD üyeleri ile bir araya geldi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan 2008-2011 yılları arası vergi rekortmenleri plaket törenine katıldı.

MÜSİAD İnşaat Kurulu Türkiye İstişare Toplantısı, "Kamu-Özel Sektör Devlet Yatırımları" konusu ile Akçakoca SkyTower Otel'de geniş katılım ile yapıldı.

Bakan Fatma Şahin Düzce'ye gelerek bir takım ziyaretlerde ve incelemelerde bulundu.

2012'nin aralık ayında ise, Karadeniz'de, şiddetli fırtına nedeniyle dört tekne battı.

Akçakoca'da nükleer santral kurulacak tartışmaları yaşandı.

Düzce Üniversitesi (DÜ) Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından bu yıl ilk ke "1. Ormancılık Zirvesi" yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, bir TIR'da gümrük kaçağı 55 bin paket sigara ele geçirdi.

Akçakoca ilçesi barajı yapım işi DSİ 5. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapıldı.

Yenitaşköprü Köyünde ilk kez suni mera tesisi yapımına başlandı.

Köprübaşı köyünde bulunan İnan Çiftliğindeki kaynak suyunun yanması görenleri hayrete düşürüyor.

Manisa'da 56 ilden 565 sporcunun katılımıyla Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası yapıldı. Düzceli Oğuzhan Özçelik kilosunda Türkiye 3. oldu.

Valilk ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, Düzce'nin turizm alanında gelişmesi ve yeni projelerin hayata geçirilmesi için toplantı düzenlendi.

Genç Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Düzce şubesi tarafından Kur'an-ı Kerim ziyafeti düzenlendi. Ziyafete yaklaşık bin 500 kişi katıldı.

Bir kahvehanede çıkan kavgada silah ve bıçaklar çekildi. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Düzce'de Türkiye'nin darbe ürünü 1982 Anayasası'ndan kurtulması gerektiğini söyledi.

Yılın son gününde Vali Adnan Yılmaz görevi başında olanların yeni yılını kutladı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'de 2012 Böyle Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement