Felsefe Öğretmeni 34 Kişinin Öldüğü Uludere Sınırına Yürüyor - Son Dakika
Güncel

Felsefe Öğretmeni 34 Kişinin Öldüğü Uludere Sınırına Yürüyor

Felsefe Öğretmeni 34 Kişinin Öldüğü Uludere Sınırına Yürüyor

Denizli'de felsefe öğretmeni olan Metin Bayrak, Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda 34 kişini ölümünün üçüncü yıldönümü nedeniyle, Mardin'den Uludere'nin Ortasu (Roboski) Köyü'ne 'ortak hafıza' adını verdiği yürüyüş başlattı.

26.12.2014 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de felsefe öğretmeni olan Metin Bayrak, Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda 34 kişini ölümünün üçüncü yıldönümü nedeniyle, Mardin'den Uludere'nin Ortasu (Roboski) Köyü'ne 'ortak hafıza' adını verdiği yürüyüş başlattı.

Felsefe öğretmeni Metin Bayrak, Mardin'den, Uludere'nin Ortasu köyüne yapacağı 'Ortak hafıza' yürüyüşü öncesi Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyetinde basın toplantısı düzenledi. Metin Bayrak'a, Ortadoğu Halklarının Birliğini Koruma, Kalkındırma ve Strateji Araştırmalar Derneği (OHAK-DER) Başkanı Burhan Hedbi ve Mazlum-Der Mardin Şube Yöneticisi Avukat Abdulmenaf Baysal da eşlik etti. Mardin, Nusaybin, Cizre ve Şırnak üzerinden gerçekleştireceği 3 günlük yürüyüşten sonra olayın yıldönümünde Ortasu'da olacağını söyleyen Bayrak, 28 Aralık 2011'de hava operasyonunda ölenlerin isimlerini tek tek okudu. Bayrak, şöyle dedi:

"Benim adım, yurt arkadaşlarımla birlikte çalışan katır, eşek. Devletin ve katliamcı politikaların hedefi olduk ve yaşamımız çalındı. Ortak Hafıza Yürüyüşü, başladığım 2 Temmuz 2013'ten bu yana Madımak, Başbağlar, Dersim, Bingöl, Lice, Diyarbakır, Mardin Bilge Köyü, Tağar ve Munzur Vadisini birbirine bağladı. Şimdi, acıları ortak hafızaya katabilmek adına üçüncü etabında ülke tarihinin akıl almaz katliamlarından biri olan Roboski'ye gidiyorum. Roboski, duvarları her geçen gün kalınlaşan devletin fütursuzca girişimlerinden yalnızca biridir. Roboski, 34 insanla birlikte yük taşıyan hayvanların da katledildiği trajedidir. Roboski, kalın duvarları ardında kendi kendini aklayan, saklayan devlet mekanizmasının ne yaparsa yapsın mızrağı çuvala sokamadığı sabıkasıdır. 3'üncü yılını dolduran katliam, katledilenlerin yakınlarına, biz arkadaşlarına daha yüksek sesle adalet talebini dillendirme sorumluluğu veriyor. İşte o sorumlulukla adalet çığlığının yükselmesi için Roboski'ye gidiyorum. Acıları ortaklaştırmak, barış sürecine destek olmak için Roboski'ye gidiyorum."

OHAK-DER Başkanı Burhan Hedbi ise, bu eylemi desteklediklerini belirtti. Hedbi, "Topluma bu sesi verdiği için kendisine teşekkür ediyorum. Umarım bu sese ses verenler çok olur ve öteki adletlerimizin öteki olmadığını algılarız" dedi.

Basın toplantısından sonra hazırlıklarını tamamlayan Metin Bayrak, Ortasu Köyü'ne doğru yürüyüşüne başladı.

PAZAR GÜNÜ ANMA YAPILACAK

Öte yandan Şırnak'ta açıklama yapan DBP'li yönetici Suzan Anık, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerininde 28 Aralık günü Ortasu Köyü'nde olayın 3'üncü yıldönümünde anma programı düzenleneceğini söyledi. Anık, bu kapsamda dayanışma platformu oluşturduklarını belirterek, "Roboski programına, DTK adına Eş Genel Başkan Selma Irmak, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DBP'den Eş Genel Başkan Kamuran Yüksel, sivil toplum örgütü temsilcileri ve KESK Başkanı Lami Özgen de katılacak" dedi. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Felsefe Öğretmeni 34 Kişinin Öldüğü Uludere Sınırına Yürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement