Genç Hatipler Minberde" Hutbe Okuma Yarışması - Son Dakika
Yerel

Genç Hatipler Minberde" Hutbe Okuma Yarışması

Siirt'te, "Genç İmam Hatipler Minberde" adı altında hutbe okuma yarışması düzenlendi.

08.05.2015 18:27

Siirt'te, "Genç İmam Hatipler Minberde" adı altında hutbe okuma yarışması düzenlendi.

Siirt Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde Yeni Mahalle Camisinde Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmaya 8 ilin Anadolu İmam Hatip Liseleri

AK Parti Siirt Milletvekili Ören, yaptığı konuşmada, yarışmanın her yıl düzenlendiğini, bölge birincilerinin Türkiye finaline katılacağını belirtti.

İlk defa böyle bir yarışmada hazır bulunduğunu ifade eden Ören, şöyle konuştu:

"Yarışmacılarımız birinden güzel hutbeler verdiler. Böyle bir yarışmaya ilk kez katıldım hepsini can kulağıyla dinledik ve hepsi bizim için birincidir. Yapılan elemeler sonucu birinci seçilen öğrencimiz Türkiye finallerine katılacak. Öğrencilerimizden ricamız camilerimizin gerçek işlevini görün. Camilerimiz toplumla iç içe olan mekanlar olmalıdır."

İl Müfütüsü Faruk Arvas da, "Bölge yarışmasının Siirt'te yapılmasından memnun olduk. Fakat 40 yıldır bu mimber de görev yapan biri olarak imam adaylarımıza bir hatırlatmada bulunuyorum. Evet yarışmada hutbeyi ezberlediniz ve bir çoğunuz iyi hitap ettiniz ama bizim başkanlık olarak tavsiyemiz hutbenizi iyi okuyun ama kağıda bakarak okursanız daha makbule geçer" dedi.

Mill eğitim Müdürü M. Fethi Suay ise, bölgede illerden Diyarbakır, Batman, Bitlis, Mardin, Şırnak, Hakkari, Van ve Siirt'teki Anadolu İmam Hatip il birincilerin katılımıyla İl Müftüsü Arvas'ın başkanlığında 6 kişilik juri heyeti tarafından değerlendirmelerin yapıldığını belirtti.

Yarışma sonucunda, Diyarbakır merkez Bağlar Karacadağ Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Selahattin Kılıç birinci, Mardin'in Midyat ilçesinden Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Eyyüp İnan ikinci, Hakkari Yüksekova Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Yakup Yüksel ise üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere hediyeleri Milletvekili Ören, daire başkanı Akbaş tarafından verildi.

Yarışmanın ardından öğrencilerden oluşan koro Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahiler seslendirdiler.

Programın ardından Cuma namazını her biri farklı camide hutbe verdi.

Yarışmaya Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yusuf Akbaş, Siirt Milletvekili Osman Ören, İl Milli eğitim Müdürü Fethi Suay, İl Müftüsü Faruk Arvas, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Nedim Kuzu ve okul müdürleri ile yarışmacılarına aileleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genç Hatipler Minberde' Hutbe Okuma Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement