Haleplilere Yardım - Son Dakika
Güncel

Haleplilere Yardım

Hayrat İnsani Yardım Derneğince "Halep için harekete geç" kampanyasında toplanan yardım malzemelerini taşıyan tır, Suriye'ye uğurlandı.

15.01.2017 17:43

Hayrat İnsani Yardım Derneğince "Halep için harekete geç" kampanyasında toplanan yardım malzemelerini taşıyan tır, Suriye'ye uğurlandı.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Batman Koordinatörü Şehmus Temiz, Halepli mağdurlara destek olmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Mağdur Haleplilerin en kısa sürede zulümden kurtulup evlerine döneceklerini ifade eden Temiz, "Bu tırda acil ihtiyaç listemizin başında yer alan yatak, battaniye, giyim ve gıda maddeleri var. İnşallah bir sonraki tırla çocuk bezi ve çocuk maması göndermeyi planlıyoruz." dedi.

Tır, İl Müftüsü Turgut Erhan'ın okuduğu duanın ardından bölgeye yola çıktı.

**

Batman'da Suriye'ye Yardım Kermesi

BATMAN(AA)-Batman'da Düşünce ve İnan Platformu ve Batman İnsani Yardım Derneği öncülüğünde Suriye'ye yardım kermesi düzenlendi.

Batman İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Şansi, yaptığı açıklamada, "Halep'e Yol Açın, İnsanlık Ölmesin" kampanyası kapsamında Suriye için Acil Yardım Toplama Merkezi açtıklarını ve Diyarbakır Caddesi'ndeki bu merkezde iki gün süreyle kermes düzenlediklerini belirtti.

Kermese destek sunan Türkiye Beyazay Derneği Batman Şube Başkanı Ayla Işık da "Bu duyarlılığı gösteren bütün vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Bizim ümmet olarak zor durumda olan Müslüman kardeşlerimiz için üstümüze ne düşüyorsa yardımcı olmamız lazım. Kardeşlerimiz dardayken ümmet olarak birbirimizin elini tutmamız lazım. Biz organizasyonda emeği geçen İHH yetkililerine ve emeği geçen tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haleplilere Yardım
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Haleplilere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement