İzmit'te Kobane İçin Evrensel Barış Çağrısı - Son Dakika
Güncel

İzmit'te Kobane İçin Evrensel Barış Çağrısı

İzmit\'te Kobane İçin Evrensel Barış Çağrısı

İzmit'te, aralarında öğretim üyesi, doktor ve avukatların bulunduğu Akademisyen, Hukukçu ve Bilim İnsanları öğle saatlerinde Cumhuriyet Parkı'nda toplanarak, Kobane için yayınlanan evrensel barış çağrısını okudu.

01.11.2014 16:53

İzmit'te, aralarında öğretim üyesi, doktor ve avukatların bulunduğu Akademisyen, Hukukçu ve Bilim İnsanları öğle saatlerinde Cumhuriyet Parkı'nda toplanarak, Kobane için yayınlanan evrensel barış çağrısını okudu.

Kocaelili Akademisyen Hukukçu ve Bilim İnsanları adına konuşma yapan Doç. Dr. Yücel Demirer Kobane'de insanlık onurunun büyük bir tehlike altında olduğunu, yakın tarihin en büyük soykırımının Kobane'de gerçekleşmek üzere olduğunu belirterek şöyle devam etti Kadınlar büyük bir barbarlığın, büyük bir vahşetin pençesi altında. Ölüm, tecavüz ve her türden kırım ortamında, bedenler biçilmekte, başlar gövdelerinden koparılmakta, çocuklar açlık ve susuzluktan dolayı ölmektedirler. Unutulmamalıdır ki, Kobane'de sadece Kürtler değil, tüm etnik ve dinsel kökenlerden insanlar katledilemktedir. Kobane'de, Şengal'de, Musul da, Kerkük'te, Humus'ta, Keseb'ta, Halep'te, kısacası Kürdistan'da ve tüm Ortadoğu'da insanlık öldürülmekte, kültürler yok edilmekte, sanatsal ürünler tahrip edilip, farklı diller ve düşünceler yasaklanıp, ibadethaneler, mabetler, tapmaklar, camiler, kiliseler bombalanmaktadır.

Kobane'de yaşanannın sadece Kürtlerin, Arapların, Türklerin, Ermenilerin, Asurilerin Süryanilerin değil, tüm insanlığın sorunu olduğu belirtilen konuşmada, O halde tehlike altında olan yaşam ve toplumsal değerleri kurtarmak için hep birlikte davranalım, insanlığın onurunu kurtaralım. Hayatı ve insanlığı kurtarmak için kendilerini feda eden gencecik kadın ve erkeklere destek olalim, hep birlikte Kobane'ye ve onun direnişine sahip çıkalım.ö denildi.

Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmit'te Kobane İçin Evrensel Barış Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement