İzmir'deki Adilcevazlılar Memleketlerinde Buluştu - Son Dakika
Yerel

İzmir'deki Adilcevazlılar Memleketlerinde Buluştu

İzmir\'deki Adilcevazlılar Memleketlerinde Buluştu

Ege Bölgesi Adilcevazlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (EBAD) yetkilileri, İzmir’den iki otobüsle gurbetteki hemşehrilerini memleketleri Bitlis’in Adilcevaz ilçesine getirdi.

13.08.2014 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Bölgesi Adilcevazlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (EBAD) yetkilileri, İzmir'den iki otobüsle gurbetteki hemşehrilerini memleketleri Bitlis'in Adilcevaz ilçesine getirdi.

Ege Bölgesi Adilcevazlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (EBAD), Adilcevaz'ı tanıtım gezisi düzenleyerek Konya Mevlana, Urfa Balıklı Göl ve Siirt Baykan Veysel Karan-i Hazretleri'ni ziyaret ettikten sonra 80 kişilik kafileyle Adilcevaz'a geldi. Balçova Belediyesi'nin sponsorluğunda gerçekleşen gezi, yaklaşık bir hafta sürecek. İzmir'den gelen kafileyi Belediye Meydanı'nda Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, AK Parti Adilcevaz İlçe Başkanı A. Hamdi Tutçu ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Burada konuşan Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İzmir'den gelen hemşehrilerini Adilcevaz'da görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Gurbetteki hemşehrilerimizi aramızda görünce bu güzelim ilçemiz daha da güzelleşiyor. Devamlı ilçemize gelin, birlikte olalım, kaynaşalım, hasret giderelim. Bundan böyle üç beş gün değil sürekli gelerek memleketinizde kalmanızı temenni ediyoruz. İlçemizde daha uzun süre kalabilmeniz açısından sizler için apart evler projemizi hayata geçireceğiz ve aynı zamanda burada hoteller yaparak sizler için daha uygun fırsatlar sunacağız ve bu sayede ilçemizde daha uzun süre kalabileceksiniz. Sizlerin de belediyemize gelerek her türlü hizmetlerimizde ne gibi eksikliklerimiz var, neler yapmamız gerekiyor bunları bizlere söyleyin ve bizleri ikaz ediniz. İzmir'deki hemşehrilerimize destek sunan Balçova Belediye Başkanı M. Ali Çalkaya'ya sizlerin aracılığı ile teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Tekrardan ilçemize hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Adilcevaz Belediye Başkanı olarak sizleri ilçemizde ağırlamaktan ve sizlere hizmet etmekten gurur duyuyorum" dedi.

Ege Bölgesi Adilcevazlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (EBAD) Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Tutçu ise, Adilcevaz'a gelmekten büyük sevinç ve mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Öncelikle bizlere bu karşılamayı hazırlayan Necati Bey'e ve herkese çok teşekkür ediyorum. Bizler buraların çocuğuyuz, ancak işlerimizden dolayı ilçemizden ayrıyız. Bizler gurbette olsak ta kalbimiz Adilcevaz'dadır. Gurbetteki hemşehrilerimizden ve dostlarımızdan sizlere kucak dolusu selam getirdik. Bu gezimiz ilçemize ikinci gelişimizdir. Bizim amacımız Adilcevaz dışındaki hemşehrilerimizi Adilcevaz'da bulunan akrabaları ile buluşturmaktır. Aynı zamanda kültür ve gelenek ayrılığına düşmemeleri için bir çaba sarf etmekteyiz. Allah nasip ederse bu gezilerimizi her yıl düzenli olarak tekrarlayacağız, çünkü bizim kültürümüz dünyanın en güzel kültürüdür. Biz bu kültürü yaşamak ve yaşatmak zorundayız ve bunun içinde her türlü çabayı göstereceğiz. Adilcevaz kendini tanıdığı ve tanıttığı sürece kendini aşacaktır. Böylece ilçemiz herkesin gıpta ile bakacağı bir memleket olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından İzmir'den gelen Adilcevazlılara yerli kavun ve karpuz ikramı yapıldı. Toplu çekilen hatıra fotoğrafının ardından kafiledekiler akrabaları tarafından misafir edildi.

İzmir'den gelen kafile, bir hafta boyunca Adilcevaz'ın tarihi ve turistik yerlerini gezecek ve aynı zamanda Ahlat Selçuklu Mezarlığı, Van Muradiye Şelalesi, Ağrı Doğubayazıt İshakpaşa Sarayı ve Van Akdamar Adası'nı gezdikten sonra İzmir'e dönüş yapacak. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir'deki Adilcevazlılar Memleketlerinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement