Falezlerde Yamaç Paraşütünün Serbest Bırakılması İsteği - Son Dakika
Yerel

Falezlerde Yamaç Paraşütünün Serbest Bırakılması İsteği

Antalya'da bir grup yamaç paraşütçü, falezlerde yamaç paraşütü yasağının kaldırılmasını istedi.

03.11.2012 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da bir grup yamaç paraşütçü, falezlerde yamaç paraşütü yasağının kaldırılmasını istedi.

Çeşitli meslek gruplarındaki yamaç paraşütçüler, Konyaaltı falezlerde bir araya geldi.

Paraşütçü Selahattin Asmalı, paraşütçüler adına yaptığı açıklamada, Antalya'da falezler ile denizin birleştiği kıyı şeridinde yılın 220 günü yamaç paraşütü, yelken uçuşu yapılabilecek doğal bir uçuş parkuru bulunduğunu söyledi.

Türk Hava Kurumu'nun uzman yamaç paraşütü eğitmenlerine yaptırdığı ve uçulabilirliği konusunda olumlu rapor aldığı falezler bölgesinde Antalya Valiliği tarafından yasak getirildiğini anlatan Asmalı, "Birçok il idari ve mülki amiri illerini tanıtma ve çekiciliğini artırma hususunda yamaç paraşütü sporunu kullanmakta ve desteklemektedir. Dünya spor merkezi olmaya çalışan Antalya'da bu yasağı anlamak mümkün değil" dedi.

Falezlerde yamaç paraşütü ile uçma yasağının kalkması için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne başvurduklarını, ancak Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın olumsuz görüş bildirmesi nedeniyle başvurularının reddedildiğini bildiren Asmalı, son 3 yılda falezlerde ölümle sonuçlanan yamaç paraşütü kazası yaşanmadığını belirtti.

Yamaç paraşütünün diğer spor dalları gibi olduğunu kaydeden Asmalı, "Yamaç paraşütü kuralları ve sınırları içinde yapıldığı takdirde tehlikeli değildir. Yamaç paraşütü ile uçmak, karayollarında seyahat etmekten daha güvenlidir" diye konuştu.

Yabancı turistlerin de falezlerde yamaç paraşütü yapabildiğine işaret eden Asmalı, yamaç paraşütü ile bölgede görsel ve ekonomik hareketlilik sağlandığını bildirdi.

Asmalı, falezlerde yamaç paraşütü ile uçmanın serbest bırakılması gerektiğini kaydetti.

Açıklamanın ardından bir yamaç paraşütçü, falezlerden uçuş gerçekleştirdi.

Muhabir: Hatice Özdemir

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Falezlerde Yamaç Paraşütünün Serbest Bırakılması İsteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement