Ege Bölgesi'ndeki "Yerel Yönetimlere" Milletvekili İlgisi - Son Dakika
Yerel

Ege Bölgesi'ndeki "Yerel Yönetimlere" Milletvekili İlgisi

Bakan Binali Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 9 milletvekili, Ege Bölgesi olmak üzere 7 kentte belediye başkanı olmak için yarışıyor.

13.03.2014 11:09  Güncelleme: 13:55

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 9 milletvekili, Ege Bölgesi ve batı kıyılarındaki 5'i büyükşehir olmak üzere 7 kent ve bir ilçe belediyesinde belediye başkanı olmak için yarışıyor.

İzmir ve Manisa'da 2'şer, Balıkesir, Çanakkale, Muğla, Aydın ve Kütahya'da ise 1 milletvekili belediye başkanlığı koltuğuna oturmak için çalışma yürütüyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, yerel seçimlerde sonucu merakla beklenen ve bütün siyasi partilerin büyük önem verdikleri Ege Bölgesi'nde ilginç bir aday profili sergileniyor. Adaylar içerisinde milletvekillerinin yoğunluğu ise dikkati çekiyor.

AK Parti'den 1'i eski bakan 5 milletvekili, MHP'den 3, CHP'den ise 1 milletvekili Ege Bölgesi'ndeki illerde seçimi kazanmak için aday gösterildi.

Milletvekillerinin aday gösterildiği İzmir, Aydın, Muğla ve Çanakkale'de CHP, Manisa ile Balıkesir'de MHP, Kütahya'da ise AK Partili belediye başkanları görev yapıyor.

AK Partili milletvekilleri ilk sırada

AK Partili biri eski bakan 5 milletvekili, şu anda mevcut olarak CHP'nin belediye başkanlarının bulunduğu İzmir, Çanakkale ve İzmir'in Konak ilçelerinde, MHP'nin başkanlık koltuğu bulunan Balıkesir ve Manisa'da seçimleri kazanmak çalışıyor ve vatandaşlardan oy istiyor.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım İzmir Büyükşehir Belediyesi, eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi Manisa Büyükşehir Belediyesi, AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli Konak Belediyesi, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş ise Çanakkale Büyükşehir Belediye başkanlığı koltuğuna oturmak için çaba sarf ediyor.

MHP'nin belediye başkanlığında yönetilen Manisa'da ise CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel seçimleri kazanmak için çalışma yürütüyor.

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ve MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık da, mecliste temsil ettikleri illerinde şimdi belediye başkanlığını kazanmak için çalışıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ege Bölgesi'ndeki 'Yerel Yönetimlere' Milletvekili İlgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement