Hani İmam Hatip Lisesi'nin Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Hani İmam Hatip Lisesi'nin Temeli Atıldı

Kaymakam Sarı: "Cehalet zincirini kırmanın en iyi yolu eğitimdir.

11.04.2014 10:37

Hani'de yaptırılacak 24 derslikli imam hatip lisesi hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Hani Devlet Hastanesi yanında 6 bin metrekarelik arsa üzerinde inşa edilecek imam hatip lisesinin temel atma törenine Kaymakam Hidayet Sarı, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Komando Binbaşı Ersin Aslan, İlçe Emniyet Amiri Engin Eryılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tezer Güner, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahsum Burucu, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Yüksel Aktay, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Lokman Koç, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Topkaya, diğer bazı kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Sarı, Hani'de eğitim zincirine bir halka daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, temeli atılan okul binasının 2014-2015 eğitim-öğretim yılı ikinci yarısında hizmete girmesinin planlandığını söyledi.

Eğitim-öğretim ve yatırımlar anlamında ilçede ciddi gayret sarf ettiklerini ifade eden Sarı, şöyle dedi:

"Güzel bir günde hayırlı bir yatırımın temelini atıyoruz. İnşallah çok kısa sürede de bu okulun açıldığını hep birlikte görürüz. Okulun 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısında hizmete gireceğine inanıyorum. İlçemizin en güzel okulunda çocuklarımız eğitim ve öğretim görecekler. Çocuklarımız şüphesiz ki en iyi okullarda eğitim görmeyi hak ediyorlar. Çünkü ülkemizin geleceği onlar. Devletin kaynaklarıyla biz elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz."

Hani İmam Hatip Lisesi hizmet binasının 3 milyon 500 bin liraya mal olacağını belirten Sarı, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz bu gençlik için ne kadar emek versek, ne kadar yatırım yapsak azdır ve haklarıdır. Çocuklarımıza hizmet etmek ve en iyi şekilde yetiştirmek hem sizlerin, hem eğitim kadrosunun, hem de bizlerin vazifesidir diye düşünüyorum. O bakımdan eğitim yatırımları, yatırımın en kutsalı ve en değerlisidir" dedi

Eğitimin çok önemli olduğunun altınız çizen Kaymakam Sarı, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bilgili olan bilgisi kadar güçlü olabiliyor. Bugün dünyanın gelişmiş ülkelerine bakın, teknolojik alanda zirvelere çıkmış. Bu kadar genç nüfusa sahip olan ülkemizin onları yakalamaması içten bile değildir. Eksiğimiz ne? Eğitimdir. İşte bu önemli konuya katkıda bulunmak için kollarımızı sıvadık. Belki okul olarak bu bir başlangıçtır, bunun devamı da ilçe ye yüksek okulların  da  yapılmasıyla inşallah gelecektir. Cehalet zincirini kırmanın  en iyi yolu eğitimdir. Çocuklarımızın  belli bir olgunluğa ulaşması ailede gerçekleşir. Okul ise, öğretim faaliyetleri içinde yer alan karakter formasyonu ve vatandaşlık eğitimi ile aile eğitiminin bir tamamlayıcısı ve devamı niteliğindedir."

Yapılan konuşmaların ardından 24 derslikli imam hatip lisesinin temeli dualarla atıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hani İmam Hatip Lisesi'nin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement