Hido Yıldız Avında - Son Dakika
Spor

Hido Yıldız Avında

Hido Yıldız Avında

NBA'de oynayan Türk basketbolcu Hidayet Türkoğlu, yeni yıldızlar yetiştirmek ve keşfetmek için İstanbul'da başlattığı 'Talentcamp' İzmir ayağı için 4 gün boyunca gençlerle birlikte olacak.

25.06.2012 15:48

NBA'de oynayan Türk basketbolcu Hidayet Türkoğlu, yeni yıldızlar yetiştirmek ve keşfetmek için İstanbul'da başlattığı 'Talentcamp' İzmir ayağı için 4 gün boyunca gençlerle birlikte olacak.

Hidayet Türkoğlu'nun yeni yıldızlar yetiştirmek amaçlı kurduğu Basketbol yetenek kampının İzmir'deki yetenekleriyle birlikte olacağı kampa NBA'de koçluk yapmış Marvin Harvey de eşlik etti. Hidayet Türkoğlu, amacının yıllardır biriktirdiği tecrübelerini gençlerle paylaşmak olduğunu ifade ederek, "Bunu en iyi nasıl yapabiliriz diye düşündük. Daha sonra bunları klüp takımlarımıza toplayıp gerekli eğitim verip Türkiye'ye ve NBA çapında sporcular yetiştirmek. Kamplar yapıyoruz. Marvin Harvey NBA'de çalışmış en iyi oyunculardan biridir. 4 gün boyunca detaylar üzerine çalışacağız" dedi.

Türkoğlu, Talentcamp çalışmalarında ışık gördüğü gençlere yardımcı olacağını söyledi. Talentcamp'ın İzmir çalışmalarını Antrenör Murat Aşkın'ın yürüteceğini aktaran Türkoğlu, "Bu kamplarımız 28 Haziran'da başlıyor. Elde ettiğimiz neticelerle kışın da spor okulları ve basketbol okulları devam edecek" diye konuştu.

Türkoğlu, Orlando Magic'te oynamaktan dolayı mutlu olduğunu 2 senelik kontratının devam ettiğini ve 2 senesini Orlando'da tamamlamak istediğini vurguladı. Milli Takıma küsmediğini söyleyen Türkoğlu Türkiye Milli Basketbol takımına 2014'teki Dünya Şampiyonası için başarılar dileyerek şöyle konuştu:

"Ben onların kaptanları olarak her zaman destek olacağım. Bu süreçtir. Milli takıma küsmedim. Fakat

bizim olmamız ya da olmamız hiçbirşey değişitirmez. Diğer arkadaşlara fırsat doğdu. İnşallah onlarla daha da güçlenip 2014'teki Dünya Şampiyonası'nı oynama şansı elde edilebilir"

Marvin Harvey ise Hidayet Türkoğlu ile birlikte olmanın kendisine mutluluk verdiğini söyleyerek, "Hidayet bilmiyor ama koçluk yaptığımda derslerde o örnek verdiğim bir oyuncuydu. O yüzden ondan davet almak güzel. Onlara Hidayet olmak adına yardımcı olabilirsem benim için de mutluluk olacak" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Hido Yıldız Avında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement