Malatya'da İlahiyat Öğrencilerinden Formasyon Eylemi - Son Dakika
Güncel

Malatya'da İlahiyat Öğrencilerinden Formasyon Eylemi

Malatya\'da İlahiyat Öğrencilerinden Formasyon Eylemi

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, gerekli pedagojik formasyon eğitimini alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

17.12.2013 16:18  Güncelleme: 16:26

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, öğretmen olabilmeleri için gerekli pedagojik formasyon eğitimini alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

"Artık bu haksızlık son bulmalı, ilahiyatçılar formasyona kavuşmalı" ve "Ayrıcalık değil, hakkımız olan formasyonu istiyoruz" yazılı dövizler taşıyan yaklaşık 50 öğrenci, İlahiyat Fakültesi önünde toplandı.

Slogan atan grup adına basın açıklaması yapan 3. sınıf öğrencisi Sümeyye Er, ilahiyat fakültesi öğrencilerine pedagojik formasyon eğitimi hakkının geri verilmesini istediklerini söyledi.

Bu konuyu 2 Nisan 2013'te yargıya taşıdıklarını belirten Er, "Dava dosyamız, Malatya İdare Mahkemesinde alınan kararla 23 Eylül'de Ankara 14. İdare Mahkemesine gönderilmiştir. Karara bağlanmasını beklediğimiz dava dosyamız, 14. İdare Mahkemesi'nde yetkisizlik kararı alınarak Danıştay'a sevk edilmiştir" diye konuştu.

Taleplerini sıralayan Er, pedagojik formasyon eğitim haklarının iade edilmesini ve formasyon derslerinin eskiden olduğu gibi lisans eğitimi sırasında verilmesini istediklerini söyledi.

Öğrenciler, basın açıklamasının ardından dağıldı. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malatya'da İlahiyat Öğrencilerinden Formasyon Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement