Gündem / 3 Şubat 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 3 Şubat 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Peru'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lima Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek ve kendisine şehrin altın anahtarının sunulması törenine katılacak.

03.02.2016 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Peru'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lima Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek ve kendisine şehrin altın anahtarının sunulması törenine katılacak.

Erdoğan, Peru Devlet Başkanı Ollanta Humala ile İş Formu'na katılacak, San Ignacio de Loyola Üniversitesindeki fahri doktora takdim törenine iştirak edecek.

(Lima) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, parti genel merkezinde düzenlenecek Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı ile Vilayetler Evi'nde Doğu ve Güneydoğu illerinin mülki ve idari amirleriyle yapılacak toplantıya katılacak.

Davutoğlu, Esenboğa Havalimanı'nda düzenleyeceği basın toplantısının ardından İngiltere'nin başkenti Londra'ya gidecek.

(Ankara/11.00/13.00/17.30/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Fransa Ulusal Meclisi AB Komisyonu Başkanı Danielle Auroi ile görüşecek, Dışişleri Bakanlığında AB İşlerinden Sorumlu Devlet Sekreteri Harlem Désir ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

Fransız Senatosu AB Komisyonu Başkanı Jean Bizet'yi ziyaret edecek Bozkır, Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinde onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

(Paris) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye- İran e-TIR Pilot Proje Tanıtın Töreni ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin, 11. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni'ne iştirak edecek.

(Ankara/10.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- HDP Eş Genel Başkanlarından Selahattin Demirtaş, Mardin Büyükşehir Belediyesini ziyaretinin ardından Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenleyecek; Figen Yüksekdağ ise parti genel merkezinde DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ile görüşecek.

(Mardin/12.30/Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki krize siyasi çözüm bulmak amacıyla Birleşmiş Milletler öncülüğünde başlatılan Cenevre görüşmeleri ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'de, hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- TÜİK, ocak ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda Bayern Münih- Banvit ve CAI Zaragoza- Galatasaray Odeabank maçları oynanacak.

(Münih//Zaragoza/) (Fotoğraflı)

2- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda Türk Telekom-Telenet Oostende ve Södertalje Kings- Royal Halı Gaziantep karşılaşmaları yapılacak.

(Ankara//Södertalje/) (Fotoğraflı)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde UMMC Ekaterinburg-Abdullah Gül Üniversitesi, Fenerbahçe- Beretta Famila ve Perfumerias Avenida-Galatasaray maçları oynanacak.

(Ekaterinburg//İstanbul/20.00/Salamanca/) (Fotoğraflı)

4- Teniste FED Kupası Avrupa/Afrika Bölgesi 1. Küme C Grubu ilk maçında Türkiye, ev sahibi İsrail ile karşılaşacak.

(Eliat/15.30)

5- Hentbol Bayanlar Süper Lig 15. hafta erteleme maçında Sivas Belediyespor ile Muratpaşa Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(13.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement