İskoç ve İngiliz Sendikacılarından Anlı'yı Ziyaret - Son Dakika
Güncel

İskoç ve İngiliz Sendikacılarından Anlı'yı Ziyaret

İskoç ve İngiliz Sendikacılarından Anlı\'yı Ziyaret

İskoçya ve İngiltere'den gelen kamu sendikası UNISON yönetici ve üyeleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

03.11.2014 20:28

Avrupa'nın en büyük kamu sendikası UNISON'un İskoçya örgütünün yöneticileri Stephen Smellie, Paul Toner, sendikanın İngiliz yönetici ve üyeleri Helen Steel, Zaher Aarif, Ruth Walter, bölgedeki gelişmeleri yerinde incelemek için geldiği Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

Sendikacı Smellie, bölgedeki gelişmelerle yakından ilgili olduklarını ve özellikle Rojava, Kobane ve Diyarbakır durumunu yakından takip ettiklerini söyledi. Ruth Walter de daha önce 1997 yılında Diyarbakır'a geldiğini o zaman insanlarla rahat görüşemediğini söyledi. Walter, değişiklikleri görmek için geldiğini kadın hakları konusunda çalışma yürüttüğünü söyledi.

Helen Steel ise Londra'da yaşadığını ve orada yaşayan Kürtler sayesinde Rojava ve bölge hakkında geniş bilgiye sahip olduğunu ve bunları yerinde görmek istediğini bildirdi. Zaher Aarif de Kobane'deki durumu yakından takip ettiklerini bununla birlikte sosyal gelişmeleri hangi yönde olduğunu merak ettiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ise Büyükşehir Belediyesi'nde ve bölgedeki belediyelerde eşbaşkanlık sisteminin mevcut olduğunu Diyarbakır'da da Gültan Kışanak'la birlikte eşbaşkanlığı sürdürdüklerini söyledi. Görüşmeye katılan Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Erenci'yi de tanıtan Anlı, 100 yıl önce yapılan haksızlığın, Kürtler tarafından büyük bedel ödenerek düzeltilmeye çalışıldığını söyledi. Bu bedelin kimi zaman ölüm olduğunu, kimi zaman sürgün ve mülteci olarak yaşamak şeklinde geliştiğini belirten Anlı, ama tüm bedellerin özgür ve onurlu bir yaşam için verildiğini söyledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İskoç ve İngiliz Sendikacılarından Anlı'yı Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement