Kaçaklara Son Dakika Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Kaçaklara Son Dakika Operasyonu

Kaçaklara Son Dakika Operasyonu

Yasa dışı yollarla Güney Kıbrıs'a kaçmaya çalışan 11 Suriyeli, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin operasyonuyla kurtarıldı.

01.04.2013 13:28  Güncelleme: 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifke İlçesine Bağlı Yeşilovacık Beldesi açıklarında meydana gelen olayda Bozyazı Sahil Güvenlik ekipleri ve Taşucu Sahil Güvenlik ekipleri içerisinde 11 Suriyeli vatandaşın bulunduğu tekneye doğru yola çıktı. Sahil güvenlik botunu gören umut taciri tekneyi kıyıya doğru sürerek kayalara çarptı. Çarpmanın etkisiyle tekneyi batırmayı başaran umut taciri yüzerek kaçmayı da başardı. Pazar gecesi meydana gelen olayda yüzmesini bilmeyen ve aralarında 5 çocuğun da bulunduğu 11 Suriyeli zor anlar yaşadı. Sahil güvenlik ekiplerinin hızlı hareket etmesi sonucu Suriyeli mağdurlar boğulmadan denizden kurtarıldı. Yüzmesini bilmeyen mağdurlardan bir kadın boğulma tehlikesi geçirdi. Son anda kurtarılan kadın ambulansla Silifke Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Son anda kurtarılan Suriye vatandaşları 112 acil ekipleri tarafından muayene edildi. Sıcak bir ortamda tutulan ve kuru giyecekler verilen mağdurlara sıcak yemekte ikram edildi.

Mağdurların Suriye'deki savaştan kaçtıkları öğrenilirken, kişi başı 2 bin dolar vererek Mersin'den yola çıkarak Güney Kıbrıs'a geçmek istedikleri oradan da Avrupa'ya gidecekleri bildirildi. Bunun yanı sıra tekneden kaçmayı başaran ve daha önce aynı suçlardan sabıkası bulunan organizatör ve aynı zamanda teknenin kaptanı M.G Yeşilovacık Jandarma ekipleri otostop çekmeye çalışırken yakalandı. Batan teknenin ise denizden çıkarma çalışmaları devam ediyor.

Suriye uyruklu vatandaşlar Mersin Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement