Ehliyet Sınavı İçin 69 Yaşında Okuma Yazma Öğrendi - Son Dakika
Güncel

Ehliyet Sınavı İçin 69 Yaşında Okuma Yazma Öğrendi

Ehliyet Sınavı İçin 69 Yaşında Okuma Yazma Öğrendi

Sorgun'da kanser hastası Hüseyin Demir, ehliyetinin sınıfını değiştirebilmek için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün açtığı kursta okuma yazma öğrendi.

31.01.2014 11:10  Güncelleme: 11:17

ŞAHİN ÖZMEN - Sorgun ilçesinde kanser hastası Hüseyin Demir, ehliyetinin sınıfını değiştirebilmek için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursta okuma yazma öğrendi.

Aşağı Cumafakılı köyünde çiftçilikle uğraşan 69 yaşındaki Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, F sınıfı traktör ehliyetini, B sınıfına dönüştürmek için nasıl bir yol izlemesi gerektiği konusunda bilgi almak amacıyla ay başında Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne başvurduğunu söyledi.

Sınava girmesi gerektiğini öğrendiğini ancak okuma yazma bilmediği için önce kursa kayıt yaptırdığını ifade eden Demir, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde yaklaşık bir ay süren kurs sonunda başarılı olarak İkinci Kademe Okuma Yazma Belgesi aldığını kaydetti.

Demir, okuma yazma öğrenmesinin ardından hayatının anlam kazandığını belirterek, "Okuma yazmam olmadığı için birçok konuda sıkıntı yaşıyordum. En basit bankacılık işleminde bile birilerinin yardımına ihtiyaç duyuyordum. Kanser hastası olmama rağmen okuma yazma öğrenmek beni heyecanlandırdı. Bu kurs sayesinde sertifikamı aldım. Şu an çok mutluyum" dedi.

Kanser yıldırmadı

Lenf kanseri olduğunu 2009'da öğrendiğini, bu tarihten sonra hayatının daha da zorlaşmaya başladığını ifade eden Demir, İzmir Alsancak Devlet Hastanesi'nde kanser tedavisi gördüğünü anlattı.

Hastalandıktan sonra çiftçilikle uğraşamadığını dile getiren Demir, şöyle devam etti:

"Tedavi sürecinde hep birilerine muhtaç olmak beni üzüyordu. Daha önce okuma yazma bilmediğim için hastanede yanımda biri olmadan nereye gideceğimi, hangi doktora başvuracağımı bilemiyor, tabelaları bile okuyamıyordum. Şimdi okuma yazmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu daha iyi anladım. Allah, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yetkililerinden razı olsun. Hazreti Ali'nin 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' dediği gibi, ben de bana okuma yazmayı öğreten hocamın kulu, kölesi olmayı isterim."

Demir, sertifikasını aldıktan sonra girdiği sınavda da başarılı olarak, F sınıfı ehliyetini B sınıfına dönüştürdüğünü, artık otomobil de kullanabileceğini sözlerine ekledi. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ehliyet Sınavı İçin 69 Yaşında Okuma Yazma Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement