Işid'i Bahane Edip Dershaneyi Yaktılar - Son Dakika
Güncel

Işid'i Bahane Edip Dershaneyi Yaktılar

Polise saldıran göstericilere müdahale edildiDiyarbakır, Şırnak, Mardin ve Batman'da düzenlenen izinsiz gösterilere müdahale edildi.

07.10.2014 10:39  Güncelleme: 10:58

Polise saldıran göstericilere müdahale edildi Diyarbakır, Şırnak, Mardin ve Batman'da düzenlenen izinsiz gösterilere müdahale edildi. HDP'nin Kobani (Ayn el Arap) kentinde durumun acil olduğu açıklaması ve "sokağa çıkma çağrısını" bahane eden gruplar, Diyarbakır, Şırnak, Mardin ve Batman'da izinsiz gösteri yaptı.

POLİS MERKEZİNE 3 EL ATEŞ EDİLDİ

Diyarbakır'da Kayapınar, Bağlar ve Yenişehir ilçelerinde toplandıktan sonra yola barikat kuran göstericiler, uyarılara taş ve havai fişekle karşılık verdi. Bunun üzerine polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.Batman'da 10 Nisan Polis Merkezi ve İl Jandarma Komutanlığına göstericiler taşla saldırdı. Grup içerisinden silahla polis merkezine 3 el ateş edildi. Bunun üzerine güvenlik güçleri müdahale ederek, grubu dağıttı. İpragaz ve Yavuzselim mahalleleri başta olmak üzere kentin farklı bölgelerinde izinsiz gösteriler sürerken, Atatürk Parkı'nda bir grup oturma eylemi başlattı.

2 ÇALIŞAN ALEVLER ARASINDA KALDI

Şırnak'ta Hacıbekir, Aydınlıkevler ve Gündoğdu mahalleleri ile Ömer Kabak Meydanı'nda yürümek isteyen gruplara polis izin vermedi. Bunun üzerine yüzü maskeli kişiler polise ses bombası, havai fişek, molotofkokteyli, taş ve şişelerle saldırdı. Tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edilen göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Cizre'deki gösteriler sırasında Nusaybin Caddesi'nde bir market, molotofkokteyli atılarak ateşe verildi. İki çalışan alevler içerisindeki iş yerinden itfaiye ekipleri ve vatandaşlar tarafından çıkarılarak son anda kurtarıldı. Siirt'in Ulus ve Barış mahallelerinde toplanan göstericiler yolu trafiğe kapattı. Polisin uyarılara rağmen dağılmayan, taş ve molotofkokteyli atan gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi.Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da aralarında yer aldığı grup, Siirt Belediyesi önünde oturma eylemi başlattı.

POLİSE TAŞ VE HAVAİ FİŞEKLE SALDIRI

Mardin'de Yeniyol, İstasyon ve Yalım mahallelerinde toplanan gruplar barikat kurdukları caddeleri trafiğe kapatıp, uyarı yapan polise taş ve havai fişekle saldırdı. Bunun üzerine polis, göstericilere müdahalede bulundu. Ara sokaklara kaçan göstericiler bazı işyerleri ve araç ile ve mobese kameralarını taşladı. Mardin'in Kızıltepe ve Nusaybin, Şırnak'ın Silopi ilçeleri başta olmak üzere bölgedeki çok sayıda ilçede de düzenlenen gösterilere güvenlik güçleri müdahalede bulundu. Olaylar yer yer devam ediyor.

Işid\'i Bahane Edip Dershaneyi Yaktılar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Işid'i Bahane Edip Dershaneyi Yaktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Memo: Kendi halkına zarar veren başka topluluk var mı acaba kendi esnafının camını kır arabasını yak ondan sonra demokrasiden bahset. Bende Kürdüm ama pkk ve hdp den nefret ediyorum v 0 3 Yanıtla

Advertisement