Gündem Özeti / 16 Ağustos 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 16 Ağustos 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Avrupa Güvenli·k İşbi·rli·ği· Teşki·latı Parlamenter Asamblesi· Başkanı Chri·sti·ne Muttonen ve beraberindeki heyetle görüşecek.

16.08.2016 00:10

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Avrupa Güvenli·k İşbi·rli·ği· Teşki·latı Parlamenter Asamblesi· Başkanı Chri·sti·ne Muttonen ve beraberindeki heyetle görüşecek.

(TBMM/11.30)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, TBMM'de AK Parti Grup Toplantısına katılacak.

Başbakan Yıldırım, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Başkanı Christine Muttonen'i TBMM'de kabul edecek.

(Ankara/11.30/15.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinliklerine katılacak, "Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi"ni gezecek.

(Nevşehir/11.00/12.45)

4- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- HDP TBMM grubu toplanacak.

(TBMM/12.30)

2- TBMM Genel Kurulunda, proje bazlı teşvik uygulaması, şehit yakınına ÖTV'siz araç, Hakkari ve Şırnak illerinin kaldırılarak Yüksekova ve Cizre illerinin kurulması, terörle ilişkili belediyelerle ilgili düzenlemeleri de içeren kanun tasarısının görüşmelerine başlanacak.

(TBMM/15.00)

3- Anayasa değişikliği için oluşturulan komisyonun AK Parti, CHP ve MHP'li üyeleri bir araya gelerek, çalışmalara başlayacak.

(TBMM/15.00)

EKONOMİ

1- TÜİK, haziran ayı kümes hayvancılığı üretimi verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Hazine, 10 yıl vadeli sabit kuponlu devlet tahvilinin yeniden ihracını yapacak.

(Ankara)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki iş adamları heyeti, İran'ın başkenti Tahran'da bir dizi görüşmelerde bulunacak.

(Tahran)

2- Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/İdlib/Lazkiye)

KÜLTÜR SANAT

1- Turkcell Yıldızlı Geceler konserleri için Türkiye'ye gelen Ukraynalı şarkıca Jamala, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/12.00)

2- Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü ve ESKADER'in Çemberlitaş Basın Müzesi'nde düzenlediği "Matbuat Aleminden Sanatkar Çehreler" programında, şair Cengizhan Orakçı yönetiminde, Doç. Dr. Bahtiyar Arslan, şair Özcan Ünlü merhum şair Yusuf Ziya Ortaç'ı anlatacak.

(İstanbul/14.00)

3- 26 sanatçının 60'a yakın eserinin yer aldığı "Çağdaş Hikayeler" seçkisi, 42 Maslak Art SPACE Gallery'de açılacak.

SPOR

1- Rio 2016 Olimpiyatları Brezilya'da devam ediyor.

A Milli Kadın Basketbol Takımı, çeyrek finalde İspanya ile karşı karşıya gelecek.

(Rio de Janeiro/20.30)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde play-off eleme turu ilk maçları başlayacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 16 Ağustos 2016 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement