Hasta Çocuğunu Görmek İçin Sınırı Aştı - Son Dakika
Yerel

Hasta Çocuğunu Görmek İçin Sınırı Aştı

Eşi ve çocukları Türkiye'de bulunan Suriyeli Naif Najar, Adıyaman'daki çadır kentte kalan ve rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan çocuğu görmek için, Türkiye'ye geldi.

29.10.2012 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eşi ve çocukları Türkiye'de bulunan Suriyeli Naif Najar, Adıyaman'daki çadır kentte kalan ve rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan çocuğu görmek için, Türkiye'ye geldi.

Najar, ülkesinde 20 aydan bu yana devam eden iç savaş nedeniyle bir süre önce eşi ve çocuklarını Türkiye'ye getirerek, ülkesine geri döndü. Adıyaman'daki çadır kente yerleştirilen ailesiyle telefonla görüşen Najar, 1 yaşındaki oğlu Abdullah'ın bronşit nedeniyle hastaneye kaldırıldığını öğrenince Halep'ten yola çıkarak, sınırı geçip Türkiye'ye geldi.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araşırma Hastanesi'nde tedavi gören çocuğunu ve ailesini ziyaret eden Najar, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendiğini söyledi.

Ailesini bıraktıktan sonra Suriye'ye döndüğünü ve uzun süredir ailesini göremediğini Najar, çocuğunun hasta olduğunu öğrendikten sonra ailesinin yanına gelmeye karar verdiğini ifade etti.

Suriye'de çatışmaların hala sürdüğünü ve Esed birliklerinin kendilerine savaş uçaklarıyla saldırdığını ifade eden Najar, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkından Allah razı olsun. Bizleri yalnız bırakmadılar ve bizlere sahip çıktılar. İnşallah Beşşer Esed yönetimi devrildikten sonra yeniden ülkemize döneceğiz" dedi.

Muhabir: Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan/ Mehmet Güldaş

Yayıncı: İsmail Fidan - ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hasta Çocuğunu Görmek İçin Sınırı Aştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement