Geleceğin Girişimcileri Trakya'dan - Son Dakika
Güncel

Geleceğin Girişimcileri Trakya'dan

Geleceğin Girişimcileri Trakya\'dan

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) arasında Trakya Bölgesi’ndeki girişimcilik potansiyelini arttırılması amacıyla "Yeni İşim Girişim" protokolünün imzaları atıldı.

26.08.2015 10:24

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) arasında Trakya Bölgesi'ndeki girişimcilik potansiyelini arttırılması amacıyla "Yeni İşim Girişim" protokolünün imzaları atıldı.

Kırklareli'de düzenlenen imza törenine, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şefik Kurultay ile Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ile Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli Ticaret Odası Başkanları katıldı.

"Yeni İşim Girişim" protokolü kapsamında girişimci adaylarına eğitimler verilmesi, gelecek vadeden yenilikçi projelere ise 500 bin liraya varan finansman fırsatı sunularak, Trakya Bölgesi'nde katma değeri yüksek girişimciliğin geliştirilmesi hedefleniyor.

Trakya Kalkınma Ajansı(TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, TEB ile geliştirdikleri "Yeni İşim Girişim" projesi ile Trakya bölgesinin girişimcilik endeksini Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyleyerek, "Bugün imzaları atarak girişimcilik modelinin uygulanmasına başlayacağız. Trakya Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Ticaret Odaları ile çalışarak bu projenin alt yapısını oluşturduk. Bu işin Türkiye'deki öncüsü olan TEB Bankası ile görüşerek bu projede beraber ilerleyebileceğimize karar verdik. Trakya Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Ticaret Odaları, Valilerimiz ve Belediye Başkanlarımızın da desteği ile bugün projemizi bu aşamaya getirerek imzalarımızı atacağız. Trakya'nın girişimci potansiyeli yüksek olduğu için bu projenin startını verdik. Fikri olan bütün gençlerimize kapımız açık. Maddi manevi destek için biz her zaman hazırız" dedi.

"BU PROJE MODELİ TÜRKİYE'DE BİR İLK"

TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, girişimciliğin her zaman önemli olduğunu ve bu yüzden girişimciliğe yatırım yaptıklarını belirterek, "Girişimcilik hiçbir zaman ölmüyor. Bugün girişimcilik ne kadar önemli ise yüz yıl sonra yine önemli olacaktır. Bu yüzden girişimciliğe çok yatırım yapıyoruz. Biz aslında bu programı ODTÜ, Boğaziçi ve Yıldız Teknik Üniversiteleri ile programladık ama Mahmut beyin aktif davranması ile biz programı buradan başlatıyoruz. Bu program ile çocuklar her şeyi öğreniyor. Gençlere girişimcilik analizi yaptırılacak, girişimcilik eğitimi verilecek, çok önemli şirketlerin ceolarından dersler alacaklar. Bunun sonunda gençler projelerini demo olarak bize sunması ile buradan seçtiğimiz arkadaşları San Fransısco'ya göndereceğiz. Bu model Türkiye'de ilk defa uygulanan bir model. Bu modelin en önemli tarafı Valilik, Belediye, Üniversite, Ticaret Odaları ve Kalkınma Ajansları bu işin içinde olması. Bu modelin rol model olarak Türkiye'ye yayılmasını ümit ediyoruz" diye konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Geleceğin Girişimcileri Trakya'dan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement