İstanbul Emniyet Müdürü Altınok: "Polis de Trafik Kurallarına Uyacak" - Son Dakika
Güncel

İstanbul Emniyet Müdürü Altınok: "Polis de Trafik Kurallarına Uyacak"

İstanbul Emniyet Müdürü Altınok: "Polis de Trafik Kurallarına Uyacak"

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, acil durumların dışında resmi ve sivil polis araçlarının emniyet şeridi yasağı ile ilgili olarak, “Bu şehirde hepimiz yaşıyoruz.

14.02.2014 19:33

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, acil durumların dışında resmi ve sivil polis araçlarının emniyet şeridi yasağı ile ilgili olarak, "Bu şehirde hepimiz yaşıyoruz. Polislerle, vatandaşlarla beraber hepimiz yaşıyoruz. Bu manada herkes trafik kurallarına da, diğer kurallara da uyduğu taktirde problem olmayacak" dedi.

17 Aralık operasyonunun ardından görevden alınan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın yerine atanan Altınok'un talimatı, bu sabah polis telsizleri ile anons edildi. Polis telsizlerinden servis edilen anonsta, "Resmi ya da sivil ekip otolarınca trafik kazaları, terör, toplumsal ve asayiş olaylarına müdahale gibi acil durumlar haricinde emniyet şeridi kesinlikle kullanılmayacak" denildi.

Talimatı veren İstanbul Emniyet Müdürü Altınok, gazetecilerin konu ile ilgili sorularını yanıtladı. Teşkilat olarak en büyük hassasiyetlerinin kuralları uygulamak olduğunu kaydeden Altınok, "Bu şehirde hepimiz yaşıyoruz. Polislerle, vatandaşlarla beraber hepimiz yaşıyoruz. Bu manada herkes trafik kurallarına da, diğer kurallara da uyduğu taktirde problem olmayacak. Vatandaşımızın uymasını istediğimiz gibi, bu kuralları uygulayan bizlerin de kurallara uyması lazım. En büyük hassasiyetimiz; kuralları uygulamak. Ama uygularken de bizim de kurallara uymamız lazım. Bizim arkadaşlarımız da uyacak. Ben de uyuyorum" şeklinde konuştu.

Gazetecilerin son dönemlerde emniyetteki tayin ve görev değişiklikleri ile ilgili yönelttiği sorular üzerine "Her zaman olan şeyler" diyen Altınok, "Yok öyle görev değişikliği. Normal mutad çalışmalar devam ediyor. Her zaman olan şeyler. Hizmetin gereği ne gerektiriyorsa, belki altı ay sonra belki yine görev değişiklikleri olacak. Tayinler, terfiler olacak. Hayat devam ediyor. Kamu hizmetinde bu işlerin yürümesi normal diye düşünüyorum" diye konuştu.

Öte yandan, verilen talimatın hemen ardından polis telsizlerinden anons edilerek tüm ekiplerin kurallara riayet etmesi istendi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul Emniyet Müdürü Altınok: 'Polis de Trafik Kurallarına Uyacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement