Hdp'li Kürkçü TBMM Başkanı Kahraman ile Görüştü - Son Dakika
Politika

Hdp'li Kürkçü TBMM Başkanı Kahraman ile Görüştü

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan olaylara ilişkin Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi.

07.01.2016 12:45

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan olaylara ilişkin Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi.

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ile birlikte TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı ziyaret eden HDP'li Ertuğrul Kürkçü, 1 saat süren görüşme sonrasında düzenlediği basın toplantısında görüşmeye ilişkin bilgiler verdi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile yaptıkları görüşmenin HDP adına yapılmış bir görüşme olmadığını kaydeden Ertuğrul Kürkçü, hükümet ile HDP arasında köprü inşa etmek adına bir misyon üstlenmediklerinin altını çizdi. Kahraman'a bir mektup ve DTK'nin geçtiğimiz günlerde yayınladığı deklarasyonu sunduğunu belirten Kürkçü, "Meclis'in barış içinde yaşama hakkını güvence altına alması, çatışmalara bir taraf olarak değil, çatışmaların ötesine geçen bir yerden bu hakkın güvencesi olarak yaklaşması gerektiğini ifade ettim. Sivil itaatsizlik haklarının güvence altına alınması gerektiğini belirttim. Bu çatışmalara el konulmazsa çatışmaların vahimleşerek süreceği konusundaki kaygılarımızı paylaştık. Meclis Başkanının bu kaygılarımızı paylaşmadığını söyleyemem. Meclis'in toplumun önüne geçmesi gerektiği kanaatimize katıldığı kanısına vardım. Görüşmenin doyurucu oyduğunu söylesem yanılmış olmam" dedi.

Meclis Başkanı Kahraman'ın bağlayıcı sözler etmekten kaçındığının da altını çizen Kürkçü, " Diyarbakır'da toplanan DTK'nin ortaya koyduğu deklarasyonu kendisine ilettik, burada ortaya konulan çıkış yolları üzerinde Meclis'in düşünebileceğini ifade ettik. Bunda da olumsuz bir reaksiyon almadık. Ancak Meclis Başkanı sorumluluğunun gereği olarak bağlayıcı sözler etmekten kaçınsa da Meclis Başkanı olarak süregiden çatışma atmosferinin ortadan kaldırılması, bir inceleme heyeti teşkil edilerek çatışma bölgelerinin Meclis tarafından denetlenmesine 'hayır' demediği gibi olumlu yaklaştığını söyleyebilirim" diye konuştu.

Meclis Başkanlığı'nın partilerden bağımsız bir konumda olduğunu ifade eden Filiz Kerestecioğlu ise, "Her gün insanlarımız ölüyor, ülkenin geneline yayılan bir umutsuzluk hali var. Bu hali değiştirmek Meclis'e de önemli sorumluluklar yükler. Olumsuz mesajlar almadığımız bu görüşme daha iyi şeylere vesile olur. Biran önce bu çatışmalara son vermek için, insanların yaşam hakkını korumak için elden gelen yapılır" açıklamasında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hdp'li Kürkçü TBMM Başkanı Kahraman ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement