IŞİD Eylemleri Şiddetle Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

IŞİD Eylemleri Şiddetle Devam Ediyor

Yurt genelinde IŞİD'in Kobani'deki saldırılarını protesto etmek amacıyla çıkan eylemler şiddetini artırarak devam ediyor.

09.10.2014 21:42  Güncelleme: 22:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYARBAKIR’DA OLAYLAR YENİDEN BAŞLADI

Diyarbakır'da IŞİD’in saldırını bahane eden grupların çıkardığı olaylar akşam saatlerinde yeniden alevlendi. Molotof kokteylli, havai fişek ve taşla saldıran gruba polis müdahale etti.

Valiliğin sokağa çıkma yasağını kaldırmasının ardından kentte olaylar yeniden başladı. Birçok cadde ve sokakta bir araya gelen gruplar, yollara barikatlar kurdu. Ateşler yakarak, slogan atan ve iş yerlerine zarar veren gruplara, polis biber gazlarıyla müdahale etti. Müdahalenin üzerine ara sokaklara kaçan göstericiler, zırhlı araçlara, taş, molotofkokteylli ve havai fişeklerle saldırdı. Bir grup gösterici ise AK Parti İl Başkanlığının bulunduğu binaya havai fişek ve taşlarla saldırdı. Bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polisin müdahalesi sonucu grup kısa süre içerisinde dağıldı.

Öte yandan, şehrin her bölgesinde polis zırhlı araçları devriye görevi yaparken, önceki gece saatlerinde kentin çeşitli bölgelerinde zırhlı araçlarla birlikte konuşlandırılan askerler de olası bir duruma karşı hazır bekletiliyor.

GAZİANTEP’TE OLAYLAR DEVAM EDİYOR

Gaziantep’te Kobani gerginliği sürerken yasa dışı gösteri yapan gruplar kentin sokaklarını adeta savaş alanına çevirdi. Polis, havai fişek, molotof ve taş atan gruplara biber gazı, plastik mermi ve tazyikli su ile müdahale etti.

IŞİD'in Kobani'deki saldırılarını bahane eden göstericiler Gaziantep sokaklarında polisle çatışmaya devam ediyor. Akdere, Fırat, Aydınlar, Beybahçe, Vatan, 8 Şubat, Mevlana mahalleleri ve Cinderesi bölgesinde toplanan gruplar yollara barikatlar kurarak bankları ateşe verip cadde ve sokakları trafiğe kapattı. Havai fişek, taş ve molotof atan göstericiler sokakları adeta savaş alanına çevirdi.

Alev alan akrepler TOMA’nın su sıkmasıyla söndürülürken polisler büyük tehlike atlattı. Olay yerinde bulunan polis panzer, Akrep ev TOMA’lar ile toplanan grupları dağıtmaya çalışıyor. Gruplara biber gazı, plastik mermi ve tazyikli su kullanan polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçan gruplar gece geç saatlere kadar eylemlerini sürdürdü. Olaylar aynı bölgelerde devam ederken polis grupları dağıtmaya çalışıyor.

TUNCELİ’DE GERGİNLİK

Tunceli’de Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılışının yıldönümünü ve IŞİD’in saldırısını bahane ederek eylem yapan gruba polis müdahale etti.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılışının yıldönümünü ve IŞİD’in saldırısını bahane ederek toplanan yüzleri maskeli grup ateş yakıp sloganlar attı. Molotof kokteyli ve taş atan gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla karşılık verdi.

Kent merkezindeki bazı banka şubeleri ile özel bir telekomünikasyon binasına da zarar veren göstericilere polisin müdahalesi devam ediyor.

CİZRE’DEKİ OLAYLAR DEVAM EDİYOR

Şırnak’ın Cizre ilçesinde IŞİD’in saldırıları bahane edilerek bugün de devam eden olaylarda çok sayıda yaralandı.

Nusaybin Caddesi başta olmak üzere bütün cadde ve sokaklara yayılan çatışmalarda yola barikatlar kuran eylemciler yol üzerindeki işyerlerine ait bütün güvenlik ve MOBESE kameralarını kırdı. Cadde üzerinde bulunan bir aracıda ateşe vererek yakan gösterici gruplar olay yerine sevk edilen polis ekiplerine molotof, taş, havai fişek ve ses bombalarıyla saldırdı. Polis göstericilere tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale ederek dağıtmaya çalıştı. Polisle göstericiler arasında çıkan şiddetli çatışmalarda haber takibi yapan biri gazeteci yaklaşık 20 kişi yaralandı. Durumu ağır olan 2 kişi Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bölgedeki olaylar devam ediyor.

KONYA’DA KOBANİ GERGİNLİĞİ

Konya’da Kobani için yapılan basın açıklaması sırasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Alaaddin Bulvarı Şelale Park’ta DBP Konya İl Örgütü ile HDK Konya İl Meclisi, IŞİD’in Kobani işgaliyle alakalı ortak bir basın açıklaması yaptı. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı açıklama sırasında yoldan geçen vatandaşlar DBP Konya İl Örgütü ile HDK Konya İl Meclisi üyelerine tepki gösterdi. Polis ekipleri gergin vatandaşları açıklama alanına sokmazken açıklama yapan üyeler ise Konya KESK İl Temsilciliği’ne götürüldü. Herhangi bir olayın yaşamadığı eylemler sonrası polis ekipleri güvenlik önlemlerine devam ediyor.

DOĞUBAYAZIT'TA OLAYLAR DEVAM EDİYOR

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçe Kaymakamı Karahan Daştan, ilçede devam eden olaylara güvenlik tedbiri alan polis ve jandarmayı ziyaret ederek bilgi aldı. 

IŞİD'in Kobani'ye saldırmasının ardından 3 gün önce çıkan olaylar Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde olduğu gibi Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde de devam ediyor. Olaylardan dolayı polisin müdahalelerinin yetersiz kalması üzerine takviye olarak jandarma ekipleri sevk edildi. İlçe dışında olduğu için bu gün ilçeye gelen Kaymakam Karahan Daştan, ilçenin değişik noktalarında görev yapan polis ve jandarma ekiplerini ziyaret ederek son durum hakkında bilgi aldı. Basın mensuplarının olaylarla ilgili sorularına kısa bir şekilde cevaplayan Kaymakam Daştan, ilçeye yeni geldiğini, konuları toparlayıp daha sonra bir açıklama yapacağını söyledi. Kepenklerin açılmadığı ilçede olaylar bir çok yerde devam ediyor.

İlçede 3 günden bu yana devam eden olaylardan dolayı yaklaşık 40 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

YÜKSEKOVA’DA OLAYLAR SÜRÜYOR

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Kobani eylemleri sürerken yüzü kapalı gruplar polisle çatıştı.

IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarının protesto edildiği Yüksekova'da olaylar 5. gününde devam ediyor. İlçenin çarşı merkezinde ve Şemdinli yolu üzerinde sabah saatlerinde barikatlar kurarak ateş yakan yüzü kapalı gruplar ilerleyen saatlerde polisle çatıştı. Polise taş, molotofkokteylleri ve havai fişekler atan göstericilere polis plastik mermi ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Müdahaleyle ara sokaklara ve mahallelere dağılan gruplarla polis arasındaki gerginlik sürerken, olaylar sırasında zaman zaman silah sesleri duyuldu.

MARDİN'DE OLAYLAR SÜRÜYOR

Mardin'in Dargeçit ilçesinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden 2 kişi için düzenlenen cenaze töreninin ardından göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Olaylarda aralarında Belediye Eş Başkanı Sinan Akan'ın da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. 

Alınan bilgilere göre, dün çıkan olaylarda hayatını kaybeden Bilal Gezer ve Sinan Toprak için cenaze töreni düzenlendi. Törenin ardından aralarında Belediye Eş Başkanı Sinan Akan'ın da bulunduğu kalabalık bir grup yürüyüşe geçti. İddiaya göre grubun içinde bulunan ve PKK’lı olan bazı kişiler Dargeçit İlçe Jandarma Karakolu’nun önünden geçerken ateş etti. Askerlerin de karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada aralarında Belediye Eş Başkanı Sinan Akan'ın da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.

SEYİR HALİNDEKİ ASKERİ KONVOYA SALDIRI

Öte yandan Mardin'in Dargeçit ilçesinden il merkezi istikametine seyir halindeki askeri konvoya roket atarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Dargeçit ilçesinden Mardin'e giden askeri konvoya roketatarlı ve uzun namlulu saldırının ardından bölgeye helikopterle gönderilen askerlerin helikopterden inmeleri sırasında da saldırıya uğradığı belirtildi. Silahlı saldırıya askerin karşılık verdiği bildirildi.

İlçede gerginlik devam ediyor.

IŞİD Eylemleri Şiddetle Devam Ediyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel IŞİD Eylemleri Şiddetle Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement