Gümüşhane'de Seracılık - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Seracılık

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Torul ve Kürtün ilçelerinde örtü altı yetiştiriciliği yapan üreticilere yönelik teknik gezi düzenlendi.

05.06.2014 11:51

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Torul ve Kürtün ilçelerinde örtü altı yetiştiriciliği yapan üreticilere yönelik teknik gezi düzenlendi.

Gümüşhane'de Seracılığı Geliştirme Projesi kapsamında, Torul'un İnkılap köyünde domates, salatalık ve biber üretimi yapılan seraları gezen üreticiler, teknik elemanlarca bilgilendirildi.

Geziye, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, Şube Müdürü Uğur Ertop, Torul Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Evren Evrim Özdemir, Kürtün Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ünlü, üreticiler ve teknik personel katıldı.

Irkın, örtü altı tarımının, bitkilerin mevsimleri dışına kaydırılarak ya da mevsimleri dışında yetiştirilmesini olanaklı kılan bir yetiştiricilik şekli olduğunu belirterek, DOKAP Tarım Projesi kapsamında Gümüşhane'de 2008'den bugüne kadar çiftçilere 637 bin lira kaynak aktarıldığını söyledi.

Projenin 2014 yılında sona ereceğini ifade eden Irkın, "Torul ve Kürtün'de toplam 20 sera kurularak üreticilerimizin örtü altı yetiştiriciliği konusunda bilgilendirilmesi, bitki koruma alanında bilgi sahibi olması ve üreticilerin birbiriyle bilgi alışverişi yapmaları için zaman zaman bu tür geziler düzenlenecek" dedi. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Seracılık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement