Hamile Kadını Taşıyan Ambulans Mahsur Kaldı - Son Dakika
Güncel

Hamile Kadını Taşıyan Ambulans Mahsur Kaldı

Hamile Kadını Taşıyan Ambulans Mahsur Kaldı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde önceki gün başlayan kar yağışı devam ederken, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de okullar bugün tatil edilirken, Siirt'in Pervari İlçesi'nde taşımalı sistemle eğitim yapılan okullar 2 gün tatil edildi.

15.12.2016 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde önceki gün başlayan kar yağışı devam ederken, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de okullar bugün tatil edilirken, Siirt'in Pervari İlçesi'nde taşımalı sistemle eğitim yapılan okullar 2 gün tatil edildi. Diyarbakır'ın Dicle ve Ergani arasında, içerisinde doğum yapmak üzere bir kadının da bulunduğu 2 ambulans ve onlarca araç yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı.

HAMİLE KADINI TAŞIYAN AMBULANS MAHSUR KALDI

Diyarakır'ın Dicle ile Ergani ilçeleri arasında da yaklaşık 15 araç, yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar arasında, doğum yapmak üzere evinden al7ınarak hastaneye götürlen hamile kadını ile başka bir hastayı taşıyan 2 ambulansın da olduğu öğrenildi. Dicle İlçesi'nde yaşayan ve üniversite sınavlarına hazırlanan Mustafa Varol, yolda kalan bir aracı kurtarmak için yola çıktıklarını ancak kendilerinin de yolda kaldığını belirterek, "Yaklaşık 4 saatten beri burda mahsur kalmışız. 15 araçtan fazla var mahsur kalan. Bunların arasında iki tane de ambulans var. Bir ambulansın içerisinde doğum yapmak üzere olan ambulans var ve bu ambulansın da kliması çalışmıyor ve eski model. Her kesi aradık. Jandarma, polis, belediye ve karayolları herkesi aradık. Ama herkes yarım saat, bir saat sonra geleceğini söylemesine rağmen aradan 4 saat geçti. Kendi imkanlarımızla bir traktör tuttuk. Ama oda araçları çıkaramadı. Burada yaklaşık 100 kişi bekliyor. Araçlarımızı sürekli çalışır halde tuttuk, klimaları açtık. Yakıtımız da bitmek üzere. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

TUNCELİ GENELİNDE EĞİTİME BİR GÜN ARA

Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, merkez ve bağlı ilçeler ile köylerde 15 Aralık günü tüm okulların tatil edildiğini duyurdu. Valilik açıkamasında, "İlimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, Tunceli Merkez ve köyleri ile (tüm İlçelerinde ve köylerinde) Ovacık, Pülümür, Nazımiye, Mazgirt, Pertek, Hozat ve Çemişgezek ilçe merkezleri ile köylerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 15.12.2016 Perşembe günü bir gün ara verimiştir. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel 15.12.2016 Perşembe günü idari izinli sayılacaktır" denildi.

PERVARİ İLÇESİNDE 12 KÖY YOLU KAPANDI

Siirt'in Pervari İlçesi'nde de aşırı kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı 12 köy yolu ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Pervari'de kar kalınlığı 30 santimmetreye ulaşırken, ilçede taşımalı sistemle eğitim veren okullarda 2 gün süreyle eğitime ara verildiği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hamile Kadını Taşıyan Ambulans Mahsur Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement