Gelecek Dünya, Gelecek Türkiye" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Gelecek Dünya, Gelecek Türkiye" Konferansı

Gebze Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi ile Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından "G-20 Dönem Başkanlığında Gelecek Dünya, Gelecek Türkiye" konferansı düzenleneceği belirtildi.

08.04.2015 16:40

Gebze Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi ile Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından "G-20 Dönem Başkanlığında Gelecek Dünya, Gelecek Türkiye" konferansı düzenleneceği belirtildi.

Gebze Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Gebze Kültür Merkezi'nde 11 Nisan'da düzenlenecek konferansa, Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi Başkanı Doç. Dr. Mesut Özcan, Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ali Resul Usul, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Başbakanlık Ekonomi Başdanışmanı  Prof. Dr. Emine Nur Günay, SETA Ekonomi Direktörü Doç. Dr. Sadık Ünay ve çok sayıda akademisyen katılacak.

Belediye Başkanı Adnan Köşker, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin 11 Nisan'da çok önemli bir konferansa ev sahipliği yapacağını belirtti.

Konferansın, Türkiye'nin 2015 yılı dönem başkanlığını üstlendiği G-20 Liderler Zirvesi çerçevesinde düzenlendiğini vurgulayan Köşker, Türkiye'nin dönem başkanlığında Antalya'da 15-16 Kasım'da yapılacak zirveye, dünya liderlerinin katılacağını aktardı.

Adnan Köşker, söz konusu zirvenin Türkiye'nin küresel ölçekte sözü dinlenen ve dikkate alınan bir ülke haline geldiğinin en önemli göstergesi olduğunu belirterek, bu etkinliklerin Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşunun 87'sinin Kocaeli'de faaliyet gösterdiğini aktaran Köşker, şunları kaydetti:

"Sanayide bir dünya kenti olan Gebze'nin yerel yöneticileri olarak, Türkiye'nin G-20 Dönem Başkanlığı ile ilgili çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bu bağlamda Türkiye'nin dönem başkanlığını en etkin ve başarılı bir şekilde gerçekleştirmesi ve G-20 zirvesinin sanayinin başkenti Gebze'de de gündemleştirilmesinin yararlı olacağını düşündük. Bu amaçla konferans düzenledik. Üç oturumda gerçekleştireceğimiz konferanslarımıza ülkemizin ekonomi ve finansal alanda seçkin bilim adamı, akademisyen ve bürokratları ile entelektüelleri katılacak. G-20 zirvesi öncesi düzenleyeceğimiz bu büyük organizasyon, Gebze'deki sanayici ve iş adamlarımızla, bilim adamı ve akademisyenlerimizi buluşturacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gelecek Dünya, Gelecek Türkiye' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement