Hırvatistan'da 3. Türk Filmleri Haftası Başladı - Son Dakika
Güncel

Hırvatistan'da 3. Türk Filmleri Haftası Başladı

Hırvatistan\'da 3. Türk Filmleri Haftası Başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Hırvat Türk Dostluk Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen Türk Filmleri Haftası'nın açılışı, Hırvatistan Kültür ve Turizm Bakanı Andrea Zlatar Violiç tarafından yapıldı Yılmaz Erdoğan'ın "Kelebeğin Rüyası" filminin gösterimiyle başlayan Türk Filmleri Haftası'nda, Hırvat sinemaseverler 27 Nisan'a kadar 10 Türk filmini izleme şansı elde edecek.

23.04.2014 00:07

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'te bu yıl 3'üncüsü düzenlen "Türk Filmleri Haftası" başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Hırvat-Türk Dostluk Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen ve 27 Nisan'a kadar devam edecek Türk Filmleri Haftası'nın Zagreb'deki Avrupa Sineması'nda gerçekleştirilen açılış törenine, Hırvatistan Kültür ve Turizm Bakanı Andrea Zlatar Violiç, Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Burak Özügergin, Hırvat-Türk Dostluk Derneği Başkanı Goran Beus Richembergh ve çok sayıda sinemasever katıldı.

Bakan Violiç, açılışta yaptığı konuşmada, Hırvatistan ile Türkiye arasında kültür ve sanat alanında işbirliği anlaşmasının sadece 3 hafta önce imzalanmasına rağmen, bu anlaşmanın meyvelerinin toplanmaya başlandığını söyledi.

Violiç, 2015 yılında Zagreb Üniversitesi Felsefe Fakültesi'nde Türkoloji Bölümü'nün 20'nci yıldönümünün kutlanacağını belirterek, iki ülke arasında kültür alanındaki işbirliğinin daha da iyi olması gerektiğini vurguladı.

Büyükelçi Özügergin ise, Türkiye ile Hırvatistan arasındaki ilişkilerin her alanda daha da iyi seviyeye gelmesi için çaba gösterdiklerini belirterek, Hırvat halkını Türk filmleriyle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Türk Filmleri Haftası'nın açılışında gösterilen Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği "Kelebeğin Rüyası" filmi hakkında da bilgi veren Büyükelçi Özügergin, filmin çok sayıda uluslararası ödül aldığına işaret etti.

Hırvat-Türk Dostluk Derneği Başkanı Goran Beus Richembergh ise bu kültürel etkinliğin iki ülke ve kültürlerini daha da yakınlaştırdığını kaydederek, Hırvatistan Cumhurbaşkanı İvo Yosipoviç'e, Hırvat-Türk Dostluk Derneği'nin 20'inci yıl dönümü kutlamalarına verdiği destekten dolayı  teşekkür etti.

Başkent Zagreb'de 27 Nisan'a kadar devam edecek Türk Filmleri Haftası kapsamında 10 film Hırvat izleyicilerle buluşacak. - Zagreb

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hırvatistan'da 3. Türk Filmleri Haftası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • BAJAGA: Vay be Mostar köprüsü bombalayan Hırvatlarla dostluk köprüleri kurulmuş. Helal olsun. Tüm şuç Sırplarındı ya? Hırvatlar melek olmuş. 0 0 Yanıtla

Advertisement