Heyet Kandil'de - Son Dakika
Güncel

Heyet Kandil'de

HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Kandil'e gitti.

24.08.2014 11:23

HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Kandil'e gitti.

HDP'den yapılan açıklamada, "Grup Başkanvekillerimiz İdris Baluken, Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekilimiz Sırrı Süreyya Önder'den oluşan heyetimiz; demokratik çözüm sürecinde gelinen aşama, Rojava, Şengal ve Musul başta olmak üzere yaşanan son gelişmelerle ilgili değerlendirme yapmak amacıyla, Kandil heyetiyle görüşmek üzere Kandil'e gitmişlerdir" denildi.

Heyetin KCK yetkilileriyle bir araya gelmesi bekleniyor. Yapılacak görüşmede, Öcalan ile yapılan görüşmeden edinilen izlenimler ve alınan bilgiler KCK yetkililerine sözlü olarak aktarılacak. "Çözüm sürecinin geldiği aşama, devletin tutumu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın açıkladığı yol haritasına ilişkin yürütülen çalışmalar"ın ele alınacağı görüşmede, son Lice olayı ve sonrasında yaşanan gelişmelerin de geniş kapsamlı bir şekilde görüşülmesi bekleniyor. Ayrıca görüşmelerde, son IŞİD saldırıları, Ezidîlerin durumu, Rojava'da yaşanan gelişmeler, Ulusal Konferans ile Kürtler arası ilişkilerin de ele alınması bekleniyor.

Heyet yapacağı görüşmelerin ardından, sürecin gidişatı, 1 Eylül ve sonrasında yaşanması muhtemel gelişmelere ilişkin açıklama yapabileceği belirtildi. Heyetin geldikten sonra önümüzdeki günlerde yeniden İmralı'ya gitmesi ve Öcalan ile yeni bir görüşme gerçekleşmesi de bekleniyor.

Kaynak: ANKA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement