Hasankeyflilere Müjde! - Son Dakika
Yerel

Hasankeyflilere Müjde!

Hasankeyflilere Müjde!

Batmanın Hasankeyf İlçesinde, kamulaştırmaya zam yapıldı.

30.07.2014 16:13

Kamulaştırmaya % 60-80 arası zam geliyor.

Ilısu barajı suları altında kalacak olan Hasankeyf evlerine verilen kamulaştırma bedellerinin çok düşük olması nedeniyle mağdur olan ilçe sakinlerine müjde geldi.

Edindiğimiz bilgiye göre her Hasankeyf ziyaretinde konuya muhatap olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, durumu Su ve Orman Bakanıyla görüşerek haksızlığın giderilmesini istedi.

Yapılan şikâyet ve itirazları değerlendiren Bakanlık da Hasankeyflileri haklı bularak yeniden fiyat tespiti yapılmasına karar verdi.

BAYRAM SONRASI HEYET GELECEK

Bayram sonrasında ilçeye gelecek olan heyetin % 60 ila 80 arasında bir artırıma gideceği belirtilirken Belediye Başkanı A. Vahap Kusen yaptığı açıklamada "Yıllardır süren mücadelenin olumlu olarak sonuçlanmasını umut ediyorum. Gelecek heyet gerçek fiyatı vererek haksızlığı ortadan kaldıracaktır" dedi.

Hasankeyf Belediye Başkanı A. Vahap Kusen önümüzdeki süreci şöyle anlattı: "Gelecek heyetin yeni rayici belirlemesinden sonra şu anda örnek olarak yapılan farklı tiplerdeki 58 konuttan Hasankeyflilerin talebi alınacak. Daha sonra da ihaleyle istek sayısına göre yeni konutlar yapılacak. Halkın mağduriyetinin giderilmesi halinde gerçek talepler yapılacak ve yıllar süren sıkıntı da sona ermiş olacak. Hasankeyfliler olarak bayram sonrasını dört gözle bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Hasankeyflilere Müjde! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement