Hsyk, 20 Başsavcı ve Başsavcıvekilinin Görev Yerini Değiştirdi Soruşturma Savcılarına Tenzili... - Son Dakika
Güncel

Hsyk, 20 Başsavcı ve Başsavcıvekilinin Görev Yerini Değiştirdi Soruşturma Savcılarına Tenzili...

Hsyk, 20 Başsavcı ve Başsavcıvekilinin Görev Yerini Değiştirdi Soruşturma Savcılarına Tenzili...

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turhan Çolakkadı'yı, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığılığı'nda görevlendirdi.

16.01.2014 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turhan Çolakkadı'yı, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığılığı'nda görevlendirdi. Kurul, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nu ise Çolakkadı'nın yerine getirildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesi'nin 20 Başsavcı ve Başsavcı Vekilinin görev yerini değiştiren kararnamesi yayımlandı. Birinci Daire'nin kararnamesine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turhan Çolakkadı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı'na atandı. Çokalladı'nın yerine ise Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu getirildi. İstanbul merkezli aralarında bakan çocuklarının da bulunduğu yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muaammer Akkaş Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı'na atandı.

-BAŞSAVCIVEKİLİ SEÇEN SAVCI OLDU-

Ergenekon Davasının soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen düz savcı olarak Gebze Cumhuriyet Savcılığı'na getirildi. Ergenekon Davası soruşturmasını, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı olarak yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cihan Kansız ise tenzili rütbeye uğrayarak Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'nda görevlendirildi. HSYK Birinci Dairesi'nin kararnamesine göre, Malatya Savcısı Abdülkadir Gündem Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hikmet Gülay Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Oktay Erdoğan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekilli, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu ise Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı olarak görevlendirildi. Kararnameye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanırken, Usta'nın yerine Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl getirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Ercan Şafak Kocaeli Cumhuriyet Savcısı, Ali Güngör ise İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı oldu.

-ŞİŞMAN'IN YENİ GÖREV YERİ MERSİN-

Hatay'daki "tır"ı araması engellenen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın HSYK'ya hakkında suç duyurusunda bulunduğu Adana Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman ise Mersin Cumhuriyet Savcılığı'na atandı.

TCDD İzmir Liman İşletmesi'ne yönelik operasyonun bazı şüphelilere önceden duyurulduğu iddiaları, 10 şüphelinin de aradan 24 saat geçmesine rağmen yakalanaması üzerine görevini yapmayan ilgililer hakkında adli soruşturma başlattığını duyuran İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Haydar Karşıyaka Cumhuriyet Savcılına atandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Savaş Kırbaş Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı'na, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Akif Özgün Adalar Cumhuriyet Savcılığı'na, Van Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirildi. Van Hakimi Hatıran Alper ise Malatya Hâkimi oldu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Hsyk, 20 Başsavcı ve Başsavcıvekilinin Görev Yerini Değiştirdi Soruşturma Savcılarına Tenzili... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı
    08:39 Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı

    Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta mücadele veren Hacılar Erciyesspor, sahasında Erzincan Ulalarspor ile 1-1 berabere kalarak haftayı galibiyetle tamamlayamadı. Antrenör Emin Altındağ, üzüntüsünü dile getirirken, takımın pes etmeyeceğini ve liderliği korumak istediklerini belirtti.

  • Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı
    08:33 Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı

    Kara yollarında yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam eden kesimlerde sürücülerin yavaş gitmeleri ve trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yol durumu bültenine göre, birçok otoyol ve yol kesiminde üstyapı onarımı, yenileme çalışmaları, şev kayması, bağlantı yolu yapımı ve diğer çalışmalar nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır. Sürücülerin bu kesimlerde dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları önemlidir.

  • MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek
    08:31 MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek

    YouTube fenomeni MrBeast, Amazon Prime Video ile anlaşma yaparak bir yarışma programı çekeceğini duyurdu. Programda 1000'den fazla yarışmacı olacak ve kazanan kişiye 5 milyon dolar ödül verilecek.

  • Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli
    08:31 Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli

    Türkiye'de e-ticaretin hızla büyüdüğüne dair veriler, son yıllarda dikkat çekici bir artışı gösteriyor. Pandemi döneminde e-ticaretin ivme kazanması, bu alandaki potansiyelin ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Türkiye'de e-ticaretin geçmişe yönelik bir analizi ve gelecekteki potansiyelini SDN Kurucusu Hakkı Alkan, Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün ve Pazarlama Grup Direktörü Görkem Dereli ile konuştu.

  • İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı
    08:31 İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda, PKK/KCK-YPG/PYD terör örgütüne üye olan ve bu örgütlerin sosyal medya üzerinden propagandasını yapan 5 Suriye uyruklu şüpheli gözaltına alındı.

  • vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı
    08:31 vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı

    Çinli teknoloji şirketi vivo, Pad 3 Pro tableti ile birlikte TWS 4 Bluetooth kulaklık modelini tanıttı. vivo TWS 4, Hi-Fi desteği, aktif gürültü engelleme özelliği ve uzun kullanım süresi ile dikkat çekiyor. Qualcomm S3 ses platformu ile desteklenen kulaklıkların fiyatı ve ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı henüz belirsiz.

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:25 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 organize suç örgütünün çökertildiğini, 25 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Operasyonlarda ele geçirilenler arasında silahlar, uyuşturucu madde ve diğer suç unsurları bulunuyor.

  • İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı
    08:19 İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı

    İzmir'de jandarma ekipleri tarafından PKK terör örgütüne yönelik MİT destekli şafak operasyonunda 5 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    08:15 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • Mahzen-13 operasyonlarında 2 çete çökertildi
    08:14 Mahzen-13 operasyonlarında 2 çete çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı
    08:12 İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli, İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen MİT destekli şafak operasyonunda gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.


Advertisement