Hürpedal Bisiklet Topluluğu Etkinliğe Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Hürpedal Bisiklet Topluluğu Etkinliğe Devam Ediyor

Hürpedal Bisiklet Topluluğu Etkinliğe Devam Ediyor

Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman’da bisiklet sevenler tarafından kurulan Hür Pedal Bisiklet Topluluğu “Amatör Spor Haftası” etkinliklerinden sonrada Dalaman İlçesi’nin çeşitli koylarına pedal çevirim etkinliğini devam ediyor.

20.10.2015 09:44

Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman'da bisiklet sevenler tarafından kurulan Hür Pedal Bisiklet Topluluğu "Amatör Spor Haftası" etkinliklerinden sonrada Dalaman İlçesi'nin çeşitli koylarına pedal çevirim etkinliğini devam ediyor.

Hür Pedal Bisiklet Topluluğunun Üyesi olan Turan Bulut; yaptığı açıklamada, "Hayatın küçük zevklerdir hobiler. Kimi zaman pul biriktirmek, kimi zaman bisiklete binmek. ürü ne olursa olsun, size keyif veren bir uğraştır. Zevkli olmasının yanı sıra öğreticidir, fiziksel ve ruhsal açıdan katkıları vardır. Diyelim ki, hobiniz, bisiklete binmek. Bulduğunuz her fırsatta bastığınız pedal, sizin fiziksel sağlığınıza katkıda bulunduğu gibi, ruhsal açıdan da rahatlatır. Üyelerimizin bir hafta içinde yoğun çalışma temposu yaşayanları ruhsal açıdan yormakta ve dönem dönem yaşama zevkini azaltmaktadır. İş yapmalıyız ama iş kolik olmamalıyız. Kişilerin bu dönemlerde dengeli beslenmelerini, hareket etmelerini ve hobi edinmeleri önemlidir. Pozitif düşünebilmek için ortamın, şartların uygun olması lazım. Bunun için sıkıntılı, üzüntülü insanlardan ve çevreden uzak durup daha neşeli, keyifli çevrelerde bulunmak için biz hürpedal bisiklet topluluğu olarak elimizden geldiğince her hafta sonu bölgemizin gezilebilecek nadide yerlerini pedal çevirip ulaşıyoruz. Bu hafta Dalamanda bir araya geldik. Dalaman Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğünün 'Amatör Spor Haftası' etkinliğine katıldıktan sonra, Şerefler Mahallesi'nden Kırcagedereye ulaşan yolu tırmanarak tamamladık. Kırcadereden orman içi yolu kullanarak tepeleri aşarak, güzel doğanın içerisinde Ayten Koyu'na ulaştık. Biz bisikletçiler için tam bir MTB yolu idi. Bazı arkadaşlarımızı arılar soktu, bazılarımız zeminin bozukluğundan kaydı düştü. Yılmadık, yakınmadık yine de yolumuza devam ettik, adrenalini sonuna kadar yaşadık.

Hürpedal bisiklet topluluğu olarak bisiklet severler olarak gelin birlikte bu doğanın tadını çıkaralım" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hürpedal Bisiklet Topluluğu Etkinliğe Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement