İzmir'de Ata'ya Yakışan Anma Töreni Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Ata'ya Yakışan Anma Töreni Gerçekleştirildi

İzmir\'de Ata\'ya Yakışan Anma Töreni Gerçekleştirildi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası işbirliğiyle düzenlenen "Atatürk'ü Anma" konseri ile anıldı.

11.11.2013 14:16

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 75. yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası işbirliğiyle düzenlenen "Atatürk'ü Anma" konseri ile anıldı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenen anma gecesinde tiyatro ve sinema sanatçısı Rüştü Asyalı ve sevilen sanatçı Funda Arar sahne aldı. Konser öncesi bir konuşma yapan İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt ve İZDSO Müdürü Ender Ünal, Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin savunucusu olacaklarına söz verdi. Konseri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ile birlikte izledi.

Çarpıcı görüntüler

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, konserin ilk bölümünde Muammer Sun'un "Kurtuluş" filmi müziklerini İzmir Sanat Çok Sesli Korosu ile seslendirdi. Müzikle birlikte Rüştü Asyalı, Nazım Hikmet Ran'ın yazdığı Kuva-i Milliye Destanı'nı okudu. Bu sırada Kurtuluş Savaşı'ndan orijinal görüntüler barkovizyon eşliğinde gösterildi. Türkiye Cumhuriyeti'nin yokluk içinde nasıl büyük bir mücadele ve emekle kurulduğunu, kadınların desteğini ve cephede vuruluşunu gösteren çarpıcı görüntüler izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Konserin ikinci bölümünde Funda Arar, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Ellerinde Türk bayrakları ile konsere büyük ilgi gösteren İzmirliler, 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı'nı orkestra ve sevilen sanatçı Funda Arar eşliğinde ayakta ve hep bir ağızdan söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir'de Ata'ya Yakışan Anma Töreni Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement